24 nov 15, 21:34:18 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 430 431 [432] 433 434 ... 566
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Ki nyerne (csatában)? - 1 hozzászólás minimum 3 teljes sor legyen!  (Megtekintve 1226212 alkalommal)
0 Felhasználó és 8 vendég van a témában
Aizen
Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #6465 Dátum: 12 ápr 22, 18:24:01 »

Igazad van, ha egy "földburokba" bezárja, akkor az hatásos lehet a sav-köd, a kérdés igazából az, hogy lesz-e ideje akkorát létrehozni rövid idő alatt... Úgy értem látja hogy emelkedik a föld, akkor kiugorhat vagy hasonló. Gondolkozik Kisame azért nem akárki, hacsak nem tudja lekötni valamivel a kage, akkor nem tudom járható út-e. Noha klónnal megoldhatná, de Kisame is biztosan ismeri a vízklónt, így egál. Gondolkozik
Ha Jirubo (vagy ki a tök) bezárós technikájából indulunk ki, a másik oldala gyengébb, így ott kitörhet az Akatsukis. Bár ő nem chakrát akar zabálni, szóval nyilván más technikát használna, de ha táplálnia kell akkor ez az elv érvényes lehet erre is, nem?
Az a baj, hogyha igazad is van, hogy a láva a vízben kővé válik, attól Mei még nincs kinn a pácból, mert a kő nem tartja fel Kisamét, a víz attól megmarad, maximum a nagysága csökken. Vagyis elméletileg, de lehet megszakad a jutsu, mert meghatározott mérete van a buroknak... Na ezt jó lenne tudni, hogy is van... Tulajdonképpen sorsdöntő tényező. ikszdé
Naplózva
TsunadeHime
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

King of Heroes

« Válasz #6466 Dátum: 12 ápr 22, 18:31:21 »

Nem kell olyan nagy legyen az a burok. Elég ha ketten elférnek benne. Talán a földet nem is kell megemelje, hanem épp ellenkezőleg: Elsüllyeszti maguk alatt a talajt és csak a tetejét kell megcsinálja, de azt erősre, hogy Kisame tényleg ne törhessen ki.

A vízburoknál pedig így gondoltam: A  lávát ugye Kisame vize megszilárdítja-szerte az egész burokban. A kő pedig áttörne a vízen, így a jutsu megszűnne létezni. Nem hiszem, hogy a vízburok elbírna egy hatalmas sziklát a közepén. (ami folyamatosan növekedne hála Mei-nek).
Naplózva

malakian666
Vendég
« Válasz #6467 Dátum: 12 ápr 22, 18:36:52 »

Meg mondjuk ő sem jár jól, ha víz helyett kő veszi körül. Savazni sem lenne sok értelme, magát jobban elkapná, mint Kisamét. Én ezt Kisamének adom, mert Roshiért jóval nagyobb chakratartalékokkal és ugyanúgy láva elemmel még a köpenyét sem kellett bepiszkolnia.
Nyílt terepen Kisame szinte rögtön a vízzel nyitna, főleg, ha meglátja a lávát. Ott pedig elég, ha a cápák támadják vagy kivárja, amíg megfullad. Zárt terepen, közel egymáshoz meg szvsz Samehada előbb szívja le a chakrát, mint hogy Mei elkezdjen savazni.
Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6468 Dátum: 12 ápr 22, 18:40:10 »

Nem feltétlenül mert úgy emlékszem, hogy Kisame is tud használni föld elemet a víz mellett. A 12. részben legalábbis használta ezt (Doton: Dochū Senkō) Ez pedig azt feltételezi, hogy képes lehet más technikákat is alkalmazni a föld technikáiból. Másrészt azért én annyira nem félnék a Samehadától sem mert ahogy láttuk nagy bajban van Samehada ha elemi jutsuval kell elbánnia. A meleget biztos, hogy rühelli, márpedig a láva elég meleg dolog. Azt is gondolom, hogy vízzel megfogni egy olyan személyt aki nagymestere a víznek, ráadásul azt képes vérvonal képességgel felhasználni az nagyon is erős az elemek harcában. Szerintem Kisame esélye a közvetlen fizikai támadás a Samehadával vagy pedig az, hogy rengeteg chakrával rendelkezik és a Mizukage előbb kifogyna belőle.  Ráadásul úgy gondolom, hogy egy Mizukagenek aki a vizek földjének egyik főnöke, mindent tudnia kell a vízjutsukról, sőt itt nem is maga teremti meg a technikáihoz való vizet hanem az ellenfele. Neki már csak a maga javára kell azt felhasználnia.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 22, 18:47:25 írta rini67 » Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6469 Dátum: 12 ápr 22, 18:47:01 »

Attól, hogy az idióta Killer Bee tűz technika ellen használta, még nem ez a Samehada fő funkciója, hanem hogy még azelőtt kiszívja a chakrát, hogy bármilyen technikát használna az ellenfél. A Samehada nem úgy működik, mint a Rinnegan ninjutsuelszívása, simán csak chakrát zabál.
Amúgy Kisame tud földet használni, de felesleges ilyen földburkot meg ilyesmit belevenni a harcba, mert nem tartozik egyikük harci stílusához sem.
Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6470 Dátum: 12 ápr 22, 18:52:55 »

Viszont rámutat arra, hogy az elemi technikák ellen nemigazán használható. Márpedig Kisame legnagyobb erőssége pont a Samehada és Kisame együttműködéséből származik. Márpedig így ezzel lehetetlen védekezni a Mizukage láva támadásai ellen. Csak olyan esetben lehet használható amikor közvetlenül tiszta chakra alapú támadás éri vagy magát a fizikai testet tudja támadni Kisame.
Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6471 Dátum: 12 ápr 22, 19:07:34 »

Minden elemi technika ellen használható, de csak megelőzésre. Ahogy írtam, ha közel vannak, esély sincs technikákra, mert a Samehada megzabálja chakrát. Ha meg nyílt terep, akkor nem kell Samehada, mert ott a vízburok.
Roshi szerintem magasabb szinten használta a lávát, mint a Mizukage (vagy legalábbis nagyobb erejű támadásai voltak és jóval több chakrája), de 5 perc múlva ott pihent bekómálva a Samehadán. Kisame víz eleme erős a láva ellen. Ebben a harcban ezért csak a sav a kérdéses. Közelharcban ugyanúgy nem marad chakrája a Mizukagénak és kettéfűrészelik, nyílt terepen meg annyit tud, hogy a vízbe nem belefullad, hanem inkább szétsavazza magát.

Kisame a lehető legrosszabb ellenfél Meinek.
Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6472 Dátum: 12 ápr 22, 19:36:42 »

Mi az, hogy megelőzésre? Mit jelent ez mert így fogalmam sincs róla, hogy mire gondolsz? Ha x méterről savat vagy lávát fújnak rá akkor mire akarod használni? A láva sokszorosan melegebb mint a tűz, nem beszélve arról, hogy be is borítja. A savval ugyan ez a helyzet. Ha egy kis tűzjutsutól jajgatott akkor mi lenne a lávával kapcsolatban. Miért nem szívta ki belőle a chakrát és szüntette meg a jutsut? Szerintem a válasz egyszerű. Mert nem tudja az elemi jutsukkal ezt megtenni. Másrészt a láva ellen nem elég a víz. Nem keveset hallottunk a földalatti vulkánokról. Persze itt mondhatod, hogy a Mizukage nem egy vulkán de akkor azt válaszolom, hogy a vízburok sem egy tó. Ráadásul a vízburok legalább annyi segítséget nyújt a Mizukagének mint Kisamének. Azért akit Mizukagének választanak ne nézzük már szamárnak, hogy nincs tisztában egyes volt falutagjának képességeivel, főleg aki az Akatsukit szolgálja. Hozzáteszem, hogy nem azt mondom, hogy a Mizukage győzne ebben a csatában, hanem más okból győzne Kisame. Ez pedig a sokkal több chakra.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 22, 19:47:02 írta rini67 » Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6473 Dátum: 12 ápr 22, 19:47:35 »

"Attól, hogy az idióta Killer Bee tűz technika ellen használta, még nem ez a Samehada fő funkciója, hanem hogy még azelőtt kiszívja a chakrát, hogy bármilyen technikát használna az ellenfél. A Samehada nem úgy működik, mint a Rinnegan ninjutsuelszívása, simán csak chakrát zabál." (3 hsz-szel ezelőtt írtam.)

A vízburok meg van akkora, mint egy tó. Roshi lávája sokkal több chakrával semmit nem ért, Meié sem fog, inkább savra mondj valamit, ha esélyt akarsz neki adni. A Samehadával biztos, hogy tisztában van, de nem sokat ér vele, ugyanúgy leszívja.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 22, 19:48:17 írta malakian666 » Naplózva
IndianA
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Ami nem öl meg az erősebbé tesz!

« Válasz #6474 Dátum: 12 ápr 22, 19:54:51 »

Na, akkor nézzük csak:
Kisame vs. Terumi Mei:

Ha kisame elakarná nyelni mei savát, mondanom sem kell  nagyon rosszul járna. A mizukage sav eleme nem említhető egy szinten a tűz vagy víz elemmel,  kisaméval együttt elolvasztaná a bánatba. De kisame is tudja ezt. A cáapember hatalmas mennyiségben képes használni a víz elemet, ergo képes lehet hatalmas adaggal kivédeni a mizukage sav elemét. viszont ott van a forrás elem, ami még erősebb mint a sav. Ezt kisame maximum mizu-bunshinokkal, vagy még nagyobb víz mennyiséggel lenne képes kivédeni. A vízbuborékot ha kisame beveti akkor a mizukagénak lőttek. sokkal gyorsabb a vízben, a sav elemet szimplán sebességgel kitudná védeni. És a chakráját is a mizukagénak felzabálhatja. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy a víz elemet terumi mei felhasználhatja, de kisame egyszerűen szólva akkora chakratartalékokkal rendelkezik hogy terumi csinálhat ilyen trükköket, mind hiába. Én kisamét esélyesebbnek látom.
Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6475 Dátum: 12 ápr 22, 20:10:33 »

Alkalmas elnyelni technikákat de nem az elemi manipulációval létrehozott elemi jutsukat. Azokat mind megérzi. Olyat elnyelhet mint egy Rasengan mert sima chakrából készült támadás vagy olyat mint Sakura nagy erejű ütése. Ezek sima chakrával felerősített támadások. Viszont ha hozzákevernek valamilyen elemet mint például a chidori villáma, akkor már képtelen elnyelni azt mer Samehada is kárt szenved tőle. Ez volt látható a tűzlabda szétvágásánál is. Akkor mit szól ahhoz ha beleütközik a savba vagy a lávába. Úgy bőgne mint egy kisgyerek de akár meg is semmisülhetne tőle.
Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6476 Dátum: 12 ápr 22, 20:30:28 »

Egész eddig te erőlteted, hogy minden jutsut amelyik chakrát tartalmaz képes kivédeni vagy elnyelni. Szerintem mi éppen azt állítjuk a tűzlabda esete óta, hogy kiderült, ez nem igaz. A Samehada képes elnyelni a chakrát ha chakrával rendelkező testhez ér és képes azokból a jutsukból elnyelni a chakrát amelyek csak normál chakrával rendelkeznek. Viszont nem képes elnyelni azoknak a jutsuknak a chakráját amelyek valamilyen természeti manipulációval hoznak létre. Tehát ha az öt ellem valamelyikével manipulálják. Másrészt azért a tűzlabdás esetért Bee a felelős mert ő sem tud még sok mindent Samehadáról.  Ha tudja, hogy Samehada nem tudja ezt megtenni akkor gondolom nem is használta volna erre.

Moderátor, Chakra:
Nem dupla hsz, csak töröltem közülük.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 23, 09:34:21 írta Chakra » Naplózva
Yamael
ANBU Kapitány
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

« Válasz #6477 Dátum: 12 ápr 22, 21:09:40 »

Ez szerintem hülyeség hogy ha elemmel van keverve kárt szenved tőle. Gondolj arra a ceruzára amit rádobott killerbee, meg a kardjaira-dobásaira. Azokkal villám elem volt keverve, mégis elszívta a chakrát, szerintem nem bírja a tüzet samehada ennyi történt a tüzescsilalgoknál. Valójában ha feltudja venni a cápa hibrid alakot 100ra nyerne, csak addig el kéne jutni. Az is igaz hogy több a chakrája, ha elhúzódik a harc biztos nyer cápaság nélkül is. A harcot szerintem kisame nyerné 60-40re, mivel a két vérvonal azért eléggé odacsaphat.
Naplózva

Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája.
A reményhal meg utoljára
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6478 Dátum: 12 ápr 22, 21:16:33 »

Én sem állítok mást minthogy Kisame nyerne de nem lenne ez olyan egyszerű. Abban igazad van, hogy utálja a tűz alapú jutsukat. Ez lehet a gyenge pontja Samehadának. Én azért ninjutsuban erősebbnek tartom a Mizukagét de azt a hátrányt amit a kevesebb chakrája és a kisebb fizikai ereje okoz, nem tudja kiküszöbölni. Ezért az a véleményem, hogy Kisame egyszerűen tovább bírná a harcot és ezért győzne.
Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6479 Dátum: 12 ápr 22, 21:43:37 »

Egész eddig te erőlteted, hogy minden jutsut amelyik chakrát tartalmaz képes kivédeni vagy elnyelni. Szerintem mi éppen azt állítjuk a tűzlabda esete óta, hogy kiderült, ez nem igaz. A Samehada képes elnyelni a chakrát ha chakrával rendelkező testhez ér és képes azokból a jutsukból elnyelni a chakrát amelyek csak normál chakrával rendelkeznek. Viszont nem képes elnyelni azoknak a jutsuknak a chakráját amelyek valamilyen természeti manipulációval hoznak létre. Tehát ha az öt ellem valamelyikével manipulálják. Másrészt azért a tűzlabdás esetért Bee a felelős mert ő sem tud még sok mindent Samehadáról.  Ha tudja, hogy Samehada nem tudja ezt megtenni akkor gondolom nem is használta volna erre.

Még egyszer: "Attól, hogy az idióta Killer Bee tűz technika ellen használta, még nem ez a Samehada fő funkciója, hanem hogy még azelőtt kiszívja a chakrát, hogy bármilyen technikát használna az ellenfél. A Samehada nem úgy működik, mint a Rinnegan ninjutsuelszívása, simán csak chakrát zabál."

Ezt is írtam: "Minden elemi technika ellen használható, de csak megelőzésre. Ahogy írtam, ha közel vannak, esély sincs technikákra, mert a Samehada megzabálja chakrát."

"Lehet, hogy én nem emlékszem, és el lett mondva, hogy a Samehada technikák elnyelésére is alkalmas, akkor viszont mangát linkeljetek pls."

A chakrát kiszívja az ellenfélből, nem olyan, mint a Rinnegan ninjutsuelszívása, ezt magyaráztam végig, hogy jött le végül az, hogy a Samehadát mondom az ultimate mindent elszívó kardnak?

Én sem állítok mást minthogy Kisame nyerne de nem lenne ez olyan egyszerű. Abban igazad van, hogy utálja a tűz alapú jutsukat. Ez lehet a gyenge pontja Samehadának. Én azért ninjutsuban erősebbnek tartom a Mizukagét de azt a hátrányt amit a kevesebb chakrája és a kisebb fizikai ereje okoz, nem tudja kiküszöbölni. Ezért az a véleményem, hogy Kisame egyszerűen tovább bírná a harcot és ezért győzne.

De Kisame =/= Samehada. A láva elemet pedig erőlködés nélkül legyűrte. Nyilván Roshi ellen sem a Samehadát lógatta a lávába, hanem a víz jutsui miatt nyert, vagy mert még azelőtt elszívta a chakráját, hogy esélye lett volna nagyobb támadásra. De már ezt is írtam egyszer-kétszer.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 22, 21:46:16 írta malakian666 » Naplózva
Oldalak: 1 ... 430 431 [432] 433 434 ... 566
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins