A mecha Naruto sztorit még el se kezdtem de megvan mindenky Ryo-ból. Ma meg pénteken játszottunk haverral egy csomót.
Hát azt kell mondja, hogy csaták terén oda-vissza veri az eddigi részeket. Sokkal kiegyensúlyozottabb és sokkal simábban fut. Van egy rakat új dolog és egy csomó karakter átalakult valamilyen szinten. Pl: Pain a rák idézés helyett végre Banshoun Tenninnel tolja, Hidannak van rendes körrajzolgátás meg minden awakeningben stb.
Abszolút megérte az árát.
A Ninja Escapade mód bár elég rövid kifejezetten tetszett, bár a "the two Uchiha" igazából alig mutatott újat.
A Far reaches of hope csak egy OVA, de annak kiváló.
A ninja world tournament baromi addiktív főleg az a hülye golyós lottó

Új karakterekről vélemény:
-Mecha Naruto -> brutál (értsd könnyen játszható), és nagyon fun.
-Kushina -> Mókás, bár awakening módban elég rémisztő, ahogy kinéz.
-Edo Minato -> Szuper lett.
-Iruka -> Talán a legkevésbé érdekes az összes új közül, de pl ha nyomtok vele egy ultit a púp, amit az ellen fejére nyom ott marad egy ideig

Kifejezetten jó móka megbúbolni vele ilyen Madarákat, meg Obitókat

-Kurama Naruto + EMS Sasuke -> hasonlóan erős, jó kezdő szintű karakterek.
-Shisui -> Gyors és jól kiegyensúlyozott. kellemes vele játszani.
-Obito -> Talán a kedvencem az újak közül, kissé trükkös, de marha jó
-Edo Hashirama -> Atombeteg. Nem komolyan.... OP mode activate. persze közel sem verhetetlen, de azért egy Konohamaruval izzasztó ellene menni.
-Resolved Madara -> Kb mint a korábbi Madara csak jobb.
-Konohamaru -> A legpozitívabb csalódás. Mókés, jól használható, vicces és nem is teljesen csak poén karakter. Nagyon jól összerakták.
A három tirán awakeningról pár szót:
-Juubi -> Nem üt olyan nagyot mint a többi, de sokkal gyorsabb. Egyszerre lehet vele nyomni az awakning actiont a X-es ütést és a Négyzetes lövést, ami után mehet a jutu. Kész rémálom kerülgetni.
-Perfect Susano'o -> Lassú, de bikákat üt. Viszonylag nehéz elkerülni, de cserébe nincs nagy movepoolja, összesen 3-4 dolgot tud csinálni.
-1000 kezű faszobor buddha -> A 3 közül a leglassabb, viszont akkorákat üt mint az állat. Egy betalált jutsuja (amit nem olyan nehéz összehozni) 1/4 életet sebez és talán neki van a legtöbb AOE támadása.
Pár szót a counterekről.
1. nerfelve lett a hosszuk.
2. Ha elbénázod szívsz, mint a torkosborz.
3. Ha be is megy, az ulti csak a 60-70%-t sebzi, ha stun alatt lövöd be.
4. Nagyon be kell időzíteni.
5. Az animált videóvégű jutsuk ellen (pl: Chidori) nem hat.
6. A fogások ellen nem hat.
7. Egymás után csak 3-at lehet elnyomni belőle, leszívja a max chakrád és várni kell, amíg felmegy.
Összességében, mint úgy a game nagyrészt, elég balance-os lett és jó kis addíció a harcrendszebre. Online a segítségével szarrá szedem az olyanokat, akik csak agyatlanul rámszaladnak, miközben a Storm 3 ban az olyanok szarrá szedtek kb bárkit, ha nem voltál pro.
Harc típusok
UJ type -> Nincs awakening sem bónusz support help, de cserébe van ultid és a csapat ulti majdnem egy csíkot sebez.
Előny: Nagy sebzés ultival - Hátrány: Nincs más ütőkártyád, supportok kevésbé segítenek.
AW type -> Nincs Ultimate és a supportok is csak alapokat csinálnak, de cserébe ki be kapcsolhatod az instant awakeningedet és használhatsz true awakeninget. Mindkettő sebzésnövekedést ad, a true pedig gyakran olyan átváltozást vagy bónusz képességeket egy időre, vagy akkora sebzésbónuszt, hogy darálsz, mint az atom, amíg le nem jár.
Előny: Awakening képességek, átváltozások, bónusz sebzés - Hátrány: Az AW csökkenti a max chakrát, a supportok nem olyan aktívak
DR type -> Nincs ultimate sem awakening, de van sealing barrier lvl 2 drive gauge-nél és a supportoknak vannak típusai, amik közt bármikor válthatsz.
Előny: A supportok ütnek veled, védnek téged, dobálnak veled, megvédenek ultimatektől AUTO módban, visszarugdosnak. - Hátrány: A supportjaid mivel sokat vannak lent, hamar halnak, ami után jobbára egy ideig védtelen vagy, amíg vissza nem jönnek és rajtuk kívül nincs semmi más, ami segítene neked. Lényegében arra vagy utalva, hogy a csapatoddal együtt lekaratézd az ellent nagy sebzést okozó képességek nélkül.
Mindháromnak megvannak az egyforma előnyei és hátrányai és szerintem egyik sem különösebben erősebb a többinél. Vertem már meg Drivos ellenfelet úgy, hogy alig sérültem (Player játékost) és vesztettem már awakeningben UJ típus ellen, ahogy az AW típussal is nyertem már csak azért meg át tudtam változni. minden attól függ mi áll kézre és hogy tudsz taktikázni. Sokkal elgondolkodtatóbb lett a játék. Már nem tudod azt megtenni, hogy ha nem megy az ultimate jutsu spam, akkor majd awakeniggel levered, vagy hogy ha a supportjaid csődöt modntak, akkor majd ultimattel nyersz. meg kell gondolni mit csinálsz, mert ha csak agyatlanul nyomod mint a hülye megesznek reggelire.
Ez olyasmi, amit mindig hiányoltam és most meg lett oldva.
Mindent összefoglalva, szerintem ez a quinteszeciálisan legjobb Storm eddig, ha magáról a harcokról beszélünk. Ha megtartják ezt a rendszert és bővítik (csapat ultikkal stb) és egy fasza sztorimód mellé berakják a Storm 4-be akkor olyan 4. részt kapunk majd, hogy lef*ssuk a bokánk.
Aki teheti próbálja ki.