24 nov 12, 18:51:11 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 407 408 [409] 410 411 ... 566
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Ki nyerne (csatában)? - 1 hozzászólás minimum 3 teljes sor legyen!  (Megtekintve 1222739 alkalommal)
0 Felhasználó és 4 vendég van a témában
STM
Shinobi no Megami
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #6120 Dátum: 12 márc 18, 15:55:34 »

Ennyi erővel Konohamarut is küldhetnéd Itachi ellen. Úgy szivatná szőt a szöszit, ahogy akarja, genjutsuval, de akár mindenféle bunshinnal is, ha meg megunta a dolgot, elvágja a nyakát egy kunaial, vagy felrobbantatja magát vele, rányom valami ninjutsut. Ha nem akar tökölni, kapásból egy Tsukiyommi, Deidara nagypofával belenéz, hogy a kameraszemére nem hat, és annyi, de igazáből fix, hogy nem kellene neki mangekyo, max. Edo Deidara ellen, de őt meg egy bökéssel lepecsételi, és ott is sincs gond. Deidarának mégcsak nincs is esélye gomolyabb jutsut használna, de ha használni is, nem érne vele semmit.
« Utoljára szerkesztve: 12 márc 18, 15:56:58 írta STM » Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6121 Dátum: 12 márc 18, 16:00:36 »

Szerintem ne keverd. Nem mindegy, hogy valamelyik erősebb mint a másik ellem vagy éppen kölcsönhatásba tud lépni azzal. A villám például erősebb mint a föld de nem erősebb a víznél. Azzal csak kölcsönhatásba tud lépni. Ugyan ilyen lehetőségek vannak a többi elemek között is. A tűz erősebb mint a szél hiszen az táplálja a tűzet de a szél meg is mondhatja a tűznek, hogy merre menjen tovább és így tovább. Amúgy a villámot mindig is nagyobb erőnek tartják keleten mint a tűzet. Sok animében a tűzhasználók fejlettebb formája a villám használata.
Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6122 Dátum: 12 márc 18, 16:44:20 »

Ja, csak a fa nem alapelem, de úgy lenne jó, mint a Pokémonban, abban logikusan volt felépítve. Épp az, hogy a villám és a szél nem tud mit kezdeni egymással, nem kéne egymás mellett lenniük a körben.
Deidara legyőzheti Itachit. Csak a levegőből kell támadnia. Itachi nem bírja sokáig a Susano'ot és repülni sem tud, ha Dei okosan taktikázik, nem kap be Tsukoyomit. Amaterasuval lehetnek bajok, Deidarának ki kell kerülnie a lángokat, amíg Itachi kifárad (Susano'ot nem szabadna kikapcsolnia a robbanások miatt, és a két MS-jutsu együtt elég megterhelő. Itachi nyerne Deidara meggondolatlansága miatt, de ha Deidara öngyilkos lesz, mindketten meghalnak (Susano'o ide vagy oda), ha Dei megfontoltabb lenne, nyerhetne (de nem az).
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #6123 Dátum: 12 márc 18, 17:03:44 »

Deiadara piti atombombaönmegsemmisítése soha nem jutna át a Yata tükrön. Ha MAnda teste, hacsak rövid ideig is, de elviselte a robbanást, a akkor a pajzs felfogja. De mint mondtam, amúgy sem tudna használni, ahogy repülni is csak akkor, ott, arra, és anynit tudna, ha, ahol, amerre, amenynit Itachi engedné. Simán begenjutsuzza a levegőben is, de egy-egy komoylabb tűzjutsu is gond nélkül leszedné a talajról küldve is. Meg a lefelé tartó bombákat is.
Naplózva
feraaaa32
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #6124 Dátum: 12 márc 18, 17:47:14 »

