|
Arvael
|
|
« Válasz #256 Dátum: 09 jún 23, 16:01:22 » |
|
Sheeraw: próbáld meg angolosan kiolvasni... kicsit máshogy ejtik amúúúúúgy, szóval nem teljes a beszólás, Sheeraw
Igazából én is csak "konbanwa"-nak és "konnichiwa"-nak hallottam eddig. Ám valami rémlik, hogy ez a kettő egy redukált változata annak a két kifejezésnek, amit régen használtak és nagyon udvarias volt (igen, ilyen keigós), de most ha fülön csaptok, akkor sem jut eszembe, hogy hangzottak eredetileg Mindenesetre a konbanwa és a konnichiwa olyan udvarias, hogy önmagában is megállja a helyét
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #259 Dátum: 09 jún 23, 20:02:43 » |
|
Az Ohayou az annyit tesz, hogy 'Reggelt, míg az Ohayou gozaimas(u), az a Jó reggelt.
Jó reggelt (japánul): Ohayou
Akk most mivan?
Am igen, bár nem tőlem kérdezted, ugyanúgy kell ejteni. Az angolban az 'i' hangot 'á(j)'-nak ejtik, japánban meg az 'a'-t ejtik á-san.. ?D
De akk angolosan leírva én Meerawku vagyok?:'D
|
|
|
Naplózva
|
Let's do our rock, scissors, and paper make your hands, don't blink your eyes... アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム
今日 も 君 信じる こと 忘れず に 見覚められて いますか。
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #260 Dátum: 09 jún 23, 20:04:15 » |
|
Da tavoraris!
Amúgy az ötleted alapján megpróbáltam rákeresni a konnichiwa traditional form kifejezésre, meg próbáltam hozzá a desumasu kifejezéseket, de egyik sem vált be.
Á, de megtláltam Osakai dialektusban! Konyanyachiwa ^__^
Vaslyúk is talál szeget..
konbanwa: o-ban desu udvariasabb> O-ban de gasu, még udvariasabb -> O-ban de gozaimasu, vagy Oban de gozarisu.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 jún 23, 20:29:40 írta Shiro »
|
Naplózva
|
|
|
|
Tobi-kun
Gennin
Nem elérhető
Rosszvér Robi
|
|
« Válasz #261 Dátum: 09 jún 24, 14:32:42 » |
|
én szeretnék japánul tanulni és japánban élni:P animékből már rengeteg szót megtanultam meg leirni is tudom, de egy teljes mondatot még mindig nem tudok mondaniXD szóval hol tudnék iskolán kivül (ugyanis arrol már lekéstem hogy japán nyelvű iskolába menjek) japánul tanulni, tudtok egy jó tanárt?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #262 Dátum: 09 jún 24, 14:49:47 » |
|
Hát, ha tanárt nem is, de van egykét hely, ahol lehet.. Írj PÜ-t, vegyél fel MSN-re, és elmondom, ide nemírom be, az reklám lenne..
|
|
|
Naplózva
|
Let's do our rock, scissors, and paper make your hands, don't blink your eyes... アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム
|
|
|
gaara_fan
Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #263 Dátum: 09 jún 24, 17:20:52 » |
|
Az én senseim tanít egy... hm... helyen, ha érdekel, meg tudom adni, hogy hol. Azt tudom mondani, amit Miroku is. Dobj egy PÜ-t vagy e-mailt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Tobi-kun
Gennin
Nem elérhető
Rosszvér Robi
|
|
« Válasz #265 Dátum: 09 júl 12, 10:35:54 » |
|
na megtanultam a katakanát és hiraganát tudok angol szavakat és ragokat olvasni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #266 Dátum: 09 júl 12, 11:19:22 » |
|
Az igen. O_O Én még csak az első öt katakanát és hiraganát tudom..felismerni.. x'D Bár nem foglalkozok mostanában sokat vele.. :S
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #267 Dátum: 09 júl 12, 21:58:54 » |
|
Én felismerem mindet, de az m és n soroknál nagyon keverem Viszont van egy két jel ami neke teljesen új. Most csináltam egy hiragana tesztet a Taminón, és ilyen karakterek is voltak ゑ ve ゐ vi hiraganára rá tudtam keresni, de csak egyéb szótagként jelent meg találat, visszafelé meg már semmi. ha valaki tudná mi a többi az leírná? Vagy ezek betehetőek a wa és a (w)o közé?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
uchiha tamás
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #269 Dátum: 09 júl 14, 16:43:15 » |
|
Valaki nem tudja mit jelent a jikuutou szó? Hiro Nakamura blogjában volt és nagyon kíváncsi Ha off akkor bocs
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 júl 14, 16:44:50 írta uchiha tamás »
|
Naplózva
|
\"Uchiha klán tagja vagyok\"
\"This is usually the part when people start screaming\"
deculture101.files.wordpress.com/2009/01/soul-eater-alt.jpg
|
|
|