Nem mellesleg, nem csak azokat sorolod a túloldalra, akik követik a morált... hanem bárkit, aki nem osztja a te hozzáállásodat,
Itt is magadból indulsz ki. Én nem mondta, hogy rossz dolog követni a mások által felállított rendszereket. De te úgy állítod be, mintha mondtam volna. Jó dolog az is, csak van aki nem feltétlenül elégszik meg azzal.
Ha nem elégszik meg azazl valaki, akkor legalábbis rosszabb dolog. De amellett, hogy nyilván az, hol modntam, hoyg zet modntad? Semmivel nem utaltam rá jobban, mint te. Megint egy telejsen másik kijelentést tettem, amrie te ügyet sem vetve futottál valamiféle téged igazoló hangzatos félremagyarázáshoz.
A nagy betűs morál, meg egy és az összes sokak által követett bármilyen morált jelent.
A Nietzschevel kapcsolatos fordulat okával és természetével kapcsoaltban had ne magyarázkodjak, remélem, csak azért emelted ki, mert nem tetszett.
Az abszolút igazság fogalmát előkaparni ebben a krédésben teljesen felesleges, és emgint nonszensz, amikor többször erre hivatkoztam, amgáról, a világ természetéről votl szó, és végső soron.. nos... ez egy tlejesen más krédés... A léyneg, hogy az abszulút igazságok alatt nem csak az én véleméynemet értettem soha.
Gdat, tényleg, elmagyaráznád, miféle mások által diktált merev, szögletes morált is követek?
Ugyan, hiszen pont az ilyenmindennel és bármivel szemben tanúsított marha nagy szélsőséges, sziklamerev elhatározásokkal, rö9gzülésekkel, állásfoglalásokkal szemben kelek ki, bizonyos kérdések megítélésének miylenségéről bezsélek, hoyg vegyük fiygelembe a telejs képet, és hoyg maga ez a kép hogy formálja céljainkat is bizonyos kérdésekben, amit be nem ismerni bárgyúság, hogy konkrét merev rögzült álláspont nélkül csinálunk, vagy kéne csinálnunk sok midnent, sok apróságot, amit ezer téynező, köztünk szeszélyeink befolyásolnak, valamint te hivatkozol itt Nietzsche-re is...
AMi pedig mgé utoljára a célt, vagy a jelentőségeket illeti... kérlek, a cél, a megtervezettség, és hasonló dolgok fogalmát természetesne kedvünkre húzhatjuk iylen oylan példákkal,m hoyg ezt, vagy azt támazstja alá, de telejsen felesleges. Az vioszont, hogy jelentősnek ítélsz mindent, amivel foglalkozol, abszurd, és ha mégis így van, sokkal inkább kétésgbe vonja, hogy... nos, hogy kellő jelentőséggel kezeled a jelentőség kifejezést, hogy mást ne írjak. De ja, valamekkora ilyne vagy olyan jelentősége mindennek van....
A kérdésnek kezdetben köze sem volt marha nagy világnézettel kapcsolatos kérdésekhez.. de te, kijelentem, önigazolásból ide sodortad.
dRown, te pedig.... nos, nem sok mindent tudok mondani, főleg a többiek után... csak higgy.