Az őszinte bók III. - a nőiesség ünneplése
Az őszinte bók harmadik alappillérével bajban vagyok. Mert nincsen igazán rá szó sem a magyarban, sem az angolban, sem semmilyen nyelvben amivel eddig találkoztam. Egy közeli kifejezést találtunk már, de ez sem elég pontos. A feminin, a nőiesség ünneplése. Olvass tovább, figyelj ahogy kifejtem!
Múltkori bejegyzésemben már utaltam ennek fontosságára. Nem a nőt ünnepled. Nem a cipőjére mondod hogy jó, kő-e kóla. Hanem a feminin vonásait, a nő befogadó, meleg, nőies és adaptív természetét imádod. Ahogyan az felizgatja férfias, maszkulin oldalad. Ahogyan az gyönyörűséggel örvendeztet meg.
A szépség, a gyönyörű mind a te agyadban, elmédben, lelkedben fogan. Ez az érzelmeid válasza a maszkulin oldalad izgalmára. Nem muszáj művészetnek találnod minden nőt, hogy szikrázzon köztetek a levegő. Nem muszáj romantikus érzelmeket kötni hozzájuk, ez csak én vagyok. A szétfuxozott hiphop-sztárok, szétvarrt rocksztárok, széparcú diszkósztárok gyakran csak a maszkulin oldal izgalmának nő felé mutatásáig mennek el, és ennyi már elég is! Egyszerűen fogalmazva: nagymenők, akik tudják, mit akarnak.
De ha olyan egyszerű emberek vagytok, mint én és közelebb álltok az egyszerű, természetesen szép nőkhöz mint a félisteni tökéletességekig megcsinált, kozmetikázott kozmó-címlap szupernőkhöz, nem árt kapcsolódni valamivel! Nem árt keresni valamit a nőiességben. Valamit, ami emberi, ami maga a nő, ami igazán tetszik! Ami igazán megdobogtatja a szívet! Amitől aztán állítod a sátrat! A női feminin akkor lesz boldog ha az ember férfias része, a maszkulin kitölti örömmel. Minél több örömmel tölti ki, annál nőiesebb, annál boldogabb lesz.
Kapcsolatban élő férfitársaim, ez a kulcs is egyben a nők szépségéhez. Láttam is, tapasztaltam is. A világ egyik legcsodálatosabb dolga! Minél boldogabb egy nőnek a feminin oldala, annál gyönyörűbb lesz maga a nő.
Látjátok, milyen bonyolult, és mégis, milyen egyszerű? Ez az egyszerű bók. Ez az őszinte bók. Legyen ez az első szavad egy nőhöz és élvezd ahogy megnyílik! A folytatásról, a visszautasításról és a bonyodalmakról írok legközelebb!
Maradok sebezhető és őszinte! Ünnepeljük a nőiességet!
Megszólítottam...hova tovább?
Ott áll előtted tehát ő. Észrevetted. Ezt már rég tudja. Kerestél benne valamit. Ezt most adtad tudtára. Hova tovább innen?
Csak beszélgess vele. Maradj őszinte, emberi és normális. A nő valószínű zavarban lesz. Minél őszintébben csinálod, annál gyakrabban. Lehet, elutasító lesz és félénk...ez többször, mint sem azt jelenti: nem hisz neked. Nem akar hinni neked. Szeretni hinni, akarna!...de nem tud hinni neked. Megnézi, tényleg komolyan gondoltad-e. Megállsz-e a lábadon ezzel a "bókkal". Tesztel. A legtöbb pasi ugyanis, aki odament hozzá részegen tehette valami buliban, esetleg ügyetlenebbnél ügyetlenebb valóságos pszichónak ható módszerekkel (
http://ostobapasik.blog.hu/ - köszi a linket, James!). Mindent nyilvánvalóan azért, hogy ágyába varázsolhassa, és egy rovátka legyen a pasi hódítófüzetében. A nők az ilyen közeledést megérzik!
De téged ez ne érdekeljen. Folytass mindent úgy, ahogy elkezdtél! Beszélgess azokról a dolgokról, amiket szeretsz, és amiket szívesen megosztanál egy hölggyel. Ismerd meg! Légy normális. Tudd meg milyen nő. Kérdezz az életéről. Hisz neked kell majd vele együtt lenned, és akár tetszik, akár nem, ő is ugyanúgy ember, mint ahogyan te vagy! Ahogy ő sem tud téged megváltoztatni, te sem fogod tudni őt.
Élvezd vele a pillanatot! Ne gondolj arra, hogy 'meghódítsd' vagy 'bevedd' mint valami ellenséges várat! Ne erőltess semmit! Csak élvezd azt, ami van....és ha szomjasodsz, kortyonként idd a nővel élvezeteket. Nem egyszerre! A te gyomrod lehet, hogy elbírja, de az övé lehet, gyengébb. Lehetsz neki akármilyen szimpatikus, ha szeleburdi vagy, félúton meggondolhatja magát: "Bocsi, kiszállok!"
