Morimoto-kun
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #30 Dátum: 07 okt 30, 20:26:25 » |
|
Az én osztálytársam keresztapjának felesége japán
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tanist
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #31 Dátum: 07 okt 31, 11:24:44 » |
|
Nekem oszt társamnak a bátja azért ment japánszakra mert beleszeretett 1 japán lányba:D Egyetem első órán feladtak 4 könyvet olvasni úgy hogy 1 szót nem tudott japánul:D Ma már tök jól beszél (2éve alatt)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 nov 01, 14:17:28 írta Tanist »
|
Naplózva
|
|
|
|
Zemori
|
|
« Válasz #32 Dátum: 07 okt 31, 15:08:27 » |
|
Wow! Akkor mindenképp hasznos volt neki:D Bátor volt, hogy így beleugrott ebbe:D Nekem van még apró jap vonatkozásom:D :-X Egy japán ismerős: Naomi, és két lány, akikkel egyszer volt szerencsém együtt szórakozni:D Sayla és Hiszako:D Annyira dinkák és jófejek imádom őket:D Eszméletlenek:D
|
|
|
Naplózva
|
Ezt hallgatom Ezeket olvastam Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz. "Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
|
|
|
Takemitsu
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #33 Dátum: 07 okt 31, 17:34:42 » |
|
Hello. Kéne egy kis segítség. :-X Tudja valaki hogy hogy van a tomodachi (barát) többes száma??? Valaki küldjön egy PÜ-t a válasszal!! Köszönöm!!!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 okt 31, 17:59:23 írta takemitsu »
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #34 Dátum: 07 okt 31, 20:19:18 » |
|
Ha jol tudom a japánban nincs külön többes szám, de azért utánna néztem és találtam valamit A többes számot hogy oldják meg? Ahogy a jövő időt, ezt is ki lehet következtetni, habár számomra picit nehezebb. Bizonyos szavak után (személyek, állatok) tehető a "tachi" (ejtsd: tácsi) szó, amit többesszámnak szoktak hívni, de nem az. Valami olyasmit jelent, hogy "ő, és még mások", vagy "ő és a társasága". forrás: http://f.freeblog.hu/j/a/p/japanpelcek/files/sik.html#f4
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #35 Dátum: 07 nov 01, 02:42:21 » |
|
Tudna arról valaki mesélni, hogy a japánok, hogy viszonyulnak az európai emberhez aki a környezetükben él?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tanist
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #36 Dátum: 07 nov 01, 14:19:42 » |
|
Zamori nincs kedved bemutatni nekik? Amugy semmi még 1 európai ember kicsit tartózkodik töllük meg furcsálja őket addig ők ezt fel sem veszik úgy kezelnek mintha nem lenne különbség, perzse haelmész japánba picit már változik a helyzet és pl ha kimész tanulni akkor lehet kicsit kiközösítve érzed magad.... (ezt cska mesélték nekem)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Datti
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #37 Dátum: 07 nov 01, 14:37:30 » |
|
Ha jol tudom a japánban nincs külön többes szám, de azért utánna néztem és találtam valamit A többes számot hogy oldják meg? Ahogy a jövő időt, ezt is ki lehet következtetni, habár számomra picit nehezebb. Bizonyos szavak után (személyek, állatok) tehető a "tachi" (ejtsd: tácsi) szó, amit többesszámnak szoktak hívni, de nem az. Valami olyasmit jelent, hogy "ő, és még mások", vagy "ő és a társasága". forrás: http://f.freeblog.hu/j/a/p/japanpelcek/files/sik.html#f4igen, ezt már én is hallottam. ami a magyarban "mi" az náluk vmi olyasmi, hogy én és a többi én xD ami egyébként sztem ez tök logikus.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #38 Dátum: 07 nov 01, 19:54:18 » |
|
perzse haelmész japánba picit már változik a helyzet és pl ha kimész tanulni akkor lehet kicsit kiközösítve érzed magad.... (ezt cska mesélték nekem) Pontosan erről kérdeztem, egyetem után ki szeretnék menni (hogy profi gós legyek) és azért érdekelne, hogy hová megyek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #39 Dátum: 07 nov 01, 22:43:23 » |
|
Remélem ez segit megérteni a japánokat Egy magyar prof anno még a 80-as évek végén kiment a családjával japánba taniítani az egyetemre, és leírta, hogy milyen ott az élet. http://mek.oszk.hu/01100/01147/html/tartalom.htmtudom régi, de nem hiszem hogy olyan sokat változott az emberek temperamentuma, mint a technika, meg egész jó kis olvasmány
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #40 Dátum: 07 nov 02, 21:53:15 » |
|
Juj, ez a "leveles" mű nagyon ott van. ^^ Korábban mát itt-ott beleolvastam, megéri! ;)
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Tanist
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #41 Dátum: 07 nov 03, 10:01:54 » |
|
Jaja érdekes, elején kicsit nehezen kezdtem neki, de most örülök hogy megtettem:D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #42 Dátum: 07 nov 03, 17:14:49 » |
|
Ez egy re jobb most vagyok a "szemét"-nél Abszolult de steril és szelektív hulladék gyűjtés valamint a hulladék égető hőjével fűttik az uszodákat de a legjobb a lomtalanítás Szokás szerint kirakhák a ház elé ami nem kell. és mindhatni helyi szokás a lomok közt keresgélni és nem mondják az emberre, hogy guberálo. Sőt a kirakott lomok jó állapotban lévő cikkek, ezenkívül a "kiselejtezett" motorkerékpár tele tankal benne a kulcsal, a porszívó csomagolva mellette a garancia levél. stb és még egyszer ezek mind tiszták és jó állapotban vannak. és a meglepő az (vagy mégsem), hogy mindez húsz éve volt (meg gondolom napjainkban is)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ben Tennyson
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #43 Dátum: 07 nov 10, 21:00:27 » |
|
egyik újságban volt egy fejezet ahol Japán előadókról volt szó, volt egy, aki midnig póló nélkül megy, és pengével megvágja magát a koncertjein... ;D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|