Akkor legyen Deidara vs Sasori? Ez elég kérdéses. Jah és még azzal nem értek egyet,hogy itachinak nem kellene mangekyou. Kellene,de azért legyőzné őt,mert uchiha. Vagy lehet,hogy dei bevetné a végső robbanást,és mind ketten megpusztulnának. Deidara vs Sasori meg eléggé érdekes. Sasori ugye tudja röptetni a bábuit. Viszont egy robbanás pedig szerintem nem csak fejenként nyírná ki a több 100 bábuját. Főleg egy C2-es. Deidara és Sasori is kb. egyenlő gyorsaságúak. Sasori viszont nem lélegzik ,szóval C4-es meg rajta nem működik  smirksweat . Viszont deidara C1-es sárkánya(asszem,hogy az a C1)eléggé odaver. Akármikor tud robbanó agyagokat reptetni ,agyag klónt is szívesen használ,szal amikor már azt hiszi sasori,hogy nyert,mert átszúrta mérgező pengével/eltalálta,akkor deidara egyszerűen felrobbantja őt. A vashomok tényleg kemény ellenfél lenne,de szerintem a robbanás elég,ahhoz hogy eloszlassa. Meg az agyag sárkányai/madarai amúgy is gyorsabbak,mint a vashomok,mert gaara homokja is gyorsabb volt,de kikerülte. A többi,meg a tűz és a víz,amit ki tud lőni ágyún sasori,de az nem semlegesíti Deidara agyagját. A lényeg,hogy véleményem szerint deidara nyerné,habár sasori nem lenne a legkönnyebb ellenfél neki(mert C4-e nem működik Sasorin,és eléggé gyors is). Sasukéval jobban megszívta Deidara,mert ő S szintű villám elem használó(S szintű villám jutsukat használ),amik pont semlegesítik az agyagát,azért,mert sharinganja van(látta,hogy mikor és mennyi repülő szart küldött ki ellene,és az egyik legfontosabb, a C4-es bombáját átlátta és nem lélegezte be). A másik,hogy sasuke is tudott repülni részlegesen. Legyen egy új:CM2 sasuke vs Danzo (nem viccnek szánom,mindjárt össze foglalom a kövi kommentenben,hogy miért is gondolom,hogy itt lehetségesen sasuke nyer,egyes egyedül).
Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #6125 Dátum: 12 márc 18, 17:48:04 »

Ugye tudod, hogy az nem igaz, hogy a szél nem tud mit kezdeni a villámmal. Pont az a lényege, hogy tud. A villám egy elektromos kisülés. Ha a szelet nézzük akkor a szél estében a nagy sebességgel mozgó levegő atomjai súrlódnak és ezáltal mágnesességet hoznak létre. A mágnesesség pedig a töltésétől függően vonzza vagy taszítja a villámot. Tehát van közöttük bőven kölcsönhatás. Ha a taszítást vesszük alapul akkor pedig egyértelműen erősebb a szél a villámnál.

A fával mint elemmel pedig úgy érdemes foglalkozni mint ami földből és vízből épül fel. Tehát két elemet kell egyszerre semlegesíteni ha elakarod pusztítani. Hozzáteszem, hogy egy elem is képes lehet erre mint a tűz csak nagyon sokáig és nagyon erős elemhasználatot követel. Viszont ha villámmal vagy széllel támadnák akkor könnyen megsemmisíthetőek. Az elsővel azért mert a föld gyenge a villámmal és még reakcióba is tud lépni a víz részével. A második pedig azért mer ő lenne a láncfűrész verzió, hiszen láttuk hogy a szél használok  a képességeit vágásra építik.
Naplózva
feraaaa32
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #6126 Dátum: 12 márc 18, 18:17:43 »

