Új season új taktika:
Nem igazán tudom ,hogy mivel kéne lejátszanom azt a pár promo meccset :
Előző season végén rákaptam a supportolásra ami alapban nem is nehéz és még be is jön ,de mindig egy tipikus problémába kerültem, mégpedig ,hogy milyen champal mennyek (nem konkrétan ,hanem típust tekintve).
Ha viszek egy lux,annie(még ő a leg "tankosabb",nidaleet (esetleg syndra ,de őt nem igazán szeretem ott), akkor könnyen megszívhatjuk már early gamebe ,mert 2 papír van boton, egy tankos sup és egy gank ellen már alig van esélyünk max futni.
Előny: ha nem megy jól a teamnek én még carryhetek.
Ha viszek egy leonat és merek neki nem full tankos itemet venni ,helyből le akar mindenki nyakazni ,mert "né má ezt a hülyét leonának vesz ap-t pedig csak tank" holott elég szépen le tudja sebezni az enemy teamet és közben alig veszít a tankosságból (ezelött addig fajult ,hogy a junglerünk nem volt hajlandó boton gankelni ,mert annyira noobnak tartott).
Előny: early dominancia és ha jól megy lateben frontharcos.
Hátrány: ha nem megy jól(csapatnak) akkor cumi ,mert kb egy mozgó fal vagyok ,szóval 1vs1 ben ki kikapok.
Soraka (nálam külön kategória).
Igazán csak egy nagy manafogyasztású nagy damage képességű adc mellet érzi jól magát.
Hátárnya ,hogy ő is papír és late gameben a heal képessége kb odáig fajul ,hogy adc és midesre érdemes tolni ,illetve masszív támadás alatt állóra ,mert tól armort is egy kis időre.
Nála 2 írányba mehetek : ha tank akkor kb alig healel ,de mehet elől és a silence nagyon hasznos ,illetve Q val folyamatosan szórhatja az enemy teamet
ha ap ,akkor háttérbe mozog és dolgozik a heal,mana és silencen (nagy elöny ,hogy ha kell 1vs1 be egy apc ellen nyerhet.
ha off tank ap ,akkor kb mindkettő elönyei megvannak ,de ez a hátrányokra is fokozottan érvényes.
Lulu
Nagy a cc készlete , hatékony gank elhárító.
Hasonló a gondom mint sorakanál , ha ap ra húzom erősődnek a cc i ,de kegyetlen milyen papír
ha tank akkor kb egy slowot osztó mókusbaráttá(és van ilyen szó
) alakul
ha hibrid ,akkor kb mindkettő ,de attack speed nélkül nem igazán van esélye 1vs1 ben.
Szóval valami olyant kéne találnom amivel játék közben is elég nagy választásom van ,hogy mit építek és több féleképpen is hatékonyan tud működni (azért elég troll lenne mondjuk egy tank lux ,vagy egy full ap leona).
Kb így érzem magam:
http://www.challengertalk.com/forums/attachments/f100/26034d1293985260-fake-time-slip-wtf-cat-dog.jpgA kis accomnál meg el lett döntve ,hogy csak top és supot játszok vele, topon elég jól érzem magam és jó gyakorlási lehetőség, mert elég gyakran vagyok 1vs2 be (rivent ma kipróbáltam top-jungleben és valami kegyetlen ,ha nem fókuszolják ki elsőnek akkor mire észbekapnak lekaszált 1-2-3 embert is)
Csak azért nem riven lesz a következő topos karim ott ,mert már jó ideje szemezgetek aatroxal meg reketorral is (wukiról meg is beszélve ,aki maga a poke és a trollságok megtestesítője).
Vivel kezdek ráérezni a dologra , bár elég lenéz vele néha ,mert earlyben kegyetlen nagyok a CD je .
Gp hasonló helyzetben van csak nála nem a CD hanem a folytonos manafogyasztás.
Trynd még mindig maga a katasztrófa ,el nem hiszem ,hogy ennyire ne mennyen egy champ , pedig már relatív jó rune page(armor,resist és armor pendet is jócskán kap) dolgozik alá és a build is egészen jó (nak tűnik nekem). Talán az a legnagyobb hibám ,hogy nem bízok vele kapcsolatban magamban , nem érzem jl magam kamikázékat irányítva.