24 nov 15, 00:00:26 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 68
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Bijuu és Jinchuuriki (Avagy démonok és hordozók)  (Megtekintve 231987 alkalommal)
0 Felhasználó és 19 vendég van a témában
Narutoclone
ANBU Kapitány
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

Fox Lord

« Válasz #450 Dátum: 09 júl 04, 14:09:21 »

Igen, Ichibi a leggyengébb, Kyuubi a legerősebb.

Van egy Naruto Artbook nevű anyag, abban Kishi lerajzolta az összes Bijuu-t.

Itt vannak a képek:

Rokubi, Hachibi, Shichibi, Kyuubi
http://img14.imageshack.us/img14/1565/58107535.jpg

Nibi, Yonbi, Sanbi, Ichibi, Gobi
http://img3.imageshack.us/img3/7177/65640523.jpg
« Utoljára szerkesztve: 09 júl 04, 14:13:20 írta Narutoclone » Naplózva

"Jól  csak a szívével lát az ember, ami igazán fontos, a szemnek láthatatlan." - a róka (A kis herceg)

Növényektől türelmet, állatoktól emberséget tanulhatunk.

Naruto X Hinata fan
Chakra
Adminisztrátor

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #451 Dátum: 09 júl 05, 13:36:34 »

Renningan:

Tényleg jobb lenne, ha abbahagynád a kötekedést (ezt mint moderátor és fordító is mondom). Rajtad kívül mindenkinek leesett, hogy a "farkas démonok" mit jelent. És nem fordítottam félre. Ha ismered a története, akkor tudod. Ha meg nem, akkor így jártál.

A farkas démonok elemével kapcsolatban pedig olvass vissza.
És a többi témában feltett kérdéseiddel kapcsolatban is ildomos lenne a Visszaolvasás no Jutsu.

« Utoljára szerkesztve: 09 júl 05, 13:37:30 írta Chakra » Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
gyori54
Chuunin
*

« Válasz #452 Dátum: 09 júl 05, 14:30:11 »

Narutoclone által linkelt képpekkel kapcsolatban lenne kérdésem Nevet Nevet(de szépen tok fogalmazni)
Nme tom mi a neve(én teknősnek nézem) de ha jól emlékszem Deidara-ék úgy kapták el ezt a démon-t hogy nem volt senkibe sem zárva.
Javítsatok ki ha tévednék.
Naplózva
Srodack
Kezdő Jounin
*

« Válasz #453 Dátum: 09 júl 05, 14:52:29 »

A Loch-ness-i szörnynek nem volt Jinchu-ja (illetve nem volt belezárva) és tényleg csak kihorgászták egy tóból!

Chakra jól fordított, angolul ugye Tailed beast=farkas démon! Nincs meg valahol a neve ezeknek a démonoknak? Mert ugye az Ichibi-nek Shuukaku, de a többinek is biztos van valami neve?!
Naplózva
Narutoclone
ANBU Kapitány
*

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

Fox Lord

« Válasz #454 Dátum: 09 júl 05, 21:27:15 »

Nem hiszem. Itt van egy kis plusz infó magától Kishimoto Masashitól:

Gaara:
Egyfarkú
A homokban rejtőző falu

Gaara alapja egy tanuki (japán mitológiai lény). Azt gondoltam, ideális riválisa lenne Naruto rókájának. Különösen a konkáv álla és a csipkés foga tetszett.

Nii Yugito:
Kétfarkú
A felhőben rejtőző falu

A Kétfarkú ötlete abból a legendából jött, hogy ha van egy kétfarkú macskád, hosszabb életed lesz. Yugito egy magas rangú női shinobi volt, akire még Kirabi is felnézett.

Yagura:
Háromfarkú
A ködben rejtőző falu

Mivel ezelőtt főleg Jinchuurikiket mutattam, mint Naruto és Gaara, úgy döntöttem, inkább egy nagy szellemet rajzolok. Az alapja egy teknős.

Roushi:
Négyfarkú
A sziklák közt rejtőző falu

Enek a szellemnek gorilla az alapja - valamint Son Goku majma a Dragon Ball-ból. A szájából lávát lő.

Han:
Ötfarkú
A sziklák közt rejtőző falu

Egy delfin és egy ló keveréke, még én sem igazán értem. Han egy gőzhajtású páncélt visel, és gőzt használ harcban is. Egy gőz-jinchuuriki.

Utakata:
Hatfarkú
A ködben rejtőző falu

A Hatfarkú teste nedves és csöpög, de nem lő villámoket (nevet). Utakata egy szappan-gömböt használ (buborék-technikák) és elmehetne szörfösnek (nem tudom máshogy fordítani).

Fuu:
Hétfarkú
A vízesésben rejtőző falu

A hétfarkú ötlete egy bogáron alapszik. Egy páncélos rovarnak néz ki. A farkai szárnyak! A Jinchuurikije pillanatnyilag egy lány, még nem döntöttem el (nevet).

Killer Bee:
Nyolcfarkú
A felhőben rejtőző falu

A nyolcfarkú egy plip és egy bika keveréke. Nagyon elégetett vagyok a csápokkal. Killer Bee rappel és a ritmusra lépked. Döbbenetesen erős.

Uzumaki Naruto:
Kilencfarkú
A levelek közt rejtőző falu

Egy róka. Ez a legerősebb Bijuu, ez tény, mitöbb, olyan erős, hogy még én, az író is mindig elgondolkodom, hogy mutassam meg a lehető legtökéletesebben valahányszor rajzolom (nevet).
« Utoljára szerkesztve: 09 júl 05, 21:51:00 írta Narutoclone » Naplózva

"Jól  csak a szívével lát az ember, ami igazán fontos, a szemnek láthatatlan." - a róka (A kis herceg)

Növényektől türelmet, állatoktól emberséget tanulhatunk.

Naruto X Hinata fan
STM
Shinobi no Megami
*

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #455 Dátum: 09 júl 05, 22:04:28 »

Szép, de pár helyen helyesbítenék. Először is, a kérdező a bijuuk nevére volt kíváncsi, nem a jinchurikikéra.
Aztán, le kell szögezem, hogy a tanuki nem mitologiai lény, legfeljebb annyira, mint a róka, hanem a nyestkutya. Sokszor mosómedvének fordítják, hibásan.
Kishi' ott is füllent, hogy a nibii alapja csak ez a két farkú macskás dolog. Tényleg van ilyen Bijuu is.
Meg az Ushionii sem Kishi fikciója.
Kishimito szereti letagadni a mangája hátterét, talán, hogy csak az értse, aki maga felismeri, mit lát, vagy azért tűnik így, mert egy-egy interjunak csak a felé közlik le.

Amugy látjátok, hogy minden olyan Bijuut lecserélt, amit korábban már azonosított egy akatsukissal? Érdekes, ugye? Bevallom, én eddig csak a sanbii és a hachabii lecseréléséről tudtam.

Bijuuk neve (nem Kishi' bijuuié):
http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire3/10052008/3/a/3/d/3a3d16a8cf10e0_full.jpg
A legtöbbé, csak az állatfaj neve, a kaku mondjuk borz, szóval csak x-farkú y-nak hívják őket.
« Utoljára szerkesztve: 09 júl 05, 22:08:17 írta STM » Naplózva
Renningan
Elit Jounin
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Nothing is True, Everything is Permitted

« Válasz #456 Dátum: 09 júl 05, 22:08:23 »

Kössz az infot Mosolyog  de Kishi rajzolhana már 1-2 olyan mangát is, amiben meg is mutatja őket, meg az erejüket, vagy legalább azt h kapták el az akatsukisok.

A kyuubinak 2 jinchuurikije van az animéből kifolyólag. Sora és Naruto, mert narutoba csak a Kyuubi csakrájának egyik fele van bezárva (Yin de nem 100%), sorába meg a másik, de ez is filler volt és nem volt mangában.

Idézet
Amugy látjátok, hogy minden olyan Bijuut lecserélt, amit korábban már azonosított egy akatsukissal? Érdekes, ugye? Bevallom, én eddig csak a sanbii és a hachabii lecseréléséről tudtam.

