Bran valahogy tud távolbalátni az istenerdők fáin keresztül, ha jól emlékszem. Meg szerintem az erdő gyermekei, meg a háromszemű holló inkább az ősi északi valláshoz kötődnek, meg talán még a zombik is, részben ahhoz a valláshoz tartoznak. Szóval szerintem az északi misztikus dolgokat bele lehet azért tenni oda, abban a vallásban lehet valami. A Hét vallása viszont, hát nem tudom, rémlik, hogy voltak azért olyan dolgok, amiket bele lehet magyarázni abba is, de annyira nem emlékszem, mert csak kétszer olvastam, az utolsót meg csak egyszer. De tény, hogy a Mellisandre-féle vallás sokkal több jelet mutatott a valódiságra, főleg az 5. könyvben, van egy fejezet, aminek a boszi a POV-karija, és az elég meggyőző volt sok mindenre. (Jont illetően is)
A sárkányos dolog viszont jó kérdés, mert nagyjából egy időben lehet a Thoros-féle ressurect spell-el, szóval szerintem kb abban az időszakban tért vissza a mágia erősen a világba, de az, hogy a sárkányokkal ez milyen összefüggésben van, az meg nekem nagyon tyúk és tojás problémának látszik. (Főleg ha a Dondarrion felélesztés akár csak kicsit is előbb volt a sárkiknál.) + Dany mágiával keltette ki a tojásokat, ráadásul előbb felélesztette őket, mert azok záptojások voltak már.
![Nevet](https://naruto-kun.hu/forum_archivum/Smileys/default/grin.gif)
De ez a varázslat meg biztosan a kikelés előtt volt (értelemszerűen) és bőven volt akkora hatalmú spell, mint Thorosé. Meg emellett Dany ugyan nem különösebben vallásos, de mindenképpen a Hét egyházához tartozik, legalábbis abban a hitben nevelték fel, ahhoza kultúrához köthető.