Tobi ( maszkos fickó ) ki is lehet? Ez hosszú de olvassátok végig mert szerintem érdekes
Én a szerzetesre tippelek mégpedig úgy hogy az tuti.
De lássuk a tényeket. A megszólaltak többsége fan. De én is igen nagy rajongó vagyok sőt minden komolyabb narutós játékkal tolom . Én azért jöttem hogy megkavarja egy kicsit a fórumot és jó kis viták legyenek. egy kis elemzés az általatok felsorolt variációkról.
Maszkos- Obito: Na erre tippeltem én is egészen egy bizonyos jelenetig. Ugye van egy vissza emlékezés mikor a 4. hoka
harcol vele. Ugye csak más maszk volt rajta. + hosszú a haja. legalább is hosszabb a tobi féllétöl.
Ugye azt is tudjuk hogy Kakashi és Obito Minato tanítványa volt.
A jelenetekben kb ugyan olyan alkata magassága volt a maszkosnak mint a mostani részekben. Szóval igencsak felnőtt volt már akkor is. Másrészt Obitonak mi problémája lehetne a világal.
És véleményem szerint biztos hogy nem Uchiha leszármazott. indok : aki nem olvassa a mangát ne olvassa el ezt a sort.
Ugye kiderül hogy ő utálja mint konohát mint az Uchiha klánt. Ezt egy vissza emlékezésből tudjuk.
Szóval kizárt.
Maszkos- hasonló nevü karik: Természetesen ez a legegyszerűbb összehasonlítás. Pl ugye a maszkost tobiként ismertjük meg. És ha már név akkor mért ne lehetne ez a második hokage Senju Tobirama becézése.
Nem lenen annyira rossz leszámítva 2 dolgot. Egyik hogy mivel Orochimaru megidézte a 3. hoka ellen így biztosan tudjuk hogy halott.
És mi oka lenne konohát bántani amikor imádta a faluját.
Maszkos - madara testvére: Kevés olyan szereplő van a narutoban akiről mindent tudunk. Ugyan így a klánokkal is ez a helyzet.
Uchiha klán tagjaiból először Sasuke ismerjük meg. Utána jön a többi. Itachi, Obito, Madara . És még sorolhatnánk tovább.
Így nem kizárt hogy még találkozunk 1-2 taggal.
És ha már tesó ugye rivalizálás. Madara lett a Klán vezére és őt tisztelik a tesója ezért megutálja és ...... Ha így nézzük érthető az mondat hogy a maszkos utálja az Uchiha klánt és konohát. És mivel Madara képességeit ismerjük így a tesó akár még komolyabb is lehet.
Maszkos- Szerzetes: Szerintem ez a befuto.
Érvek : Na ebből lesz sok.
Ugye tudjuk hogy a szerzetes a nindzsa világ megalkotója. Így nem meglepő hogy maszkos fickó ennyire sokat tud és öntelt.
+ volt pár megjegyzése ami elég érdekes. Pl: amikor konan ellen harcol azt mondja hogy ő adta Nagatónak a Rinnegant. Ez elsőre hülyeség . Mert tudjuk hogy Nagato előhívta egy harc során amikor barátait védte. Szóval nem szó szerint adta neki a szemeket. Viszont ha átvit értelembe nézzük a dolgot akkor igaza van. Tudjuk azt is hogy a szerzetes emberke 2 fia közt osztotta el a hatalmat és erejét. Az egyik kapta a szemeit a másik a csakrát. A szemes fiának az utódja minden szem technikát használó klán és ember. Kivéve az olyanok mint Denzo vagy Kakashi akik ugye kapták a szemüket.
Ha így nézzük és elfogadjuk a tényt miszerint a maszkos a szerzetes akkor végül is ő adta Nagatónak a szemeit. Mert minden szemhasználó aki a genetikailag vérében van a szem technika valamelyik formája az egyik fiának a leszármazotja . És mivel gyerekről van szó így a szerzeteshez is rokoni szál fűzi. Mondhatjuk hogy a Rinnegan a szerzetes genetikai öröksége Nagatónak.
+ még pár dolog. Ugye a dimenziós képesség igen komoly teknika . Kakashi sem tudja tökéletesen megcsinálni pedig ő egy zseni.
+ ha kinézetét nézzük a haja és azok a fegyverek amik most nála vannak a mangában tiszta olyan mint a szerzetesnek.
+ Hold szem terv. Valami olyasmit beszélnek hogy a szerzetes csinálta a holdat. Így talán van párhuzam. Lehet hogy előre gondolkodott. Ami nem meglepő mert vannak okos gyerekek a narutoba:)) PL Itachi aki rengeteget előre tervez.
+ a farkos állatkák:) a szerzetes volt aki a 10 farkút 9 részre szedte. Meddig tartana neki újra össze gyúrni őket eggyé.
+ nincs meg az igazi ereje. Ugye a kage találkozón megkérdezik tőle hogy ha ő madara mért van szüksége Sasukera.
Ugye beszól hogy még nincs ereje teljében . ami azért nem lenne meglepő. A 10 farkú elleni harc elég kemény lehetett és ugye az ereje nagy részét oda adta a 2 fiának.
Így nem sok maradhatott neki .
+ maga a naruto történet rendszere. Szinte minden szereplő át esik egy jellem változáson.
Van aki negatívként kezd és pozitív lesz. PL: Gara.
Van olyan aki pozítívként kezd de negatív szereplővé változik. PL: Orochimaru
És vannak olyanok is akik folyamatosan ingáznak a 2 között. PL: Nagato. Ugye megölik a családját így utál mindenkit. De jön a békás bácsi:) És újra bízik a világba. De aztán megölik barátját és megint emós lesz:) De naruto új a bebizonyítja hogy vannak jó emberek is így megint jófiú lesz.
Mért ne lehetne a maszkos = szerzetes is ilyen ?
Csak gondoljunk bele. Ő megmenti a világot a 10 farkútól mert szereti a világot. Megteremti a nindzsa világot. Ugye "halála " óta harcok vannak pl le zajlott nindzsa háborúk is.
És úgy amikor a 2 fiai is össze verekedtek az sem tette őt boldoggá. Ez igazolja mért utálja az Ucsikat meg a konohát is.
Csalódott a világba amit ő mentet meg és hozott létre így hogy ezt helyre tegye illúzióba dönti a világot.
De majd Narutóval találkozik és akárcsak mindenki mást őt is ráébreszti hogy igenis vannak szeretni való emberek és ő elhozza a békét.
Szerintem ez így nagyon össze állt. habár van it valami ami érdekes számomra. Aki a mangát nem olvasta csússzon át ezen a pár soron.
Az pedig a 9 farkú beszólása . Miszerint ő érzi madara csakráját. Ezt ugye akkor mondta mikor a tensejes madara a színre lépet. Ugye mondja hogy inkább narutót válasza mint hogy még egyszer Madara irányítása alatt legyen. magyarul a kilencfarkú és valószínűleg mind a 9 állatka is érzi a csakrát még akkor is ha nem áll az irányítása alatt senkinek. De a maszkos egyszer már irányította a 9 farkút. Így nem értem mért nem érezte meg a hasonló csakrát. De azis lehet hogy talán a maszkkal vagy valamivel blokkolja a csakra érzékelést.
Szerintem igen komolyan ki veséztem ezt a dolgot:) Na ezek után gondolkozzatok el és várom érveiteket tovább.
Ja és akinek ekl még van 1-2 érvem ami a szerzetes mellet szól:)
Üdv OZI és bocxs de siettem.