Már mindenki az én karimat lopja? :'D
Szóval Tristana:
Egyébként rod of ages-sel oldom meg a manaproblémát. A játék elején mindig egy doran's ringgel kezdek, az ad egy keveset, aztán amikor először haza kell mennem akkor vagy sapphire crystalt veszek, vagy blasting wandot(az az aranyozott pöröly, vagy mi
) veszek. Ez attól függ hogy mennyi lé gyűlt össze az ellenség szivatásából ^^
Aztán a rod of ages után veszek egy alapcipőt, aztán elkezdek egy rabadont építgetni, közben az AP cipőt is megveszem, majd deathfire, morellonomicon, és rylai. Utána már csak cipő bónusz, és elixírek vannak hátra
A kezeléséről: A játék elején E-vel kell kezdeni, és azzal kell piszkálni az ellenfelet folyamatosan. Ha látod hogy meg van az a bizonyosan kevés élete, akkor nekiugrasz. Ez ellenfélfüggő. Ha látod hogy egy ultrapapír ellenfeled van, és amikor rányomsz egy E-t, akkor nagyon nagy része le megy az életének, akkor akár a felénél is ráugorhatsz. Ha kicsit tankosabb, akkor hosszabb ideig kell piszkálni. Ha ráugrunk, akkor megint E, és ignite. Amikor ilyen combó támadást hajtunk végre, akkor mindig várjuk meg amíg az E-t tudjuk használni, különben nem fog meghalni az ellenség. Ezt egyébként torony alatt is meg lehet csinálni, csak akkor általában ki kell flashelni, vagy ha azonnal belehal akkor szimplán kiugrani.
Ha meg lett az ulti, akkor egyre jobb lesz. Amikor fél élete van az ellenfelünknek, akkor ugrás, és a levegőben először rá kell nyomni az E-t, majd az ultit, és ha van, akkor ignitet még mielőtt elszállna. Persze, hogy az ignitet rátesszük az attól függ hogy mennyire van kevés élete. Ehhez nagyon kell ismerni Tristanát, hogy mikor mennyit sebez. Később amikor már megy a nagy gankelés, akkor lemehetünk botra, ha ott éppen sarokba vannak szorítva a társaink. Ilyenkor az a fontos, hogy az ellenséges adc-nek vagy valamelyiknek az életének kevés kell hogy legyen. A szokásos kombóval meg lehet ölni akkor. Később igazi assassin lesz Tristanából. Ha valahol kb fél élettel védenek egy tornyot, akkor bátran be ugorhatunk, és a kombóval megölhetjük, majd kiugorhatunk. Csak ilyenkor arra kell figyelni, hogy a torony alatt lévőknek ne legyen stunjuk, különben nem nagyon kéne megpróbálni inkább. Még később, tristana még assassinabb. Amikor nagy mid game van, támadnak az ellenfelek, és véletlenül egy ADC, vagy egy másik nagy bruiser van elől, akkor nekiugorhatunk, a szokásos kombóval megöljük, kiflashelünk, majd még ugrunk is egyet.
Tudom, kicsit bizarrul hangzik, hogy beugrunk, ölünk, kiugrunk, és ilyen természetesen mondom, de többnyire én ezt csinálom. Viszont itt is fontos a helyzetfelismerés. Régebben azért jó néhányszor belehaltam az ilyen akcióba, mert sz*rtam rá, hogy tudnak stunnolni ott a közelében 2-en 3-an. Szóval okosan is kell cselekedni, de úgy hogy az ellenséges papírok minél inkább szídjanak minket ^^
Egy vesztett teamfightnál, esetleg egy menekülő társnál meg lehet menteni az ultival. Ha egy tank kergeti, akkor odaugorhatunk, és ellőhetjük a másik irányba, hogy a félholt társunk túlélhesse.Ha több ellenfél kergeti, akkor szintén használhatjuk az ultit, de ilyenkor 2 szituáció van: 1, nagyon közel vannak egymáshoz, és így mindet hátraküldhetjük az ultival. 2, az egyik közel van, így csak azt lőjük hátra, talán megmenekülünk, talán nem.
Védekezésnél tristanával jól be lehet lőni ultival a saját spawnunkra az ellenfelet, hogy sírjon egyet az ellenség.
Még egy tanács: Ha low hp-s társunk van, és nincs egyetlen skillünk se perpillanat, akkor ne támadjunk az ellenségre, mert mivel AP tristana egy üvegágyú, így skillek nélkül csak kilapít minket.
Skillek nélkül 50-nél kevesebb hp-sokat lehet csak lőni, mert különben megjárjuk.
Ennyi tanács jutott eszembe most. Szóval AP tristana egy nagyon erős assassin karakter, főleg late gameban, amikor ráugrok az ellenséges adc-re, és azt se tudja hogy mitől hal meg, úgy, hogy full hpja van
Remélem tudtam segíteni