Thunderhawk amit leírtál ráébresztett valamire hááát hogy is mondjam
Kisebb szinten mindig azt hittem hogy fúú de jó vagyok a sok killem miatt stb de minél nagyobb lettem (szintbe értem) annál nehezebb volt pl master yi-vel összehozni a killeket és váltogattam a karikat ekkor jött Ww és Tryn na ezekkel megint elvoltam 1 darabig (egészen múlt hétig) amikor írtam hogy egyszerűen képtelek vagyok nyerni és ezen elgondolkodtam ... Most ahogy olvastam a hozzászólásodat rájöttem mi volt ott a bibi ^^ 1. Nagyon a teamra kell támaszkodni 2. A team nem elég együtt működő 3. Alkalmazkodnom kéne a csapatomhoz és megtanulni nemcsak assassinokkal játszani
Ha ezek nincsenek meg úgy 50%-ot esik a nyerés esélye (legalábbis én erre következtetek) De ez még 1 darabig nemfog menni mert nekem fogalmam sincs hogy kell a tankal , supportal meg ilyenekkel játszani (már próbáltam de általában vesztettünk) csak az megy amit megszoktam : 3 hit és az ellenfél elterül
Ha valaki tudna adni tippeket ezekhez a "kasztokhoz" azt nagyon megköszönném !
Igen, általában mindenki átesik ezen, mikor bebukdácsol a "pro" ligába. Alkalmazkodni tudni kell, mert egy jól összetett csapat rengeteget számít. Én például ezért is nem szeretek random emberekkel menni, mert az instant locker-ek nagyon elszúrhatják a játszmát.
Szerencsére már összeállt az ismerőseim között egy egész jó premade csapat, akikkel betudjuk osztani a Thunderhawk által leírt szerepeket, mert ténylegesen az a legjobb összeállítás. Talán annyit "pontosítanék", hogy ugye a leggyakoribb szerepkörök a solo top - tank/off tank, mid - AP carry, jungle - fighter. Topra ugye azért jó egy keményebb kari, mert a jungler gangek esetén jobbak a túlélési esélyei, vagy ha netán az ellennek nincs dzsungelese, akkor kettővel szemben is tudja tartani magát. Na meg, nem hátrány, ha a team fightokban magas szintű a tank, ami solóként adott.
A mides AP carry dolog is hasonló érvekkel bír; egy magas szintű mage nagy kárt tehet az ellenben az aoe skilljeivel, amik egész harcokat dönthetnek el.
Jungler karinak pedig szeretik az olyat, aki gyorsan gyilkolja a mobokat, és jól is gankel, mert van valamiféle cc-je. A fentebb említett WW például ezért is közkedvelt dzsungeles; a "beépített" life stealje miatt gyorsan fejlődik, hisz ritkábban kell hazamenni, ha pedig eléri a lvl 6-ot, az ultijával elég szép rajtaütéseket lehet kivitelezni. Nocturne is hasonló okok miatt jó jungler, de a VB-n rengeteg Shyvana dzsungelezést is lehetett látni, hisz a W-je miatt nagyon gyorsan farmol. Persze, ott van még a klasszikus Lee Sin, aki arról "híres", hogy csak piros kell neki, így a kéket elviheti már az elején az AP-s, vagy egy mana éhesebb AD(pl.: Urgot).
A supportot Thunderhawk jól leírta, ténylegesen ez a legönzetlenebb szerepkör. Az ilyen játékos nem húzhat be magának killeket, hisz egy magas szintű meccs akár már azon is elmehet, hogy egy gyilkolásnyi arany nem az AD carry-hez került, mert a support valahogy belopta. Miniket úgyszintén meg kell hagynia a társának, hisz ő maga a rűnáiból, mastery-ből, meg az erre kijelölt tárgyakból kap goldot (pl.: heart of gold). Az így szerzett pénzéből ugye bewardozza a mapot, egy idő után pedig aurás dolgokat vesz, hogy a team fightokban növelje társai értékeit. Azaz, mindent a a csapatáért tesz, na meg a győzelemért.
Én személyszerint Ad carry-zni szeretek boton, hisz ált. barátnőm supportál Jannával, ami igencsak kellemes tény. Tudok még midelni Katával, akit bár sokan lehordanak, nekem mégis a main-em, és midre szvsz. nagyon jó, hisz sose oom, és pölö egy Amumu junglerrel megeszi az ellenfél AP carry-jét. De, ha úgy adódik, felmegyek topra Rivennel, vagy beszabadulok a dzsungelbe Fiorával. Ezért is jó a premade csapat, mert be lehet osztani szépen a szerepeket.