Jaxre egy rageblade mindig jó, gyakorlatilag szerintem az egyetlen champ, aki minden részét használja. Botrk, gunblade szintén nagyon jó. Ezen kivül általában ninja tabi, meg valami kombósabb féltankos item és kb. ölhetetlen vagy, meg levakarhatatlan is.
Szerintem Jax már nem meta topra. Én junglebe szoktam vinni, sokkal hatékonyabb. Atkspd-s jungle item elsőnek, trinity, aztán full tank. Nem mondom, hogy a gunblade/rageblade szar, de vannak sokkal jobb itemek is nála, amivel jobban funkcionál. S2-be megérte kirakni, most már csak funra jó.
Dariust nagyon rosszul csinálod. Hydrát nem szabad rusholni. Első item egy brutalizer legyen második meg egy giant's belt. Közben lehet cipőt meg egy ruby crystalt is venni azok úgyis kellenek. Ilyenkor lehet elgondolkodni, hogy hogy állsz. Armor, MR, vagy AD. Ez a három út van. Ha az ellenfél nem AP-s, akkor marad az armor, ha viszed a laned, akkor lehet tolni az AD-t is. Például egy Last Whisper vagy egy Botr is baromi jó Dariusnak. Kell valami CDR-s cucc is, szóval ezzel számolni kell. A Hydra kb. 3. vagy 4. itemnek való, mert hiába van, attól még lassú és gyenge maradsz a pokeok ellen. Sajnos Darius nem egy Fiora, nem jó a korai Hydra. Egy Randuin vagy egy Spirit Visage viszont baromi jó. Brutalizerből meg BC-t építünk. A Last Whisperrel együtt nagyon durva Armor pent. lehet összeszedni. A tankokat is tudod aprítani rendesen, de ulti nélkül egy Q leveszi az AD carry életének min. felét. Ami fontos, ha tankosra építed sem leszel Malphite. De a 3000 hp kötelező.
Dariusnak kötelező a hydra első itemnek. Annyi, hogy kell egy tier1-es cipő is neki, mielőtt nem építed ki teljesen. Lord Dajeros csak akkor ér valamit szerintem, ha sikerül előnyre szert tenned earlybe és emellett jól farmolsz. Ezért nem is érdemes first pickelni, csak ha tudod, hogy kivel mész szembe topon. 1-2 kivétellel az összes meele championt kivégzi, ha tudnak vele bánni. Aligha lehet letradelni. Általában mindig elhozom fb-t, aztán junglerrel is aligha lehet legankelni.
Szóval snowballolni kell vele, másképp nem megy. Ha nagyon jól állsz, hydra mellé mehet egy brutalizer. Azért kell nagyon meggondolni, hogy megveszed-e, mert mire kiépíted a tier2-es cipőt és giants beltet, az megint idő és elveszítheted az előnyöd. Ezen kívül trinyót szoktam neki építeni late gamere, hexdrinkert, randiunt, swiftness bootsot alarcityvel. Így kb megvan a 3k hp, 100-as resistek, 450+ movement speedel. Tökéletes offtank bruiser. Last Whisper hülyeség neki, mert 39% a maximum armor pen és az E passzívből kapsz 25%-ot plusz a masterykből kapsz 6%-ot. Bőven elég, lw csak pénzkidobás. 21/9-el szoktam játszani +16ad-armor-flathp-mr rúnákkal. Amúgy top 700 world darius voltam a main accommal.