Mit értesz azalatt h lecserélt?
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #457 Dátum: 09 júl 05, 22:13:49 »

Erre utaltam:
...a mitológia háromfarkú egy ****ott nagy cápa, egy chakrát zabáló hal-szolgával, Samahedával. Mivel, a háromfarkú szerepeltetése elött Kishimito Kisame képében már megrajzolta, a háromfarkút lekellett cserélnie egy általa kitralált Bijuuval.
...
Orochimaru a Yamata no Orochit, a hatalmas, nyolcfejű és nyolcfarkú, végtelenül hataloméhes, még a többi Bijuuval is szembeszegülő szuörnyeteget testesíto meg, kinek a fegyvere a mitológiában a kusanagi no tsurugi, a legendás kard. Gondolom mindenki emlékszik, hogy egyzser magára is vette a Yamata no Orochi alakját. A nyolcfarkú pedig megint csak azért lett egy ushioniire cserélve, mert az "igazi" nyolcfarkút túlságosan azonosította Orochimaruval, ahoz hogy mégegyszer megrajzolja.
...
A sasori szó jelentése skorpió, Hirokut nézve egyértelműnek is tünt miért hívják így Sasori-senseit, a négyfarkút, melynek pontos mibenlétét nehéz lenen meghatározni (általában négyfarkú kakasként emlegetik) pedig sokszor skorpió farkakkal ábrázolják, sima faroktollak helyett.
Az ötfarkú farkas az öt elemet testesíti meg, minden farkában egy elemet hordoz. Közte és Kakuzu közt nem kell részleteznem a párhuzamot.
A hatfarkú egy menyét, a emnyétet pedig japánul itachinak hívják.
A hétfarkú pedig borz, minden borz földben/agyagban turkál meg iylesmi, viszont a schichibi no kaku sok forrás szerint agyagszobrokkal is variált, kicsit hasonlóan Dei'-hez, bár bevallom, hiteles forrásból, úgy hogy mitológiai történetekre is hivatkoznak, iylet még nem hallottam.
...

Hogy ne tünjön úgy, ellent mondok a elöbb (álatlam) belikelt képnek: A négyfarkút nem mindig árázolják kakasként, vagy akár kakas vonásokkal, csak elég gyakran, a menyétre pedig más szót is használnak.
« Utoljára szerkesztve: 09 júl 05, 22:18:08 írta STM » Naplózva
Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #458 Dátum: 09 júl 05, 22:24:30 »

Értem szóval a képek ez eredeti mitológiai démonokat ábrázolják, amikből Kishi csak a kyuubit, a kétfarkut és a shukakut tartotta meg.  a többi hatot meg azonositotta a szereplőkkel. Nah ez nagyon hasznos info volt.

nem is tudtam h az itachi az menyétet jelent.

Te tudol japánul vagy csak régebbóta vagy fan és többet olvasol mint én?
Naplózva

kakesz
ANBU Osztag Vezető
*

Rejtett Vízesés Falu Rejtett Vízesés Falu

Troll barlangász

« Válasz #459 Dátum: 09 júl 06, 00:49:00 »

Igen, Ichibi a leggyengébb, Kyuubi a legerősebb.

ha az egyfarkú a leggyengébb akkor, hogy a fenében maradt fen az erőegyensúly? Nem úgy osztotta szét őket az első Hokage, hogy meglegyen a erőegyensúly? konoha és suna 1-1 Jinchuurikivel bírt az összes többi nagy falu meg 2Jinchuurikivel és vízesésfalucska is kapot...  Konohának jutott Bijuut megértem Nevet de miért nem a kisfalu kapta a legbénábbat? és suna a második legerősebbet?
Naplózva

A tűz árnyéka világítja meg a falut.
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #460 Dátum: 09 júl 06, 06:01:52 »

A sorrend puszta fizikai erőn alapszik, viszont habár a Youko a legerősebb koránt sem oly könnyű megzabolázni az erejét mint Shukakunak. Gaara képes volt geninként felvenni az alakját, úgy hogy megőrizte az öntudatát (igaz kicsit izi volt) habár így nem tudta teljes erejét használni a bijunak, ehhez szándékosan el kellett aludnia és ezzel átadni az irányítást.
Naruto pedig csak 3 farok előjöveteléig tudja irányítani Youkot, s ez nem az erejének az egyharmadát jelenti, mert szemmel láthatóan elég nagy a különbség a 3. és a . farok között.

Megfigyeléseim alpján megpróbálom vázolni a Youko erejét.

Ha jól vettem észre majdnam(vagy nem majdnem) mindegyik biju használ valamilyen elemi/energia köpetet támadásként.

Nagybékék mint mérőeszközök:

A Naruto vs Gaara harcan
Gamabunta összecsapása Shukakuval

Gamabunta vízköpete talán egy kicsivel volt gyengébb Shukaku légbuborékánál (vagy mi a neve annak a szélköpetnek) valamint Shukaku kb 1.5x gyorsabban töltött újra, valamint nagyobb tartalékokkal rendelkezett mint Gamabunta. Ugyanakkor ha a Shukaku teste nem homokból van ami sebezhetetlenné teszi a fizikai támadásokkal szemben, akkor szerintem Bun-chan le tudta volna győzni.

Vagyis a brekkencs képes volt vele egy szinten harcolni (egy ideig) csak hát megsebezni nem tudta)

(spoiler)
A Pein vs Naruto harcban
IB Pein Gamabuntát és két hasonló termetű (és valszeg erőben sem maradnak el túlsáosan) társát simán elintéz a Shinra Tenseiel, ugyanakkor Naruto 6 farok előjövetelekor a puszta erejével (ezen most 5 percig röhögtem, jobb mint a szóda ereje xD) visszaverte a Shinra Tenseit.

--
Naruto nágy farkas állapotában használt csakra lövedéke jóval nagyobb pusztítást okozott mint a Sanbi köpetei (aszem víz vagy szél elemű) de persze az előbbinek jóval hosszabb a tárazási ideje.

Igaz Deidara megjegyzi hogy azért volt ilyen gyenge mert nem volt junchurikije, viszont ennek ellenére szerintem az animében irtó gyengére csinálták.

--

Valamint van egy olyan érzésem azzal, hogy Kishi olyan erősnek/vagy egyre erősebbnek ábrázolja a Kyuubit (ez főleg a Naruto vs Pein harcban mutatkozott meg),  Minato erejét/képességeit is növelni akarja.
« Utoljára szerkesztve: 09 júl 06, 06:02:24 írta Shiro » Naplózva

Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #461 Dátum: 09 júl 06, 07:40:04 »

Idézet
Uzumaki Naruto:
Kilencfarkú
A levelek közt rejtőző falu

Egy róka. Ez a legerősebb Bijuu, ez tény, mitöbb, olyan erős, hogy még én, az író is mindig elgondolkodom, hogy mutassam meg a lehető legtökéletesebben valahányszor rajzolom (nevet).

Igazad van mindig erősebbnek próbálja mutatni. De abban nem értek egyett h az egyfarkut könnyebb megzabolázni mint  a többit. Érdekes mód killer bee elég jóban van a saját bijuujával (ezen mondjuk én is néztem egy nagyot) és nekem nagyon ugy tünik h ő uralja annak az erelyét. Narutora meg jellemző h Naruto ként sincs mindig tudatában, meg amilyen hirtelenharagu, mindig elveszti az eszét, és még inkább elsötétül a világ. Nem biztos de h ha lenne némi önkontrolja, aerősebb lenne a tudata (ami hát valjuk be, nem az igazi), akkor szerintem uralhatná a kyuubi erelyét, mondjuk 6 farokig.
Lássuk h a démon akkor jön elő, h ha naruto elveszti az eszét a dühtől, a haragtól, és h ha vki dühös egy csepp ésszerüség sincs benne (lásd az első Sasuke vs Itachi ), és nem egyszer lehetett látni h amikor kezd lenyugodni, akkor magától is visszatudja szoritani a Kyuubit, mert lenyugszik, vissza emlékezik néhány fontos dologra és elmulik a hatás, de lehet h tudná uralni, vagy legalább a saját akarata szerint használni.
Naplózva

Sasuke14
Újonc
*

« Válasz #462 Dátum: 09 júl 06, 13:40:19 »

Van egy dolog amit nem értek.A mangában (420)van egy olyan kép melyen szerepel az összes Jinchuuriki és ott a kétfarkúnak is van gazdatestje.Most akkor a kétfarkúnak van Jinchuurikije vagy nincs?
Naplózva
Renningan
Elit Jounin
*

« Válasz #463 Dátum: 09 júl 06, 13:47:14 »

a kétfarkunak volt is mindig, egy csaj, amit Hidan és Kakazu fogott el. a 3farkunak nem volt.
Naplózva

Sasuke14
Újonc
*

« Válasz #464 Dátum: 09 júl 06, 13:52:10 »

Hopp.......Elírtam ,de akkor a képen a háromfarkúnak mért van?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 68
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins