24 nov 15, 03:43:39 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 68
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Bijuu és Jinchuuriki (Avagy démonok és hordozók)  (Megtekintve 232083 alkalommal)
0 Felhasználó és 11 vendég van a témában
Chakra
Adminisztrátor
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #435 Dátum: 09 máj 14, 20:43:56 »

Navelia:

Michael szerintem a mitológiai és nem a mangás Kyuubi no Youkóra gondolt, amikor a fehér rókáról írt. ^^

Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #436 Dátum: 09 máj 15, 09:21:11 »

Én úgy tudom a mitológiai Róka pozitív alak. Csak a Naruto-ban lett gonosz szereplő a Kyuubi. (Bár én még mindig reménykedek, hogy ez megváltozik, és Naruto megbékél a Rókájával. ^^)
Szerintem főleg azért ennyire aggresszív, mert a bezártságot nehezen viseli, ami érthető is egy ekkora lénynél. Elötte meg ugye Madara rabszolgája volt, és az sem eshetett jól neki.
Naplózva
kakairuRULEZ
Jounin
*

lasse

« Válasz #437 Dátum: 09 máj 15, 10:29:44 »

Teljesen egyetértek Aes Sedaival. A kyuubi nagyon nehezen viseli a bezártságot, ezért ilyen elviselhetetlen a természete. Szerintem sosem volt szabad lény. Haragszik mindenkire, főleg Madarára, aki kihasználta őt. Minatóra, mert bezárta.
Naplózva
Navelia
Chuunin
*

« Válasz #438 Dátum: 09 máj 15, 13:33:36 »

Michael, akkor elnézést ^^
Egyetértek az előttem szólókkal, de nyilván a legtöbb Bijuu ilyen, tehát nem szeretik a bezártságot és lehet, hogy valakin szívesen bosszút állnának ezért a "teherért".
Naplózva

„Az élet ízét csak a bolondok ismerik.”
„Élj a jelenben, emlékezz a múltra, és ne félj a jövőtől, mert az nem létezik, és soha nem is fog. Mindig csak jelen van.”
(Christopher Paolini)
„Nothing improves the memory more than trying to forget.”
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #439 Dátum: 09 máj 16, 15:03:53 »

Van egy olyan tippem, hogy valamikor Rokudo és Shodaime léte közti időszakban valaki vagy valakik valahogy irányítása alá vont, vagy bezárt egy vagy több bijuut. Csak hát elég kezdetleges technikát alkalmazott, és azok elszabadultak. Ezek után pedig csak úgy lehetett őket megállítani, hogy lepecsételik őket,  ami azzal is jár, hogy minél tovább vannak megláncolva, annál veszélyesebbek lesznek miután elszabadulnak. Meg hát a ninja háborúk alatt több kevesebb sikerrel próbálták őket irányítani. S hát ebből a fikciómból olyasmit tudok levonni, hogy jelen időszakban muszáj őket ketrecben tartani, de ezzel ugyanakkor maguk alatt vágják a fát.
Naplózva

Srodack
Kezdő Jounin
*

« Válasz #440 Dátum: 09 máj 16, 15:20:22 »

Azért ez elég logikus, ha egy nagy hatalmú, "halhatatlan" lény vagy és bezárnak, mert nem tetszik nekik amit csinálsz, te is morcos leszel és bosszút akarsz állni mindenkin!

Szerintem (bár ezen michael-lel már vitáztunk) a bijuu-k értelmes lények, csak eredendően gonoszak!
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #441 Dátum: 09 máj 20, 21:22:19 »

Nem is értem, hogy miért kérdés az, hogy értelmes lények-e...?
Naná, hogy értelmesek! ^^
A Shukaku sem egy igavonó barom volt, csak szimplán őrült. Nevet
A Hachibi meg egész értelmesnek néz ki és türelme is elég sok van, ha el tudja viselni a Gyilkos Méh idiótaságait. ikszdé
Ha az idézett állatok (Manda, Gamabunta, Katsuyu, stb...) az emberekéhez hasonló értelemmel rendelkeznek, akkor egy (vagyis 9) démon, akiknek mindazonáltal ismeretlen az eredete és "születési" körülménye, miért ne lehetne értelmes?

Természetesen én a Naruto világában szereplő Bijuukról beszélek. A japán mitológia ide vonatkozó részét nem ismerem, vagyis nem tudom, hogy a legendákban állatokként vagy értelmes lényekként kezelik-e őket. ^^

Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Narutoclone
ANBU Kapitány
*

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

Fox Lord

« Válasz #442 Dátum: 09 máj 20, 21:30:57 »

Általában igen, értelmes lényként bánnak velük - ha már itt tartunk a róka-szellemek/démonok a "különösen intelligens" kategóriába tartoznak náluk.
Naplózva

"Jól  csak a szívével lát az ember, ami igazán fontos, a szemnek láthatatlan." - a róka (A kis herceg)

Növényektől türelmet, állatoktól emberséget tanulhatunk.

Naruto X Hinata fan
Navelia
Chuunin
*

« Válasz #443 Dátum: 09 máj 20, 21:38:58 »

Ha jól tudom, a kitsunékat különleges tisztelet övezi - ugyebár ők azok a szellemek, akik sokáig élnek, és képesek emberi alakba bújni (ember férj, rókaszellem feleség). No meg az emberek szeretik kivételes elmével felruházni a természetfeletti lényeket - mivel nem ismerik őket.
Naplózva

„Az élet ízét csak a bolondok ismerik.”
„Élj a jelenben, emlékezz a múltra, és ne félj a jövőtől, mert az nem létezik, és soha nem is fog. Mindig csak jelen van.”
(Christopher Paolini)
„Nothing improves the memory more than trying to forget.”
kakairuRULEZ
Jounin
*

lasse

« Válasz #444 Dátum: 09 máj 21, 11:12:05 »

pontosan így van, Navelia!
Régen a rókák és az emberek együtt éltek, ezért úgy gondolták róluk, hogy ők is emberek. A japán festményeken is szerepelnek emberi alakban. Hol rókafeleségként ábrázolják őket, mint pl. Kuzunohát. Ő egy róka, aki a vadászok elől menekült, a jó emberek felöltöztették őt és úgy menekült meg. Egy pasi beleszeretett és elvette feleségül, lett is gyermeke. 3-4 év után a róka nagyon visszavágyott a természetbe, bármennyire is szerette gyermekét és férjét. Egy nap a férj álmában jelenik meg a feleség, aki bevallja, hogy ő valójában róka.
Erről ennyit.
Vannak kilencfarkú róka festmények is.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #445 Dátum: 09 máj 21, 13:31:22 »

Azért a Kitsunéket ne keverjük a Kyuubi no Yokoval. A Kitsunék sokan vannak, nincs feltétlenüól kilenc farkuk (ahogy öregszenek, egyre több farkat növesztenek, így juthatnak el kilencig), hatalmuk egész nagy is lehet, de inkább a megtévszteésre épül,  a Kyuubi no Yoko, a Bijuu tőlük függetlenül jelenik meg, a szerepe pedig, ha nem vagyok nagyon félretájékozott, hasonló a Narutóban lévőhöz, azaz csak tombol, mióta felébresztették.

A japán mitológia különösen értelmes lényként kezeli a rókákat/róka-szellemeket, ahoyg azt elöttem kifejtették, azonban ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy tudtommal minden folklórban így jelennek meg a rókák.
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #446 Dátum: 09 máj 21, 16:05:28 »

Igen, talán nem véletlen, hogy a magyarban is a "ravaszdi" a róka szinonimája (vagy valami hasonló). ^^
Naplózva

Uchiha Riderrr
Akadémiai tanuló
*

Taka Leader,Uchiha Sasuke

« Válasz #447 Dátum: 09 jún 27, 20:05:07 »

Szerintem a "legnormálisabb" Jinchuuriki Naruto,mert azért visszatudja magát fogni.Gaara előszőr nem,de késöbb ő is.Amugy az igaz,hogy Sasuke is Jinchuuriki?Mert valakitől azt hallottam,hogy Sasuke akkor lett Jinchuuriki amikor Oro megharapta a halál erdejében.És ugye a shippiben meg szárnyakat növeszt és azt mondták benne van a 7 farkú denevér.Oroban meg a 8 farkú kígyó.
Naplózva

Taka Leader
Sharingan mester,

Uchiha Sasuke!^^
Thanatos
ANBU újonc
*

Akatsuki Akatsuki

A Halál Istene

« Válasz #448 Dátum: 09 jún 27, 20:15:15 »

Először is, NAruto rohadtul nem tudja magát visszafogni, szerintem.
Másodszor, nem tom ki mondta neked hogy Sasuke-ban van a 7farkú és Orochimaruban a 8farkú, de többet ne bízz meg a hozzáértésében, mert ez a két állítás hatalmas baromság.
Sasuke Orochimarutól egy átokpecsétet kapott, amit második szinten úgy tud használni, hogy szárnya is lesz, ennyi.
Naplózva

A halál az egyetlen biztos pont az életben.
Renningan
Elit Jounin
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Nothing is True, Everything is Permitted

« Válasz #449 Dátum: 09 júl 04, 13:52:24 »

Eddig mindössze 5 Bijuu -t mutattak meg nem???

1-2-3-8-9 -- én azért kiváncsi vagyok a többire is. Amikor elkapták Gaarat, akkor ha jól emlékszem már 1-2 szem nyitva volt a szoborban, szóval nem ő volt az első. Amuyg ez h müködik, minnél több a farka egy Bikuunak annál erősebb?
Naplózva

Oldalak: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 68
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins