24 nov 16, 03:43:21 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 436 437 [438] 439 440 ... 566
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Ki nyerne (csatában)? - 1 hozzászólás minimum 3 teljes sor legyen!  (Megtekintve 1226529 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
IndianA
Kezdő Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Ami nem öl meg az erősebbé tesz!

« Válasz #6555 Dátum: 12 ápr 29, 21:44:28 »

Nem írtam semmiféle hülyeségeket csak tényeket. Az lehet hogy kusanagira ott van shinra tensei meg minden, de észre vehetted volna hogy arra akarok kilyukadni hogy kombinált támadásokkal kijátszanák nagatót. A másik hogy a kutyát jiraya kb. fél másodperc alatt teleportálta el, úgyhogy figyelembe vettem az időt. A lélekkitépős résznél meg itachi szabályosan elvágta narutó lelkét, ajánlom nézd meg rendesebben a mangát. A harc stílusról meg annyit hogy nagató másképp viselkedne 3 edo sanninal mint bármelyik eddigi ellenfelével. Pl. kisame a shippuden elején egy tavat hozott létre, míg kirabinál csak a legvégén használt ninjutsut. Vagy nagató a narutó elleni harcában felrepült, de peinként mégsem tette, ennyit a harci technikákról. Ezért adunk százalékokat a harcokra mert a karakterek módosíthatják a taktikájukat. A lélekszívás kivédését meg úgy értettem, hogy nagaónak is megkell várnia amíg a 3 sannin úlbol össze áll, és akkor veszi el a lelküket. És mivel 3-man vannak, nem bírja 3-ból egyszerre kihúzni, és persze megint ott van a hogy orochimaru a kusanagival elvágja bármelyiküknek a lelkét. De ha úgy vesszük tsunade ütése is olyan mint a lélekszippantás. Egy találat és vége a harcnak. Persze nagató az osztott látásának köszönhetően kitudja kerülni mindenféle gond nélkül, és a sebessége is nagy, de itachihoz hasonló módon kunaikkal az idézett lényeket megvakítanák.
A genjutsuról annyit hogy mivel 3-man vannak ezért feltudják oldani egymást között. Ezenkívül jiraya békái azonal kihozhatják őt a genjutsuból. Amúgy az lehet hogy a többi idézett lény ellen ott van nagató idézett lényei, de mivel pl. a kutyát a legerősebb idézést elteleportálja jiraya, így a többi idézés nem túl problémás. Orochimaru az a karakter aki a narutó világában talán a legjobb az idézésekben. Amúgy mondanom sem kell nagató idézései bármilyen erősek tsunade se perc alatt szétszedné őket.
Viszont azt beismerem hogy tévedtem annál az árnyékos jutsunál.
De amit nem vettél figyelembe az például a mérgek. Ugye nem chakra alapúak, így nagató sem venné őket észre.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 29, 21:45:15 írta IndianA » Naplózva
Yamael
ANBU Kapitány
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

« Válasz #6556 Dátum: 12 ápr 29, 21:48:42 »

És akkor ne felejtsük ki már 3.raikagét is, aki azért eléggé erős. Összes többi mostani kage egy hajítófa hozzá képest. Elég sok ultra erős ninja van, ha felállítanánk vajon egy 8fös free for all-t vajon ki nyerné? Legyen a 8között akiket említettünk: nagató, itachi, naruto-kyuubival haverkodva, sasuke, madara, minato, 3.raikage, hashirama. Ezek az emberek nem annyira lopott erőkkel rendelkeznek (najó madara meg sasuke kicsit az meg narutoba ott a kyuubi Nevet). Eléggé nagy harc lenne, nem? Amúgy ezek közül szerintem Hashirama eléggé kimagaslik, még úgy is hogy alig tudunk róla valamit. Madarát ne edo tensei zombiként vegyük. De az is lehet hamar összefognának az esélyesebbek ellen, és akkor mi marad Nevet. Vagy az a harc is elképzelhető hogy a dojutsusok összefognak a fiatalabb fivér leszármazottak és a raikage ellen. Azért az a 4v4 is eléggé adná. majd még kigondolom hogyan alakulna ez a harc (valószínű a dojutsu nyerne)
Naplózva

Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája.
A reményhal meg utoljára
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6557 Dátum: 12 ápr 29, 23:51:04 »

És tudod mi a legviccesebb a történetben. Mindenki brutálisan erősnek tartotta a 3. Raikagét (magam is úgy gondolom) és mégsem őt tartották a legerősebbnek a maga idejében, hanem Sarutobit a 3. Hokagét. Pedig amit láttunk tőle az összességében nem igazolja ezt az állítást. Az is igaz, hogy túl korán volt bemutatva a történet elején és az azóta megjelent shinobik hozzá képest brutális képességeket kaptak. Hasonló a helyzet sok más nagynevű shinobival is. Úgy néznek ki a mostaniak mellett mint kezdő kiscserkészek.
Naplózva
CsukiIce
Kezdő Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #6558 Dátum: 12 ápr 30, 00:06:42 »

Ahogy mondod, halottak és nincs chakrájuk, ha pedig azt, amit Nagato éppen a test felé küld, elszívja a Samehada, akkor annyit érnek, mint Kankuro bábjai irányítás nélkül, azaz semmit (lsd. Shino elleni harc).
Azért nem kicsi a különbség a két harc között. Ott a chakrafonalakkal volt a probléma, de itt más a helyzet mert Nagato szabályozza a chakramennyiséget, melyet a testbe juttat. Ráadásul az nem elég ha eltalálja a testet, a rudakat kell mert azokon keresztül áramlik a chakra. Az pedig esélytelen, hogy a Samehada a rudakon keresztül elszívja Nagato összes charkáját, főleg úgy hogy van még 5 test ami ezt a csodát nem hagyná, sőt ha az elszívós testet támadja nemhogy a kard szívja el Nagato chakráját, hanem a test a Samehadáét/Kisameét. A másik dolog, hogy Kisame nem tudna hozzáérni egyik testhez sem, hiszen kipihent Nagato / Tendo harcol kezdettől fogva. Ha nem lenne Itachi csak Kisame, akkor a harc pár perc alatt véget is érne.

Idézetet írta:
Az pedig nem tudom, honnan jött, hogy Minatónak valami szuper erős Rasenganja lenne, miért különbözne attól, amit Shippu Naruto vagy Jiraya használ?
Gaara akkor egy pár centis homokburokkal vette körbe magát, azóta másodpercek alatt piramisokat emel és aranya is van, egy Rasengannak semmi esélye nincs a védelme ellen. Viszont tényleg nem elég gyors ahhoz, hogy megölje Minatót.
Na, ha már figyelemfelhívás van a pontosabb olvasásra, akkor te se maradj ki Mosolyog. Egy szóval sem írtam, hogy Minato Rasenganja erősebb mint Narutoé vagy Jirayáé. Én Part 1 (Chunin vizsgás) Sasukét és Narutot hoztam példának. Ekkortájt Naruto 12-13 éves volt és szerintem hülyeség azt állítani, hogy Minato Rasenganja ugyanazon a szinten volt. Tobi ellen is jóval nagyobbat csinált mint Naruto szokott és azt ugye Jiraya tanítása óta tudjuk, hogy a Rasengan ereje a "betáplált" chakra mennyiségétől függ. Naruto lehet többet tudna beleadni, de ha nem tudja szabályozni akkor bukta az egészet. Másképp fogalmazva, a te állításod, kérdésed alapján Konohamaru és Naruto Rasenganja is ugyanolyan erős, szerintem meg nem. (Gaara-nak nincs aranya, azt használta amit az apja otthagyott.)

Edo Sannin vs Nagato:
ÉS persze a shinra tenseit is kitudnák játszani 3-man. De ha nem is, lényegtelen, halhatatlanok, és akárhogyis 3-man vannak. Chibaku tensei problémás lenne, az ellen talán orochimaru yamata no jutsuja érne valamit, és addig a 2 sannin harclohatna nagato ellen. A lélekszippantás ellen meg megintcsak annyit mondok hogy: emberfölény.
3 termetes béka vette körbe Tendo-t és sokra nem mentek. A lökést nem tudják kijátszani, és amíg regenerálódnak addig Nagato intézkedik, mert ugye regenerálódás közben nem támadnak. A Yamato no Orochi chakrapazarlásra tökéletes, egyébként esélytelenek. És Tsunade sem tudja darabokra zúzni a Chibaku középpontját. Az emberfölényre pedig ott van a Kabuto által IRÁNYÍTOTT Nagato harca Bee, Naruto és Ita ellen. A két Jinjuuriki kőkemény néhány pillanatig volt Nagato ellenfele.

Idézetet írta:
Edo Sannin vs Itachi: Itt is sima sannin win. A tsusokyumi eleve kilőve, hiszen a halott nem érez fájdalmat ikszdé Amaterasu lenne az egyetlen használható dolog, de itachi azzal saját magát is rendesen lestapálja.
Nem érez fájdalmat, és? Attól még nem tudnak mozogni, hiszen genjutsuban vannak. Egyébként korántsem kellene a Tsukuyomi. Jiraya gyenge volt a genjutsukban, Tsunade sem az a kimagasló, Oro talán jó az illúziókban, mégis megetette őt Itachi. Ha már hat a genjutsu, akkor csak egy legyintés a karddal és vége. Amaterasut talán Sennin Jiraya tudja kikerülni és Oro levedleni (mint Sasuke), de ez mind időbe kerül és ez a lényeg Ita számára. Genjutsukkal teljesen meg tudná szívatni a bandát.

Idézetet írta:
Edo Sannin vs Madara:
Szerintem Nagato is legyőzné, Madara pedig alázná őket. Ha az 5 Kagéhoz képest nézzük őket, akiktől Madara nagyságrendekkel erősebb, szintén az jön le hogy semmi esélyük.

Idézetet írta:
Edo Gai és Edo Kakashi vs Itachi:
Nos, a 2 jouninnak van esélye. Ha igaz az hogy gai feltételezések alapján gyorsabb mint minató meg erősebb mint tsunade a 8. kapu kinyitásakor és ha még hozzá veszünk egy halhatatlan kakashit, akkor itachi vesztesen is kikerülhet ebből a csatából. Tsusokyumi ugye kilőve, amaterasut mindketten kivédhetik gai sebességgel kakashi a kamuival, hisz még egy shinra tenseijjel kilőtt szöget(!)(!) is el tudott nyelni a kamuival. Olyan 50-50-es harc.
Már volt korábban, hogy nem végtelen az Edo-sok chakrája, tehát Kakashi sem tolhatja sorban a Kamuit, Gai 8. kapu nyitása után hiába edo-s, használhatatlan, főleg úgy hogy Itachi klónokkal nagyon, de tényleg nagyon meg tudná szívatni őt. Kakashi ráadásul nem tudja az Amaterasut elteleportálni, mert az nem tesz meg utat, úgy mint a szög. Sasuke Enton-ja ellen működne, de az Amaterasu ellen nem. Szoros harc lenne, de Ita behúzná.

Vagyis nem kell túlságosan tartani nagató 5 elemétől és profi kombinációkat tudnak létrehozni. Pl. miközben jiraya támad nagatóra addig orochimaru 100 kusanagit döf át jirayán, és nagató azt nem tudja elszívni, és a halhatalanság miatt az ilyen kombinációk száma szinte végtelen. De amúgy erre a lélekszippantásra annyit hogy nagató amikor pl. jiraya lekét szívja el addig marcsi egy jó 5 ,éter hosszú kusanagival ,,elvágja" a lelkét pont ahogy itachi narutónál tette. Az idézésekre még annyit hogy 3 sanninról beszélünk, és 2 kimondottan profi ebben. A shinra tensei ellen orochimaru idézései egész hatásosak, vagy pl. tsunade katsuyuya is hatásos lehet shinra tensei ellen hiszen 1000 felé tud válni kb.
Bocsi, de ez a komment ^^^^ majdnem kiverte a biztosítékot. Miért nem kell tartani? Megsérülnek és regenerálódnak, DE KÖZBEN NEM TÁMADNAK! Mint írtam, Kyuubi Naruto és Bee nem volt ellenfél Nagatonak és ha nem Kabuto irányít Itachinak is nehezebb dolga lett volna, mert az ő Kunai dobálására tol egy Shinra Tensei-t és már nem is olyan könnyű az ő helyzete sem. Szerencsére Nagatonak egyedül több idézése van mint a Sanninnak összesen, melyek ráadásként növelik a látóterét is!

Idézetet írta:
Chibaku tensei valóban problémás lenne, de miel halhatatlanok ez is megoldható lenne. hogy miért? Azért mert amikor chinaku tensei porrá zúzná őket akkor ugyanúgy felélednének. Persze lehet mondani hogy nagató addig elszívná a lelküket de megintcsak azt mondom hogy emberfölény, 3-man vannak nagy az esély hogy kivédik.
És a Chibaku által létrehozott "golyón" belül hogy regenerálódnak? Ha be lettek zárva, akkor nem a gömbön kívül fognak regenerálódni.

Szerintem Madarát kifelejtetted mert ő is felvenné a versenyt ellenük még 1vs2be ráadásul szerintem sasuke elbírná verni nagatot a mostani erejével itachit meg megszorongatná és csak azért szorongatná meg mert itachi eléggé jól gondolkozik a harc terén és nem csak, hogy jó technikái vannak hanem kiemelkedően intelligens és higgadt a harc során. Ja meg még Minato és hashirama is felvenné szerintem velük a versenyt.
FMS Sasuke Nagato ellen? Nem tudná megérinteni Nagato-t viszont ő is csak nehezen tudna túljutni a Susanoo-n. Chibaku, komolyabb Shinra Tensei, de ha ezek nem működnek, akkor addig tart a harc, amíg Sasuke képes a Susanoo-t fenntartani. Szerintem sima Nagato win.
Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

« Válasz #6559 Dátum: 12 ápr 30, 08:20:03 »

rini: ez könnyen elképzelhető, hogy saurtobi erősebb lehetett igazából. Ha belegondolsz minden kage generációban a hokagék a legerősebbek, kivétel ugye tsunade és még tobirama az akiről nem sokat tudni. De az is furcsa hogy konohában már 6.kage is kellett volna, tsuchikagéból pedig eddig csak 3 volt/van. Remélem jól megfogyatkoznak most a kagék, madara elkeni a szájukat. Azt is mondhatnám hogy nem méltók a mostani kagék a címre, de hamar lehurrogtok majd és abba igazatok van hogy elég erős shinobival küzdenek.
Naplózva

Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája.
A reményhal meg utoljára
IndianA
Kezdő Jounin
*

« Válasz #6560 Dátum: 12 ápr 30, 09:55:27 »

3 sannin vs. Nagató:
A shinra tensei után nem kell regenerálódni. Jó példa orochimaru aki pont tökéletes lenne ennek karcolás nélküli megúszásában. Jiraya meg lehet gyenge a genjutsukkal szemben, de a 2 béka simán kihozza akármilyen genjutsuból.
Az idézésekről annyit, hogy mivel a kutyát jiraya elintézi, a többi idézés sima ügy 3 sanninak. Tsunade egyedül is szétkapná nagató bármelyik idézését így. Az lehet hogy a shinra tensei a békákat simán ellökte pár 100 méterre, ezt is kilehet játszani. Orochimaru tud közlekedni a föld alatt(lásd kyuubi vs. marcsi) vagyis a kígyókat is simán föld alá bújtathatja, és ez jó lenne shinra tensei ellen. Yamata No Orochi meg nem lenne chakra pazarlás a chibaku tenseit pont hogy valahogy megúszná(na jó, ez korántsem biztos). De vegyétek figyelembe a mérgeket is, amik baromi veszélyesek egy ilyen harcban. Orochimaru karcolás nélkül túlélt egy bijuu-bombát rashoumon segítségével, ilyen terület-pusztító jutsuk kivédésére ő egyszerűen tökéletes.
Az 5 elemre meg csak annyit írok hogy ,,csak" komolyabb sérüléseket tudnának a 3 sanninak okozni, ami nem nagy ügy, mivel edo tensejesek. A másik ahhoz hogy nagató elvegye a 3 sannin lelkét ahhoz neki is meg kell várnia amíg ők is regenerálódnak, orochimaru meg elvágná a kihúzott lelkeket a kusanagival.
De a rashoumon jó lenne még pl. a shinra tensei kivédésére. Egy bijuu-bombát kivédett, ami azt bizonyítja még hogy eszméletlen sebességgel tudja megidézni, és a shinra tenseit is kitudná védeni.
És amit nem vettél figyelembe azok a baromi erős támadási kombinációk. Láthattuk hogy sokszor sokkal gyengébb shinobik legyőznek egy sokkal erősebbet a taktikájuknak köszönhetően. Persze nagato is egy zseni, de mivel a 3 sannin halhatatlan a taktikai lehetőségek száma  rendkívüli módon kitágul.
Ezenkívül még annyit hogy orchimarunak még a vére is bénít, vagyis közel olyan veszélyes mint nagató lélekkitépése mivel 3 sannin ellen kell harcolnia. És még nem is vettem figylembe jiraya békás genjutsuját, ami bejött a rinnengan ellen, orochimaru a databooknál 5 pontot kapott(!) a genjutsukra. Tsunade egyetlen ütése halálos. Nálam még mindig egyértelműen a sanninok nyernének.
Naplózva
CsukiIce
Kezdő Jounin
*

« Válasz #6561 Dátum: 12 ápr 30, 11:02:57 »

Nem kell regenerálódni, de amíg repülnek addig tehetetlenek. A 2 béka alapján Jiraya Sennin módban van. Ehhez sok idő kell neki és eközben nem tud harcolni. Az oké, hogy Oro és Tsunade időt nyernek, de addig ez a harc 2 vs 1. Írhatsz erre a 2 vagy 3 személyre bármilyen közös támadást, Nagato egyszerre több utat is tud használni, ezt láttuk Naruto, Bee és Ita ellen (3. alkalommal írom). A Yamata no Orochi pedig semmit nem ér a Chibaku ellen, főleg azért mert ha jól tudom akkor ez egy idézés, és mint a klónok vagy idézett állatok sérülés, halál esetén eltűnnek. Egyáltalán ez a technika hogy semmisíti meg a technika középpontját?
Már ne haragudj, de ez a sor kész vicc: "Az 5 elemre meg csak annyit írok hogy ,,csak" komolyabb sérüléseket tudnának a 3 sanninak okozni, ami nem nagy ügy, mivel edo tensejesek." Tegyük fel, hogy a 3 Sanninból 1 ki tudja védeni Nagato egyik támadását. Akkor amíg regenerálódnak, 1 vs 1 harc van. Orochimarunak a vére nem bénít, legalábbis az Edo-s állapotban, mivel Edo-s Shinobik nem véreznek (én még nem láttam). Az oké, hogy Tsunade ütése halálos, de Nagato persze csak nézné, ahogy a nyugdíjas közeledik felé.
Idézésekről egy kicsit. Állításod szerint Jiraya elintézi a kutyát. Ez nem kerül időbe? Addig nem 2 vs 1 a harc? Ha Nagato elbújik a Kaméleonban, Sennin Jirayán kívül mindenki esélytelen (korábban írtam, a sennin módhoz is kell idő), de például Narutot a láthatatlan Kaméleon kapta el, Nagato csak a lelkét próbálta kitépni. Idézésben még mindig jobban áll Nagato, főleg ha felpattan a madárra, és onnan harcol. Akár egyesével Banshou Teninnel felemelhetné magához a Sanninokat Mosolyog. Nagato win 75:25.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 30, 11:03:48 írta CsukiIce » Naplózva

IndianA
Kezdő Jounin
*

« Válasz #6562 Dátum: 12 ápr 30, 11:18:21 »

Figyelemebe vettem azt az időt amíg jiraya lerendezi a kutyát, animébe, mangába is megnéztem és hidd le jiraya pillanatok alatt lerendezte. Orochimaru vére lehet hogy nem jönne be ebben a harcban az edo tensei miatt, de a fehér kígyó mérge ugyanúgy működik. Yamata No Orochi meg nem egy idézés, hanem orochimaru alakul át azzá. viszont az tényleg problémás lenne hogyha nagató felrepülne, de láthattuk hogy amikor orochimaru kyuubi-narutó ellen harcolt, akkor is egy 100 méter hosszú kusanagival felnyomta az égbe. A banshou tennines felhúzásnak is lenne veszélye, a méreg, vagy az hogyha orochimaru ráokád 100 db 50 méter hosszú kusangit nagatóra. Ezenkívül a part1-ben láthattuk hogy a békák rendkívüli magasságokba tudnak felemelkedni, nem kizárt hogy leszednék nagatót.
Naplózva
Tr4nCe
Kezdő Jounin
*

R'innegan User

« Válasz #6563 Dátum: 12 ápr 30, 20:34:46 »

Ezt már én sem tudom szó nélkül hagyni! Nevet Pedig CsukiIce teljesen korrekten rávilágított mindenre. Mosolyog
Na kezdjük a Sennin móddal! Ehhez minimum 5 perc kell Jirayianak hogy aktiválni tudja. Úgy emlékszem valami szám el is hangzott ezzel kapcsolatban, de ha nem is, azért lehet nagyjából következtetni rá amennyi időt szaladt a kutyák elől. Ebből következik, hogy nem 1perc alatt győzte le a kutyákat! Bár megtámadhatta volna teljes erőből, de akkor meg Pein ellen semmi esélye nem lett volna, ez mind úgy, hogy addig csak 3al találkozott és csak az idézős művelt igazából valamit.
Erre a Kagebunshinos hülyeségre nem is akarok reagálni mert úgy ahogy van vicc!
Akkor most jön a Yamata no Orochi! Mégis miként képzelted el, hogy majd odabattyog egy több méteres kígyó és megcsípi Nagatot? Mosolyog Ezt te sem gondoltad komolyan!
Ami még hatalmas volt, hogy Kusanagival pikk-pakk elvágja majd a lelkeket. Mosolyog Ember, én nemtom te melyik sorozatot nézed, de ez kb. annyiban merül ki, hogy: 1. megérint 2. már ki is húzta. Ez még a világ legjobb Counter-Strike játékosnak, eLement-nek (vagy fiskernek az AWP zseninek) a reakcióidejét is próbára tenné! Mosolyog Nyílván Naruto nem hallhatott meg ott (immár másodjára húzza ki Kishi a kakiból), mert akkor vége a mangának. Viszont Konohánál Shizunének ezt nem adta meg....
A Sannin idézésekről írt elképzelést úgyszint nem akarom kommentálni.
Nincsenek Nagatoéval egy súlycsoportba.
Ja igen, ami még számomra humoros volt!

"De a rashoumon jó lenne még pl. a shinra tensei kivédésére. Egy bijuu-bombát kivédett, ami azt bizonyítja még hogy eszméletlen sebességgel tudja megidézni, és a shinra tenseit is kitudná védeni."

A bijuu bomba nem egy villám jutsu, a Shinra Tensei igen! Megnézem mi a gyorsabb: 1 legyintés gyors lökéshullámmal  vagy megharapom a kezemet tolok kézpecsétet és a földre csapok! Szerintetek???

A Chibakusat nem akarom ecsetelni, CsukiIcenél nemtom már jobban megrágni azt a csontot. Akit porrá zúzztak 1 bazi nagy sziklatömben, kivi vagyok hogy mozog mikor minden egyes testrészét több száz tonna föld vesz körül. (Hidan effekt) Ororól még elhiszem, hogy valahogy kijön belőle, de ő meg magában kevés.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 30, 20:35:29 írta Tr4nCe » Naplózva

malakian666
Vendég
« Válasz #6564 Dátum: 12 ápr 30, 20:56:16 »

De a Kusanagi még mindig semmit nem ér Nagato ellen, mechanikus karral ha akarja, kitépi a nyelvét, magához húzza, aztán kiszedi a lelkét is. De ott van a Shinra Tensei is.
Orochimaru genjutsuja pedig úgy 5, mint ahogy Kurenainak is öt. Attól még Itachi mindkettőjüket szétszivatta, még csak nem is Tsukoyomival.
A Rinnegan pedig még mindig nem tudjuk, hogy viselkedik a genjutsuk ellen, hallás alapú genjutsu az egyetlen, amiről tudjuk, hogy nem tud ellene védekezni. De ahhoz meg kellenek a béka bölcsek, az ő megidézésük pedig elég sok idő.

Szóval legideálisabb esetben Jiraiya megidézi a három nagy békát, Tsunade Katsuyut, közben feloldja a pecsétjét, Orochimaru pedig rögtön Yamata no Orochi módba kapcsol és mondjuk Mandát is megidézi (aki nem biztos, hogy engedelmeskedik neki, vagy hajlandó összedolgozni a békákkal és Katsuyuval, de legyen). Jiraiya elkezdi megidézni Papát és Mamát. Nagato megidézi a saját lényeit az osztódó kutyát, óriás százlábút, madarat, pandát, bivalyt, rinocéroszt, rákot és kaméleont.

Ez a Sannin oldalán 3 béka, 1 nyolcfejű kígyó benne Orochimaruval, egy kígyó, egy csiga, Tsunade és kéz nélküli Jiraya, Nagato oldalán pedig legkevesebb 8 idézett lény  (a kutyák még nem osztódnak) megosztott látótérrel, (akik közül egy láthatatlan, egy pedig repül) és ő maga.

Elég egy Shinra Tensei, és a békák és kígyók összes csontja eltörve (még Pein jóval gyengébb Shinra Tenseiétől is kifeküdtek), Tsunade, Jiraiya valahol messze elkezd regenerálódni, Katsuyu pedig szintén pár száz méterrel arrébb elkezd összeállni. Orochimaru mondjuk túlélte, mert felhúzta a három kaput (mondjuk Yamata no Orochi formában nem tudom, hogy hogyan, de legyen, mondjuk látta, mit fog csinálni Nagato, fél másodperc alatt kiugrott a kígyó torkából, magába harapott, megidézte a kapukat és visszaugrott).

Nagato ismeri Tsunade erejét, ezért nyilván nem fogja ellen küldeni a lényeket, úgyhogy azok szétharapják/vágják/öklelik/tapossák Yamata no Orochit.

Jiraiya sennin módja a békás genjutsuval nem fog még egyszer beválni, amint Nagato meglátja, letépi a válláról Bansho Tenninnel a varangyokat, vagy egyszerűen Jirayával együtt elrepíti őket Shinra Tensei-jel a francba.

Másik: Nagato a lámpás Narutóval vette fel a versenyt, szóval kb. Raikage sebességű. A lélekkitépés pedig egy másodperc, ennek csap Naruto és Bee képes ellenállni. Tsunade így nem jelentene nagy gondot, Jiraya és Orochimaru pedig még annyira sem (nem annyira veszélyesek közelharcban, Jiraya Rasenganja ninjutsu, Orochimaru pedig nem olyan erőteljes). Shinra Tensei-jel a levegőbe küldi, mögé ugrik és kiszedi a lelkét.

Ja és így nincs benne a Gedo Mazo és a sárkányai és a Chibaku Tensei sem. Ha Nagato ezek egyikével indít, akkor még rövidebb a harc, de nincs rá szükség.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 30, 21:01:39 írta malakian666 » Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6565 Dátum: 12 ápr 30, 21:27:54 »

Azért nem ennyire egyszerű ez a dolog. Azt nem tudom, hogy ki nyerne de sok tévhit kering most az írásaitokban. Kezdjük azzal, hogy a kis békák megidézése semmi perc alatt bekövetkeznek, ugyan úgy mintha Gamabuntát vagy a másikakat idézné meg. Jirayrának a sennin módja két szintű. Képes egyből használni természeti chakrát de csak addig amíg rendelkezik vele. A Peines harcnál mondta is a békáknak, hogy jöhet a 2. szint.  Az alap természeti chakrából hamar kifogy és ezért kell a két béka egyesülése, hogy továbbra is ellássa ezzel a chakraformával mozgás közben. Ez az egyesülés, tehát a 2. szinthez kell a sok idő de azért az 5 percet soknak tartom. Ráadásul egyesülés nélkül a békák nyugodtan használhatnak hangalapu genjutsut. Semmi szükség hozzá az egyesüléshez, csak meg kell idézni őket mint ahogy jöttek Narutoval is. Azt hiszem az idézett lények között is van böven különbség. A Nagato által idézett lények olyan buták, hogy csak na. Egyedül a kaméleon és a kutya okozhat gondot. Volt hivatkozás arra is, hogy Pein ismeri a kis békák képességét ezért egyből leszedné őket. A probléma ezzel az, hogy  most már nemcsak Nagato ismeri őket, hanem Nagatoról is rengeteg információja lenne Jirayrának is és a békáknak is, hiszen Narutoval részt vettek az ellene való harcban. Másrészt olyan erős shinobik azért ezeknek az adatoknak a birtokában biztos kitalálnának valamit Nagato gyenge pontjáról hiszen már ismerik azt. Ráadásul olyan technikák ellen mint a Shinra Tensei és Bansho Tenin jól lehet védekezni földelemű jutsukkal.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 30, 21:30:41 írta rini67 » Naplózva
IndianA
Kezdő Jounin
*

« Válasz #6566 Dátum: 12 ápr 30, 21:35:28 »

Pontosan. Ezenkívül nem veszitek figyelembe a legnagyobb ,,fegyvert" a sanninok mellett: halhatatlanság. Mennyi előnye is van? Ha kapnak a shinra teseitől, 5 elem valamelyikétől, az idézett lényektől stb. sérülést, az begyógyul, ráadásul úgy hogy nem kerül semmiféel(!)(!) chakrába. Ezenkívül a 3 sannin taktikai lehetőségei a végtelenségig nyúlnak, hiszen egymást is nyugodt szívvel támadhatnák, és csakis kizárólag a lélekszippantásra kell vigyázniuk, vagyis a veszély lehetőségek száma a kb. 100-ból egyetlen egyre csökken, csakis kizárólag arra kell ügyelniük a sanninoknak, ami jelentősen megkönnyítené a dolgukat.
Ja még valami: a databookot úgy kell értelmezni hogy a karakter pontjai saját magához viszonyulnak. Vagyis orochimaru ha úgymond több pontot kap a genjutsura mint bármelyik máshoz, lelehet vonni hogy nagyon jó genjutsu használó, vagyis nagatót is megtudná szívatni 1-2 másodpercre ami sok egy ilyen harcban.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 30, 21:53:43 írta IndianA » Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6567 Dátum: 12 ápr 30, 22:01:42 »

De nem tudta Jiraiya megidézni a varangy bölcseket, csak sok előkészülettel. Ez a két szintű sennin mód pedig hülyeség.
Narutóval Papát és a többi békát maga a Mama idézte meg.

Nagato által idézett lények halottak. Ez szerintem látszik a madár kicsavarodott fejéből is, vagy abból, hogy méteres vasrudak állnak ki a testükből, Rinnegantól, teljesen Nagato akaratától függenek. Tehát nem hátrányban, hanem éppen hogy előnyben vannak a Sannin idézett lényeivel szemben az összehangolt támadásokkal, az egyesített látásról nem is beszélve.
A bivalyt, rákot (aminek a habja hatástalanítja a békaolajat és az ollójának sem örülnének a békák és Manda) vagy a rinocéroszt nemigen szednék le könnyen, a pandát még nem is láttuk igazán, és a százlábú sem gyenge. A kaméleont úgy láttuk, inkább védekezésre/ elrejtőzésre, meglepetéstámadásra használja Nagato (mondjuk a farka helyén kígyó van, úgyhogy nem biztos, hogy magában veszélytelen),  az osztódó kutya pedig tényleg durva.
De mint írtam, a Sannin idézett lényei egy másodperces móka Nagatónak.

"Másrészt olyan erős shinobik azért ezeknek az adatoknak a birtokában biztos kitalálnának valamit Nagato gyenge pontjáról hiszen már ismerik azt. " Én viszont nem, mi is lenne az, kisbékák genjutsuján kívül? Jiraiya még egy Shinra Tenseit sem látott, ő Pein hat útjának a titkára jött rá, csak a ninjutsuelszívásról, összekapcsolt látómezőről, rakétákról és az idézések egy részéről tud. Bansho Tennin, mechanikus karok, lélekkitépés, Chibaku Tensei ismeretlen neki, Gedo Mazóról fogalma sincs, csak pislogna, ha ezek bármelyikét bevetné.

IndianA: Megkönnyítené, az esélyüket 0-ról 2x0-ra emelné. Megint semmi konkrét támadást, cselt vagy kombinációt nem írtál, amiért egy kicsi esélyt is adnék a Sanninnak.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 30, 22:03:23 írta malakian666 » Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6568 Dátum: 12 ápr 30, 22:26:45 »

Ez hülyeség, ugye tudod. Akkor hogyan került Jirayrához a két béka ha nem idézte meg őket. Mivel szerződésben áll a békákkal így azt idézi meg amelyikre szükség van. Ha ő nem is idézi meg akkor Gamabunta megteszi helyette, de ez már csak szőrszálhasogatás. http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/375/16 Röviden, semmi komoly előkészületre nincs szükség a megidézésükhöz. Ők csak azért kellenek mert mozgás közben Jirayra nem tud természeti chakrát gyűjteni. Így addig amíg mozdulatlan Jirayra, az öregek harcolnak helyette. A kétszintűt pedig értsed úgy, hogy nem mindegy, hogy csak azt a kevés természeti chakrát képes használni amivel alapban rendelkezik mint Naruto, hanem egyesül a két öreggel. 

A halott lények irányításából én csak a szem összeköttetést láttam előnynek. Máskülönben Gamabuntáék semmi perc alatt szétszedték őket a kutya kivételével. Ebből a hatalmas előnyből én csak ennyit véltem felfedezni. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy Manda pedig képes a föld alatt közlekedni és kettéharapni akárkit. Azok az idézett lények is tisztában vannak most már Nagato képességeivel, tehát felkészülnek belőle. Nem másznak oda a közelébe hanem távolról sorozzák meg. Így jóval csökkenthető, kiküszöbölhető annak hatása.

Ráadásul nem csak a békák tudnak genjutsuzni hanem Orochimaru is. Márpedig ő szintén nagyon sok mindent tudhat Nagatoról ha már Tobi is csak káromkodik miatta. Ráadásul Orochimaru további Edos zombijait nem is lehet tudni, hogy kiket lenne képes megidézni egy ilyen harcban. Kabutonál láttuk, hogy milyenek de nem tudjuk, hogy Orochimaru az 1 és 2. hokagén kívül kiket hívhatna elő. Biztos, hogy nem csak ők ketten voltak a tarsolyában ha ennyi edos zombit láttunk Kabutonál.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 30, 23:28:15 írta rini67 » Naplózva
CsukiIce
Kezdő Jounin
*

« Válasz #6569 Dátum: 12 máj 01, 08:36:43 »

Pontosan. Ezenkívül nem veszitek figyelembe a legnagyobb ,,fegyvert" a sanninok mellett: halhatatlanság. Mennyi előnye is van?
Ebben a harcban szinte semmi. Itt egy példa: Kakashi és Tendo harca. Kakashi hiába lenne halhatatlan a csata ugyanúgy menne le, mint ahogy azt láttuk is. Ő nem fizikai sérülésekbe halt bele, hanem abba hogy elfogyott a chakrája. Annyi lenne most a különbség, hogy akkor nem halna meg, hanem csak nézne mert még mozdulni sem tudna chakra nélkül. A lényeg, és tényleg ez a fontos: a halhatatlanság ebben az esetben sem adna Kakashinak semmilyen plusz fegyvert amivel legyőzné Tendo-t!

A kétszintűt pedig értsed úgy, hogy nem mindegy, hogy csak azt a kevés természeti chakrát képes használni amivel alapban rendelkezik mint Naruto, hanem egyesül a két öreggel.
Apró megjegyzés (lap közepe): http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/376/3. Miután pedig lelépett a mama béka, Jiraya már nem is volt Sennin módban: http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/381/13 és http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/381/14

Idézetet írta:
A halott lények irányításából én csak a szem összeköttetést láttam előnynek. Máskülönben Gamabuntáék semmi perc alatt szétszedték őket a kutya kivételével. Ebből a hatalmas előnyből én csak ennyit véltem felfedezni. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy Manda pedig képes a föld alatt közlekedni és kettéharapni akárkit. Azok az idézett lények is tisztában vannak most már Nagato képességeivel, tehát felkészülnek belőle.
Szemek összeköttetése, Nagato bábjai, ezért alkalmasak kamikáze akciókra is, a láthatatlan kaméleon irányításával 1-2 Sannin becserkészhető. Gamabuntáék azután szedték szét őket, miután Narutotól kaptak egy Oodama Rasengant és tehetetlenül repültek a levegőben. Ahogy malakian is írta, Jiraya tud a legtöbbet Nagatoról, ami valójában szinte semmi. Tud a ninjutsu elszívásról, látómező felosztásáról, azt is hogy az egyik test tud idézni és persze azt, hogy 6-an vannak. Ehhez képest meglátná Nagatot egyedül, aki ráadásul sokkal gyorsabb és mivel egyszerre több, köztük számára ismeretlen utakat is használ még erősebb is.

Idézetet írta:
Ráadásul nem csak a békák tudnak genjutsuzni hanem Orochimaru is. Márpedig ő szintén nagyon sok mindent tudhat Nagatoról ha már Tobi is csak káromkodik miatta. Ráadásul Orochimaru további Edos zombijait nem is lehet tudni, hogy kiket lenne képes megidézni egy ilyen harcban.
Orochimaru az Uchihákról és Madaráról tud sokat, Nagatoról nem hinném, a Rinnegan útjait pedig biztos nem ismeri. Az viszont poénos lenne, ha az Edo-s Orochimaru Edo Tenseit alkalmazna. Bár gondolom erre fel kell készülni, ahogy Kabuto is tette, ráadásul Oro Edo Tensei-e közel sem használja ki a visszahozottak erejét.
« Utoljára szerkesztve: 12 máj 01, 08:42:50 írta CsukiIce » Naplózva

Oldalak: 1 ... 436 437 [438] 439 440 ... 566
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins