Látom míg nem voltam elharapództak az indulatok, mind Orochimaru, mind Sasori téren. STM-et ismerjük már, van egyfajta stílusa, amit nem mindenki tolerál. Mivel lemaradtam a témáról utazás címszó alatt, így én is kifejtem véleményemet a harcról.
Orochimaru:1. Nos, akkor először is. Figyelembe kell vennünk számos tényt, mielőtt boncolgatunk.
Az első tény természetesen az, hogy Orochimaru az, akivel az „invasion of Konoha arc.” alatt csak a Harmadik Hokage, azaz Sarutobi Hiruzen vehette fel a versenyt, senki más.
Tagja volt a Három Sannin-nek, és S-rank bűnöző volt az Akatsukiban. Ezen felül olyan mértékben kiterjesztette a kísérletezési határokat, hogy képes volt saját testének manipulációjára.
// Hatalmas mennyiségű chakra kellett hozzá, de képes volt pillanatokon belül egy teljesen új testet generálni magának, akár egymás után többször is egy harc során. Ezáltal a teste úgymond hallhatatlan volt. Olyan mint, hogy méreg kerüljön a szervezetébe, az teljességgel biztos lehetne egy ilyen harc során, de akkor testet vált, így a méreg hatása a másik testben marad. Tehát ha mérget kapna be, lenne esélye kijönni belőle. //
2. Akkor ő volt az, aki megpróbálta összegyűjteni a világ összes jutsu-ját, így páratlanul gazdag tárházzal rendelkezik egy harc közben, mint bárki más a Naruto világában.
Ne feledjük el a Four-Tailed Uzumaki Naruto val való harcát se. Erősen legyengülve, de képes volt egy olyan szörnyeteg ellen felvenni a harcot. (Az én meglátásom szerint, másképp esélyük sem lett volna Orochimaruval szemben akit Kabuto támogat.)
Ott megfigyelhettük a Taijutsut, és a Ninjutsu-t is, amivel rendelkezik.
3. Kuchiyose: - Technikái is magasan fejlettek voltak, sőt a Sealing Technikái is, mivel képes volt a „
Gogyō Fūin” A-rank szintű technikára is. (Gyengébbek kedvéért a Négy-Elem pecsételő technika.)
4. És akkor végül ott van a mindenki számára kedvelt rettenetesen erős Technika is, a „
Kuchiyose: Edo Tensei”. Erről a Kinjutsuról sokat vitáztunk már, nem megyek bele, csupán megemlítettem.
Tehát Orochimaru nem csak, hogy a Naruto világának egyik legerősebb shinobija volt, de majdhogynem elpusztíthatatlan. (Kis pech volt, hogy Sóska olyan retek:D )
Én máig állítom, hogy ha nincs legyengülve, abban az állapotban, hanem teljes értékben tudja magát harcban használni, akkor esélye sem lett volna Sasuke-nak ellene. Csupán azért kapott ki, mert le volt gyengülve. Ezen felül azt is merem állítani, hogy mivel Akatsuki tag volt, így valószínűleg tudott Pein titkáról is, és lett volna esélye ellene is.
Aki ellen kikapott volna az egyértelműen Itachi.
Sasori:1. Akasuna no Sasori volt szerintem az egyetlen olyan ninja akit 1v1 ben nem nagyon tudott volna senki legyőzni, talán csak egy páran a nagyok közül. Nem tartom véletlennek, hogy pont Chiyo-nagyi, és Sakura harcolt ellene. Két olyan ninjával harcolt szegény Sasori, akiknek nemcsak hatalmas chakra készletük van, de pontosan ellene lettek kitalálva. Kevés olyan harcot láttunk, ahol 1v1 ben küzdöttek volna Akatsuki tagokkal.
//Gaara vs Deidara – Itachi vs Sasuke – Deidara vs Sasuke – Sasuke vs Orochimaru(bár azt nem nevezném igazán harcnak, de azért itt is látszik, hogy Sóska meglehetősen szeret egyedül harcolni:D )
2. Ne feledjük, hogy Deidara is mindig erősebbnek tartotta Sasorit kettejük közül. Ami nem is volt vitás számos képességét mérve. Puppet Master volt, az egyik legjobb Sunagakure shinobijai közül, talán csak Chiyo nagyi vehette fel vele a versenyt. Több mint 300 bábot készített, azokkal együtt természetesen amiket Kankuro használt.
Bábmesteri szinten egy másik bábmesterrel való harcában biztos hogy ő került volna ki győztesen. Ha Chiyo-nak egyedül kellett volna szembenéznie vele, akkor ő is otthagyja a fogát. (Kisöcsém máig utálja Chiyo-t, és Sakurát, amiért legyőzték Sasorit. Azt mondta, hogy: „ Nem hiszem el, hogy egy öregasszony meg egy kislány legyőzte. Mázli volt…” )
3. Méregkészítésben ugyan legyőzték, Sakura, és Tsunade, de akkor is kiváló volt ezen a területen is. Kivételes intelligenciája, és analizáló képessége lehetővé tette számára a különböző rejtett fegyverek, csapdák, megfelelő elhelyezését bizonyos szituációkban.
4. Hiruko-t, mely páncél és egyben szeparáló fal volt számára csak igen kivételes shinobi törhette szét. (Ád Sasuka, és Chiyo kettőse). Számtalan fegyver volt amit Hirkuban még használhatott, és többnyire az ellenfeleit már ebben a formában megsemmisítette volna.
Akkor ott volt még a Harmadik Kazekage akinek átörökítette az összes jutsuját, és még a Kekkei Genkai képességét is. A Vashomokkal aztán tényleg kivételes védekezési, és támadási arzenál vált a rendelkezésére. Ám ha ez is befuccsolt akkor elővette saját magát.
5. Egy bábu ami nem vérzik, nem sebződik, nem ficamodik ki, az a leghatásosabb páncél. Jobb mint Gaara-nak a homok védelme, de elmarad a Susanoo-n. (Amit máig nem értek, mi a t4k4mért kellet betenni a Naruto-ba.)
Mivel alapból távolsági harcosról van szó, ezért ebben a formában igencsak erős víz, és tűz támadásokkal indítani. Közelről megsebezni, vagy megpróbálni csak balgaság volna, hisz ott vannak neki azok a pengék, és feleslegesen ütnéd a bábut.
Akkor ott van neki az „
Aka Higi: Hyakki no Sōen” (gyengébbek kedvéért az a jutsu amikor a 100 bábut használja ellenségeivel szemben), amivel szintén csak a legerősebb ninja-k, tudtak volna szembeszállni.
És ha esetleg ez a teste is megsemmisülne akkor ott van neki a képessége, hogy átrakja magát egy másik bábuba. Ezáltal szintén eléri azt a képességet amit Orochimaru. Szinte hallhatatlan.
Sasori halála csupán azért volt, mer Kishi be akarta mutatni, hogy Sakura se olyan béna mint amilyennek mutatja magát. Képes harcolni is. Sajnos Sasori mester volt a bábu…
Nos és akkor az összefoglalás kettejük harcáról:Szerintem balgaság lenne kettejüket összeereszteni, hisz itt sincsenek az ellenfelek egyazon szinten. Orochimaru az egyik legerősebb ninja akit a Naruto mangában Kishi megrajzolt, de Sasori nincs ezen a szinten. Szerintem Sasori sokakat simán legyőzne, de Orochimaru ellen esélye se lenne. .
Suigetsu vs Hidan harcában teljesen egyet értek Travis-el és Zero-val. Hidannak addig van esélye amíg érdemes közelharcot folytatni. Máskülönben die.
Zabuza vs Shikamaru harcban és sajnos teljes mértékben elfogult vagyok, mert Shikamaru fan vagyok.
Ezért szerintem darabokra verné Shika azt a csókát.