Tapasztalataim szerint a sebességgel nincs gond. Akármilyen gyors lehetsz, ha megvan benned a fokozatosság.
De a legfontosabb: Légy önmagad! Igen, így van. Megint ez az elcsépelt mondat. Hiszed vagy nem, ha nem önmagad vagy, nem önmagadért fog szeretni. Nem érdekel, hogy komoly kapcsolatot szeretnél vagy egyéjszakás kalandot...az ágyban nem veled lesz hanem a perszónáddal! Ezt érezni fogod. Ez neked fog gondot jelenteni, nem neki.
De mi történik, ha mondjuk tényleg elutasító. Nem az a csípkelődős, hanem az az igazi komor arcos hűvösködés. Rossz napja van. Adtál neki egy apró örömöt, amit vagy nem értett még - 10-20-30 évet tölthettél el a nőkhöz semlegesen ill. negatívan viszonyulva, adj magadnak időt! - vagy egyszerűen bal lábbal kelt. De ez téged ne állítson meg semmiben! Nem a nők megszerzése a cél. Aki a nőket csak "megszerzi", az birtokolja a kapcsolatot a legkevésbé. Az élheti át legfelszínesebben a dolgokat, így értelme nincs sok abba az irányba haladni. A legtöbb ilyen nőnek majd este fogmosáskor vagy a zuhany alatt eszébe fognak jutni szavaid, tekinteted, mosolyod. Egy fokkal vidámabban fognak nyugovóra térni, és ezt mind neked köszönhetik.
Akármi más történik, ha figyelt rád, nyílt a pálya: ismerd meg! Wink
Kérdéseket szívesen fogadok. A jó tanár annyit tanul a diáktól, mint amennyit a diák tanul tőle. Kipróbálnám ezt a mondást magamon is! Smiley
Második számú probléma
Konkrétan az Ostoba Pasik blogról jutott eszembe. Pontosabban a kommentek közti értelmetlen szócsatákról. De a probléma jóval mélyebb, és jóval borzasztóbb minthogy egy egyszerű blog vitatémájaként kezeljük.
Az idegenkedésről van szó, ami ezeket a mai kapcsolatokat akaratlanul is átszövi. A férfiak elveszítették helyüket. Nem tudják igazából hogyan viszonyuljanak a nőkhöz. Évezredeken át apáról fiúra szállt.
"Fiam, így hasítod a fát!"
"Fiam, így vagy férfi!"
"Fiam, így viszonyulsz a nőkhöz!"
De valami miatt a mai világban ezek elveszítették érvényüket. A nők bebizonyították, hogy jól elvannak egymaguk: évezredeken át ők voltak akik otthon vigyáztak a tűzre, nevelték a gyerekeket, takarították a házat, a ruhákat és gondozták a kertet. A mai világban nincsenek a nők rászorulva arra, hogy megvédjük lakhelyeink az ellenséges törzsektől. Nincsenek a nők rászorulva, hogy lóhátra pattanjunk és elmenjünk vadászni vacsorára. Nincsenek a nők rászorulva, hogy tűzifát hasogassunk. A nők nincsenek rászorulva, hogy pénzt vigyünk a házhoz. Aki igyekszik, legyen nő vagy férfi, legyen Magyarországon vagy Svájcban, tud magának teremteni egy biztos egzisztenciát. A mai világban boldogulnak ők egymaguk is, köszönik szépen.
Itt vagyunk hát mi, férfiak. Naivan, emlékekkel, fájdalmakkal és nézzük a túloldalt. Ott vannak a nők. Sérelmekkel, kiábrándultsággal. Senki sem érti igazából hol van a helye a mai világban. Együtt tévedtünk el. Együtt kell a visszautat keresnünk.
Ennek ellenére egymást gyanusítgatjuk. Minden nő szép, minden pasi szemét, ugye? Nők így, nők úgy. Pasik így, pasik úgy. Nos, a férfiak mi vagyunk. A nadrágot még ma is mi hordjuk - többé kevésbé - így a mi felelősségünk lenne a nőket kihozni ebből a negatív, csalódott szemléletmódból. Így picsa az összes, úgy picsa az összes, ugye? Ha ribancos az a baj, ha prűd az a baj, igaz?? De hogyan tehetnénk, amikor mi sem tudjuk igazából a helyünk?!
Van egy apró fény az alagút végén. Aki ezt megérti, az én szememben mindent ért. Megannyi női magazin, hazug pasi, ostoba pasi, töketlen pasi, társadalmi hatás ellenére a nő szíve mélyén megmarad nőnek. Van egy dolog, amire mindig szüksége lesz a férfiaktól. Ezt sosem fogja tudni mástól megkapni.
Remélhetőleg akik olvastak már, nem lesz ez sem újdonság. Amire egy nő vágyik, hogy kedveljék a férfiak. Hogy értékeljék a férfiak. Hogy társként tekintsenek rájuk. Nem prédaként és végképp nem ellenségként. Hogy szépnek találják őket. Nem hiúság kérdése ez. Hanem ez maga a nőiesség érvényesülése.
Nőiesség nincsen férfiasság nélkül. Egy nőies akkor nőies, ha a férfias vére felszökik tőle. Ha a nőies meleg és befogadó. Ha a férfiasnak kedvére van. Ha a férfias gyönyörre talál benne.
Ez minden. És ez nem fog megváltozni soha.
Kiegészítés az őszinte bókhoz...
Le sem esett igazából, hogy erről nem írtam, de...a nő férfias oldalát ne ünnepelgessétek túl sűrűn. Sőt, ha igazán jót akartok magatoknak, egyáltalán, még egy fél dicséret se irányuljon imádott nőtök férfias oldala felé.
Mit jelent ez a gyakorlatban. Nos, nehéz elmagyarázni, adok egy példát. Induljatok el azon. Wink
Ha egy nőnek virágot viszel. Hogy cserébe hátha vonzódik hozzád.
Ha egy nő kedvenc zenéit kezded el hallgatni. Hogy cserébe hátha jobban pendültök egy húron.
Ha egy nőt meghívsz egy vacsorára. Hogy cserébe hátha ad neked valamit.
Ha egy nőnek azt mondod 'szeretlek'. Hogy cserébe hátha ő is azt mondja 'én is szeretlek'.
...nos, olyankor nem másról van szó, mint biznicről. Adok-kapok, ugye? Az, de ebben az esetben az üzleteket a férfias oldalával kötöd. Mert elvársz tőle valamit cserébe azon felül, hogy együtt maradtok a pillanatban...ilyennel a könnyű előhozni a nő jó természetét! A vacsorát elfelejti, a virágot kidobja, a szépen becsomagolt ajándékdobozt meg lehet ki sem bontja. Lehet, még végig sem hallgatja amit mondani akarsz. Mert a legtöbb nő (1000-ból 999...) igenis nőies akar lenni nem pedig férfias. Akkor is, ha néha ez nem is látszik a felszínen.
---
Finomhangolás
Mielőtt ezt a bejegyzést elolvasnátok, javaslom olvassátok el az őszinte bók hármas bejegyzéssorozatomat.
A finomhangolásról pár szót. Könnyű beleesni abba a csapdába, hogy a nőnek nem is igazán a nőies, hanem a nárcisztikus oldalával kommunikálsz. Mi is ezzel a baj? Gyakorlatilag kiölöd a kapcsolatotokból az izgalmat. A tűz megszűnik. A polaritás - révén csak férfias és nőies között jöhet létre - ellanyhul.
Hogyan lehet ezt kikerülni? Nos, leírni egyszerű, gyakorlatban kicsit bonyolultabb de némi ráfordítással elsajátítható. Először is, bár a nőiesség ünneplése tök jó dolog, nem mindegy hogy honnan jön! Azért jön, mert te most hűha, olvastad itt a neten hogy ez vonzó és így akarsz vonzalmat generálni a nőben, hogy megszerezhesd. Vagy csak azért, mert tényleg meg akarod látni benne a szépet. Hogy több szépséggel vedd körül magad az életben! Mert TE vagy a középpont! Te vagy a felelős a saját életed minőségéért! Saját magad miatt veszed bennük észre a szépet. Önző módon, ha úgy tetszik.
Illetve van egy másik, ordasabb változat. Az ünneplés csak egy dolog az életedben...ezek által a kapcsolatotokban is! Nem szabad, hogy az legyen mindennek a közepe. Az egyfelől túl nagy teher egy nő számára. Másfelől, ugyanúgy a nárcisztikus oldalát közelíted meg a hölgynek, a polaritás és a vonzalom pedig szép fokozatosan kifakul a kapcsolatotokból.
Hogyan is néz ki ez a való életben? Ha egy nővel vagy, ne csak a nőiességet ünnepeld, hanem a pillanatot. Ünneplés helyett lehet ma a zuhany alatt eszembe jutott egy jobb szó az egészre
ÉLVEZD!
Élvezd a nőiességét! ...és élvezd a pillanatot! Élvezd a levegőt körülöttetek! Élvezd az apró dolgokat! Élvezd a viccelődéseket! Élvezd saját magad integritását! Mondd amit gondolsz, nem kell ennek az elvont hősszeretőnek lenni, mint aki én vagyok itt a fórumon. A való életben én sem beszélek úgy, mint ahogyan itt. A téma kívánja meg. Csak add önmagadat, aki mindig is voltál és aki a legkönnyebben vagy...de néha pillants ki, és vedd észre, a nőiességet élvezni is lehet, nem csak megzavarodni tőle! A nőt élvezni is lehet, nem csak elemezni. A nőt élvezni is lehet, nem csak agyalni rajta hogyan szerezd meg.
Egy bölcs ember mondta egyszer, "Csak annyi javad van, amennyit élvezni tudsz."
Csodálkozom, hogy nem botlok bele lépten nyomon. Szerintem az élet egyik legnagyobb igazsága. Mert legyen szó életről, egészségről, pénzről, nőről, időről, akármiről...az igazság helyénvaló!