Cm2 Sasuke szerintem nyerne danzo ellen. Ugyan is ,először vegyük a felfogást/jellem változást:MS sasuke azt hiszi,hogy ő a világ közepe,és nagyjából taktikázás nélkül nekiront mindenkinek. Emellett MS sasuke már csak az MS-ére támaszkodik.Vegyük CM2 Sasukét:Taktikázik,jól kombinálja a jutsujait. A legfőbb viszont,hogy használja is őket,nem mint MS-es énje. Ms sasuke nem is véletlen,hogy nem használja a kirin-t. Szerintem a curse mark eltávolításával nincs elegendő csakrája a kirin-hez. Az a 3-4 óriás tűz sárkány bizonyára túl sok csakrát emésztene fel MS-kének és inkább nem is használja. Plusz a villám megformálásához,irányításához is kell némi csakra,szóval ez nem mükszik most neki. Akkor CM2 sasuke tudott repülni is. Vegyünk még valamit,Cm2 sasuke képes kígyós jutsukat/idézéseket is végrehajtani ,ami nyilván az átokpecsét áldása volt. Átok pecsét sasuke meg tudta idézni Mandát is. Akkor nem fájt neki a genjutsu létrehozása sharingannal(lásd C-t 3 pöttyössel bénította meg,de mégis pár percig fetrengett a földön). Tudta vedleni magát,úgyhogy amaterasu sem ártott neki.Akkor az átok pecsétes sasukénak nem terhelte meg a szervezetét semmi,szóval a veszélye sem állt fenn annak,hogy egyszer csak csata közben térdre esik,a szemét ,meg mindenét fájtatva.  Jó sok érv arra szól ,hogy Ms-el sasuke csak pillanatnyi visszafejlődésen ment át. Persze most már FMS-el erősebb.DE hogy ne végig sasukéról szóljon nézzük csak a helyzeteket,danzonál. Ha ráteszi azt a lebénító pecsétet danzo,akkor mit csinál? Egyszerűen feloldja az átok pecséttel.
Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6127 Dátum: 12 márc 18, 18:57:40 »

Mert Itachi hogy is szabályozza, merre repüljön Deidara? És hogy genjutsuzná be több száz méterről? Még az is lehetséges, hogy egyáltalán nem hat rá a genjutsu, bár szerintem túlértékelte a bal szemét Deidara.

Hogy ne legyen rövid, felhozok egy új harcot: Kabuto, Kimimaro, átokpecsétes Sasuke (Shippuuden előtti), Hang négyese vs Shippuuden előtti (MS nélküli) Kakashi, Asuma, Gai és Kurenai.
Asuma menne gondolom a pókember ellen, mert csak ő tudja kivédeni a hálóját, ha Tayuya besegít neki a szörnyekkel, vagy Jirobu ellene megy (a chakráját is sikerülhet leszívnia), akkor legyőzik szerintem. Sakon/Ukonra valószínűleg nem hat a genjutsu  és Tayuyára sem nagyon, úgyhogy Sakonékat addig Kurenai ellen küldeném. Kakashira elég Sasuke és Kimimaro, de Gai túl erős, Kabuto és Jirobu nem lenne elég hozzá, ha hetedik utat is nyit, szerintem elvágott izmokkal is küzdhet.

rini67: A hsz-ed mindkét pontja értelmetlen, megnézem Asuma, Naruto, Orochimaru vagy Temari mikor mágnesezett, pedig Orochimarunak ezek szerint még jól is jött volna Sasuke ellen. De már az alapfeltevés hülyeség az atomok súrlódásával.
A fát meg elégeti a tűz, senkit nem érdekel, mivel hozták létre  smirksweat Vagy természettudományokból kimaradhattak az alapismeretek, és alapból a szél atomsúrlódásos mágneses hatásaira ugorhattatok  smirksweat

« Utoljára szerkesztve: 12 márc 18, 19:17:00 írta malakian666 » Naplózva
dris
Gennin
*

« Válasz #6128 Dátum: 12 márc 18, 19:42:08 »

Itachi-Deidara

gondolom Kishimoto nem véletlenül adta Deidara szájába azt a mondatot Sasuke ellen hogy meg van a megoldás genjutsura, a szeme teljesen ellenáll neki, (nem emlékszem szóról szóra, meg nincs is kedvem megkeresni a fejezetett de a lényege ez volt), jó az igaz, hogy Itachi ebben jobb mint Sasuke, lehet hogy az övével már nem bírna de lehet hogy igen ez sajnos már nem derül ki, pedig egy jó harc lenne. hiába erősebb Itachi mint az akkori Sasuke, nincs villám eleme ami nagy hátrány, komoly feladat lenne kivédenie az összes agyagbombát, főleg ha olyan állapotban harcol mint az öccse ellen amikor alig bírta használni a susanoo-t mert teljesen ki volt tőle. egy akkora robbanást mint a c0 vagy a c3 a yata tükör se feltétlenül bírna ki, az csak egy pajzs, egy ilyen mértékű robbanás elsodorná a P*csába. támadásban az amaterasu se lenne biztos, Deidara elég gyorsan repül a madarával, kitérhet előle, vagy lemenekül a föld alá, meg ott van a helyettesítő technikája is. na most írtam Dei mellett egy kicsit, de összességében szerintem is Itachi nyerné, a mangekjus képességei mellett még vannak jó jutsujai meg nagyon higgadt ami sokat ér..  izgalmas és taktikus harc lenne : )
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #6129 Dátum: 12 márc 18, 20:35:43 »

Dei szuper antigenjustu szemének a lényege pont az volt, hogy még Sasuke genjutsuival sem bírt, és mégis be lett genjutsuzva. Oké, észlelte, de előtte azt állította, hatástalan. Még midngi ttartom magam ahhoz, hogy Itachi úgy szórakozik el vele, ahogy akar. AZ meg pont nem rég eltt kihangsúlyozva megintcsak a mangában, hogy Itachi nagytávolságokból is képes genjutsut használni, de nehoygmár gond legyen egyszer a közelébe jutnia, vagy legrosszabb esetben simán szétamaterasuzni egy pillantással...  és nem, nem repül gyorsabban, mint ahogy sóska futott. Rádásul szeméyles vélenyem szerint az is direkt volt, Orochimaru menekülésére felkészülve. EGy kígyót tudjuk, hogy le is szedett.
« Utoljára szerkesztve: 12 márc 18, 21:20:02 írta STM » Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6130 Dátum: 12 márc 18, 20:47:09 »

De éppen ez az, hogy probléma a közelébe jutnia. Deidarának csak akkor van esélye, ha a levegőből támad, akkor kiesik a genjutsu. Amikor Itachival találkozott nem is Tsukoyomit kapott be, csak egy sima Sharingan genjutsut, ahhoz mérten gondolhatta erősnek a szemét is, szóval nem szabadna szembekerülnie Itachival. És Sasukét sem volt annyira egyszerű szétamaterasuznia, pedig a szárnyát le akarta égetni, és Sasuke csak futott, Deidara meg sokkal nagyobb sebességgel repül. Úgy nézett ki, mintha Amaterasuval nehéz lenne mozgatni a szemét.
Egyébként Sasuke kitört a Tsukoyomiból, vagy csak Itachi csak úgy tett, de igazából kiengedte?
Naplózva
renato
Vendég
« Válasz #6131 Dátum: 12 márc 18, 21:02:35 »

Most konkrétan arról folyik a vita, hogy Deidara beleesne-e a Tsukoyomi-ba? Véleményem szerint nem. De nem a gyönyörű szeme miatt (ami mellesleg csak észleli a genjutsut, nem töri meg), hanem azért, mert Itachi a kunai dobálós technikájával átdobja a szívét, mielőtt még a bagollyal felszállnának. Vagy simán felgyújtja az Amaterasu-val. Deidara esélyei a harc során mínuszban vannak, mondjuk érdekelne, hogy hogy gondolta a feltevő ezt a harcot, mikor Sasuke "nem akarlak megölni, mert meg kell tudnom hol van a bátyám" módban lealázta őt, Itachi pedig még félholt állapotában is visszafogottan kellett, hogy harcoljon, mert különben az öccse elégett testét gyufásdobozba kellett volna elvinni a találkozó helyéről.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #6132 Dátum: 12 márc 18, 21:17:21 »

Most idézzem be Renato hsz-ét? Oké, igen, észleli, de nem lát át rajta. Elötte úgy harangozta be, mintha nem is hatna rá. Mst akkor enynivel mit ér el? "Jaj, tudom, hogy genjutsuban vagyok, és egy tehetségesebb sharingan hazsnáló akár simán íráyníthat is, de tudok róla, így sokkal jobb". Ennyi erővel a Tsukiyomi (aminek a hazsnálata még mindig totál szükségtelen lenne itt, bár ott is az volt igazából) amit Itachi Kakashira vertett is tök hasztalan volt, hisz Kakashi tudott róla. Rendben, beismerem, megtörte Sóska genjutsuját végül... legalábbis, ő így fogalmazott. Ettől gfüggetlenül odáig láthatóan a hatása latt volt, csak tudott róla, is így tudott tenni ellene. Elöbb is megtudta volna törni? Lehetséges. De igazából mindegy is, Itachi nem csak sharinganos genjutsukat ahzsnál, és középtávolból pont elég, ha rámutat. Itachinak nincs villámeleme, de például arra kéeps lehet egy c-4 esetén is, hogy hagyja hogy felrobbanjon a klónja,  Deidara agyagklónját például leszedje valami ninjutsuval, majd mikor az igazi Deidara erről tudomást szerez, és támadásba lendül, kiderüljön, hogy a klón nem lett leszedve, elterelés volt, a genjutsu része, aztán megölje. Vagy mondjuk ráküld pár varjat a sárkányra, és amíg azokkal hadakozik, begyújtja Faceg
Vagy már a legelején is írtam, hogy bunshinokkal is szétszivathatja. Repülni is tud, ha nagyon akar, csak fel kell lőnie magát a levegőbe egy tűzjutsuval, vagy sok-sok varjúba kapaszkodni ikszdé
De amgymeg, az, hogy a sima sharingannal elbírt (úgyhaogy) rádásul Sasukééval, nem utal rá, hogy a fényévekkel erősebb mangeklyous genjutsukkal (mégcsak nem is feltétlenül a Tsukiyomival) bármit is tudna kezdeni. Ettől függtlenül bocs ha bunkó voltam, véletlen volt. Meg is szerkeztettem a hsz-t.
« Utoljára szerkesztve: 12 márc 18, 21:21:47 írta STM » Naplózva
dris
Gennin
*

« Válasz #6133 Dátum: 12 márc 18, 21:36:21 »

mint írtam én is Itachinak adnám a harcot, csak szerintem annyira nem egyértelmű küzdelem ezért gondoltam vitassuk már meg rendesen, ne merüljön ki annyiban, hogy genjutsu és Dei-nek vége..  főleg amikor ilyen képlékeny a dolog hogy  megtudja-e törni vagy nem. itt pl. azt írja "nagy nehezen rájöttem, hogyan törhetem meg ezt a genjutsut" ezért csinálta az agyagklónt és bújt el a madárban. Sasuke ezzel a sima sharingannal kijött a tsukoyomiból ebből talán lehet arra alapozni hogy deidara szeme arra is jó miután már ezen átlát, de igazából erről felesleges vitatkozni mert egyik mellett sincs 100%-os érv.
Naplózva
malakian666
Vendég
« Válasz #6134 Dátum: 12 márc 18, 21:50:44 »

Szerintem van értelme ennek a harcnak, Sasuke a repüléssel, Sharingannal és villám elemmel tökéletes volt Deidara ellen és nem hiszem, hogy Itachi tűz eleme hatással lenne Deidara robbanó agyagára, ezen kívül repülni sem tud (persze, varjakkal, vagy inkább gyorsan összedob egy hőlégballont, nem?  smirksweat) Deidarának a személyisége miatt nincs esélye a győzelemre, valószínűleg beállna Itachi elé valami olyan dumával hogy "most megtapasztalod az igazi művészet erejét", és csúnyán le lenne alázva, akár kunai-jal arcondobva. Ha hideg fejjel, taktikusan játszana, akkor lenne 30-40% esélye. De szerintem Deidara még tovább fejlesztette volna a szemét, mielőtt Itachi elé áll, bár amennyire el volt telve magától, lehet, hogy az gondolta, hogy ez elég lesz  smirksweat
Naplózva
Oldalak: 1 ... 407 408 [409] 410 411 ... 566
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins