Sziasztok!
Szerintem ez a topic jó egy találka beszámolójára ami a DBZ-hez kötődik.
Gokuval voltunk pesten egy szinkron közönség találkozon ahol Bozsó Péter ( Vegita ) és Csőre Gábor ( Felnött Son Gohan ) voltak a vendégek. Eredetileg a south parkkal kapcsolatban voltak meghivva, de a Dragon Ball is szóbajöt. ^^
Ott kezdödött hogy Péter szóbahozta hogy a south parkot eleinte nem akarta elvállalni mert elötte már szinkronizált rajzfilmet a Dragon Ball-t de az nem volt a kedvence.
Aztán elmesélte hogy 2013 decemberében bement egy elekttonikai boltba ahol rengetegen voltak, de az elado srácok kiszurták és előre hívták. Nem tudta mi fog kisülni belöle, de mikor elöre ment az eladó ( aki Péter elmondása szerint egy tele pircinges fültágitos srác volt) azt mondta: itt van Vegita!
Aztán lelkendezett Péternek hogy "rajtad nöttem fel ember!"
És hogy annyira örül hogy mindjárt elcsöppen.
Aztán megjegyeztem a találkozon hogy azt én azaz mi is mondhatjuk hogy a DB-n nöttünk fel.
Erre mondta nekem a Peti hogy azért pearcing nincs... én meg megforgattam a tenyerem és mondtam hogy nekem nincs, én ugy ahogy normális felnött lettem. Ezen nevettünk egyet. ^^
Aztán megkérdeztem hogy milyen volt szinkronizálni a DBZ-t, mert van hogy fél részeken keresztül üvöltöttek.
Erre mesélték hogy azért nem szerették szinkronizálni az animét mert nagyon megviselte a hangszálaikat. És hogy mindketten a huszas éveik elején voltak a DBZ szinkron idején, és akkor még bevállalták.
De az is kiderült hogy a DBZ szinkronját egy koszos dohos alaksorban vették fel román segédmunkásokkal akik ott aludtak a studioban, ráadásul cigarettáztak ami eléggé megnehezitette nyilván a munkát. És Péter mesélte hogy volt olyan hogy félálomban volt a rendező és komásan beszolt hogy "ööÖ izé most Vegitát vesszük...." szóval nem volt könnyű.
Erre megjegyeztem hogy ehhez képest a DBZ magyar szinkronja hangban jobb mint az eredeti. És hogy a DBGT-nél nagyon örültünk és megkönnyebültünk hogy megmaradtak a hangok. Erre Gábor azt mondta "föleg Peti örült..." persze nevetve. Én meg mondtam hogy azért a GT-ben nem volt olyan sok szerepe.
Ezzel kapcsolatban Goku megkérdezte hogy a GT-ben a fuzios beszédet hogy vették fel. Péter azt mondta elöször megprobálták egyszerre de rájöttek hogy nem fog menni ezért elöbb Lippai mondta fel a szöveget utána pedig ő és késöbb keverték össze.
Na kb ennyi aki DB-hez kapcsolodott.
Persze még sokmindenről volt szó, mert majd 2 órás beszélgetés volt.
Havonta ban ilyen találkozó. Remélem egyszer Szokol Pétert is meghìvják, tőle is lenne mit kérdezni.