Pentához néhány tanács:
Először is, ne arra menj, hogy "na, akkor most ebben a meccsben csinálok 1 pentát".
Sok aramot játszok, ott gyakran van penta, normálon már kevésbé, mert elmászkálnak az ellenfelek, és eleve meg sem lehet ölni őket olyankor.
Na, most a lényeg, hogy amikor "konkrét" teamfightoktól ne nagyon remélj pentát. Ezt úgy értem, hogy amikor egyből 5v5-ös csata van valahol, mindenki arra megy inkább, hogy kiiktassa az egész ellenséges csapatot. Ilyenkor kevesebb az esélye pentának. Akkor szokott inkább penta születni, amikor lassan bontakozik ki egy teamfight, először csak 2-3 ember van ott mindkét csapatból, aztán az egész csapat. Meg gyakran üldözni is kell az ellenfeleket, hogy sikerüljön.
Általában mindig arra megyek ,hogy teamfightokban (mármint midesként) ,hogy én osszam ki a lehető legtöbb sebzést még mielött meghalok (ha meghalok,mert a papírság átok a midesekre ,ami alól csak pár kivétel van) ,mert azzal van a legnagyobb esélyünk a győzelemre.
Ha arra mész, hogy minél nagyobb sebzést ossz ki, akkor az jobb mintha pentázni próbálnál. Nem azért nincs pentád, mert veled van a baj, hanem azért mert inkább a csapatnak segítesz, megpróbálod minél inkább lesebezni az ellenfeleket.
Amikor a mi csapatunk nyerésre áll, akkor gyakran próbálok minél több killt benyelni teamfightok közben, így néha sikerül 1-1 penta. Ott úgysem zavarok már senkit azzal, hogy ks-re megyek 1 kicsit.
A pentához néha muszáj, hogy a KS-re menj, és hogy néha kicsit paraszt legyél.
---
Tegnap este játszottam 1 normált, úgy is régen normáloztam. Threshsel mentem, Ezreal volt az adc, Katarina volt a mides. Kiszedtük a 2 ellenfelet boton, Ezreal hazament, én addig ott maradtam, mert még viszonylag sok hp-m volt, és volt potionom. Gondoltam last hitelgetek, amíg visszaér az adc, erre mit látok? Ezreal:"Thresh stop taking my farm omg". Erre csak 5 darab kérdőjellel válaszoltam, és last hitelgettem tovább, míg visszaér.
Ha nincs ott, és én csak lasthitelek, akkor miért olyan nagy tragédia, ha megölöm őket?
Ez még rendben van. Utána jungler is jött botra az ellenféltől, aztán a mi Katarinánk is. Az adc-t sikerült lehookolnom, Ezreal megölte. Az ellenfél supportját is elkaptam, megöltük. Khazix menekült volna, torony alatt elkapom, Katarina megöli, én meg meghalok végül. Erre beírja hogy: dem thresh suck. Megkérdeztem tőle, hogy na, ki is adta neked a killt? Azt válaszolta, hogy "idc, i'm a premade
" Oké... Logikus.
3/3/16 lett a statom, de béna vagyok. Érdekes emberek vannak