Destroid
ANBU Kapitány
Nem elérhető
"I am the ultimate insanity!"
|
|
« Válasz #5600 Dátum: 15 júl 19, 03:57:43 » |
|
Kitartó munka és sok-sok koncentráció árán már sikerült eljutni addig a szintig, hogy a fejszekapkodáshoz már aligha kelljen külön figyelmet fordítanom annak koordinációjára. Amikor csak tudtam, foglaltam az ADC posztot és igyekeztem a lehető legtöbb típusú ádékerri ellen harcolni, körülbelül sz*rni rá stílusban, "counterem-e" vagy sem.
Egy biztos, a Spinning Axe miatt a The Bloodthirster kezdés nem tetszik, hiába van emiatt a Doran's Blade mellett 34-36 Lifestealje ütésenként 10. szint alatt. Játékstílus válogatja, és persze játéktér, ellenfelek/társak, de ez egy sokkalta defenzívebb modort vázolt fel elém, úgyhogy XY meccs után úgy voltam vele, hogy csak végső esetben fogom az Infinity Edge helyett ezt először kitenni, hosszas tanakodás után, mivel így ütésenként nagyobb esély van arra, hogy egy amúgy is hatalmas Bursttel rendelkező Draven még többet ráverjen a mocskokra és ilyenkor nem valószínű, hogy a Shielddel és a Lifesteallel lesz lehetőségem nagyobb mennyiségő DMG-t kitolni magamból bizonyos helyzetekben, még ha valamivel netán tovább is maradok az ösvényen (ráadásul kiteolás közben egy-egy nagyobb Krit megrendítheti az ellenfelet).
Aztán elgondolkodtam azon is, hogy ha már Draven, miért ne tegyem ki neki a Trinity Forcet? Az egyik tökéletes okom rá a Phage passzív, ami ütésenként 2 másodpercre 20%-kal növeli a Movement Speedet. B*sszus, mi ez, ha nem üldözésre kifejlesztett Item? Ráadásul ez a Blood Rushsal kombózva elég beteg tempó. A második érv, ami emellett az Item mellett szól nálam, az a Sheen passzív képessége. A Blood Rush miatt, amennyiben nem vagyunk feledékeny Dravenesek és elég sűrűn használjuk, a még teljesen kiépített Trinity mellett is +100% AD Bónuszt ad, befejezve pedig +200%-ot (így nem csoda, hogy komolyabb, hosszabban húzódó meccseken 1,9-2k-nál nagyobbakat Kritelek).
Az már bizonyos, hogy ezt az Itemet az előző mérkőzéseken sűrűn kitettem. De, mi helyett? Gyakran áldoztam fel a Phantom Dancert. Nem, különösebb nehézséget nem okozott a fejszekapkodás és üldözés így sem. Ugyebár, az utóbbi Item 50% Attack Speeddel, 35% Kritikus eséllyel és 5% Mozgás sebességgel jutalmaz. Ez elég kemény áldozatnak tűnt számomra először. De, átgondoltam azt is, hogy mi mindent ad a passzívok mellett a Trinity Force: +30 AD/AP, +30% Attack Speed, +10% Krit, +8% Movement Speed, +250 Health, +200 Mana. Tehát vesztek 20% Attack Speedet és 25 Kritet, viszont cserébe kapok +200% AD-t elég sűrűn, emellett hatékonyabban fogom tudni üldözni az ellenfeleket. Ez egy remek üzletnek tűnik általában a meccsek során.
Na most ami elég sablon Item elég érthető okból az a Last Whisper és esetemben (is) a Berserker's Greaves, amivel tehát ha elfelejtjük a Phantom Dancert is lesz összesen +14% Rúna, +25% Cipő, +30% Trinity illetve a fokozatosan növekvő Blood Rush értéke, azaz 20/25/30/35/40% mellett könnyedén kijön az a 100% (az alap egyébként pedig 0.679 (+45.9%)).
Defenzív Item esetén mások a meglátásaim. Nem szoktam kifejezetten Def Itemet használni. Bár, nevezhetjük annak esetemben a Mercurial Scimitart is, mivel rengeteg esetben jól jön. Egyrészt a Passzívja miatt (a negatív hatások mellett történetesen leszedi a Warvick és a Zed Ultit is, de sorolhatnám napestig), másrészt mert így is ad a +80 AD mellett (amiért egyébként megtetszett) +35 Magic Resistet. A Guardian Angelt nem szívesen teszem ki. Egyrészt, mert így DMG-t vesztek, másrészt, mert ez általában azt jelenti nálam, hogy nem áll túl jól a helyzetünk, ám mivel amúgy is utolsó Item, amennyiben úgy érzem, hogy jól megy a játék, miért ne oszthatnék több sebzést a népnek? Eleve, amennyiben jól megy a távolságtartás és úgy gondolom, hogy ehhez a Blood Rush és a Stand Aside egy fantasztikus eszköz/kombó... nem taglalnám. Ha viszont mégse jönne össze, s olyan helyen halok, ami elég szerencsétlen, akkor gyakorlatilag tök mindegy, hogy újra éledek, úgyis meg leszek nyuvasztva és még csak több sebzést sem sikerült osztanom (ami akár lehet a bukás, kínos helyzet kialakulásának egyik oka is).
Ja, amit gyakran látok Draveneken és ilyenkor általában elkap a röhögőgörcs, az a Statikk Shiv. Egyrészt azért nem értem, mert ennél a gyatra +40% Attack Speed, +20% Krit ,+6% Movement Speed helyett a Phantom Dancer dimenziókkal ad jobb értékeket, plusz vegyük hozzá a passzívját, ez az Item hozzájárul ahhoz hogy farm esetén Stackeket veszíts, ugyanis ha a passzív által hal a Minion, ezért nem fogsz kapni Stacket. Lehet csak én vagyok túl Maximalista, de nem érzem jól magam abban a tudatban, hogy Stacket veszítek egy Item miatt, amitől amúgy van jobb is, emellett pedig nem teljesen megbízható. Na most, Draven 1 Stacket kap, ha megöl egy Miniont a Q-val és 2-t, ha el is kapja a fejszét. Én átlagosan 180-190 Miniont ölök 20 perc alatt jelenleg, ez tehát körülbelül 360-380 Stackem (ha nem szalasztok semmit), ez egy olyan előny, amihez ha hozzá jutok, akkor kétség sem fér hozzá, hogy a későbbiekben nagy valószínűséggel még könnyebben fog jönni a lé. Ráadásul, az aki szerint azért a minionért, melyért/melyekért Statikk passzívja hozzáért, Stackeket ad, nagyot téved. Nem kap Stacket Draven abból, hogy az áram sebzi a körülötte lévőket.
Általában ezeket a Buildeket használom rá, mivel tapasztalataim alapján ezek váltak be legjobban és passzoltak a játékstílusomhoz és vérmérsékletemhez (nem sorrendben): Infinity Edge / Berserker's Greaves / Bloodthirster / Trinity Force / Last Whisper / Mercurial Scimitar Infinity Edge / Berserker's Greaves / Bloodthirster / Trinity Force / Phantom Dancer / Mercurial Scimitar Ezek mellett olykor előtűnik a Youmuu's Ghostblade is, vagy akár a dupla Phantom és egyéb nyalánkságok, amik kivételes helyzetekkor bukkannak elő.
Nem igazán Maineltem Championokat mostanáig (amíg el nem kezdtem ezt), de személy szerint ebben láttam számomra a legtöbb lehetőséget (és még szimpatikusnak is találtam sztori és személyiség alapján, könnyebb volt azonosulni, meg hékás, inkább egy pasit hallgatok ill. nézek hátulról/oldalról, mint egy nőt). Megérte kicsit összegezni a dolgokat, így könnyebb leírva átlátni, mint fejben. Jól megy, egyre jobban és jobban, az pedig külön motivál, hogy van benne némi kihívás.
|