Shi
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #4995 Dátum: 15 feb 27, 00:14:37 » |
|
Hiei, azért nem vágta még el eddig, mert Pica folyton változtatta a helyét és lényegében az egész sziget az ő terepe volt. (Persze félbevághatta volna akkor is amikor először megállította, de gyanítom akkor még nem jött rá a gólem trükkjére illetve lehet, hogy több legyet tervezett ütni egy csapással.) Most hogy a levegőben maradt az ellen, nem volt hova menekülnie, így Zoro már ki tudta csinálni. Egyébként zseniális volt amit művelt. Már a legelején feltűnt neki, hogy kardforgatónk mire képes. Így az egész "párbaj" során arra törekedett, hogy lefoglalja őt, nehogy máshol gondot okozzon. Ezt sikeresen meg is tette, ezért a szememben ő egy méltó ellenfél. Annak ellenére is hogy sunyi módon minduntalan kitért, és a végén a harcképteleneket támadta. Ezt is okkal csinálta, hogy az ellenfelet hergelje és az ne tudjon koncentrálni. Nem jött be neki, mert Zoro higgadt maradt, és megtalálta a megoldást nagyon gyorsan. Tetszett ahogy a maga módján megmondta a szövetségeseknek, hogy mit csináljanak.
Usopp meg úgy tűnik, hogy kidőlt a nagy izgalmak közepette. Igaz megtette a maga dolgát, kétszer is, de azt hittem valami dobásra készül még, amikor pár fejezettel ezelőtt Violánál érdeklődött arról, hogy hányan maradtak még talpon a Donquixote családból.
Különben tényleg hosszú ez az ív, de ennek ellenére túlságosan gyorsnak és elkapkodottnak éreztem én is a harcokat. Az elején nagyon figyelt Oda a dressrosai környezet felépítésére, most meg hirtelen úgy fest , hogy a lehető leghamarabb le akarja már zárni ezt a fejezetet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
Badass level is over 9Raditz
|
|
« Válasz #4996 Dátum: 15 feb 27, 08:51:31 » |
|
Tényleg itt a válasz a múltkori kérdésedre @Jon97. Feltűnt egy érdekes dolog Jinbei cover-storyban Amúgy jó kis fejezet volt szerintem. Így már valóban érthető, hogy Zoro egyértelműen erősebb volt Picánál, csak nem találta meg az igazi testét, mert az folyton bujkált előle. Igazából most totál elnézést kérnék itt mindenkitől, de még így is elég csalódás volt nekem, hogy Oda már direkt és pofátlanul Luffy meccse elé rakta Zoro-ét is... Jobb lett volna, ha már a tisztek legyőzése előtt elverte volna Picát. Amúgy maga a legyőzése tetszett. Zoro jól kihasználta a majdani szövetségesei erejét, jól beosztotta őket Az emberek reakciója is *priceless* volt a Kalózvadász láttán, és végre láthattuk a Hakiját is élesben. Ha ezzel vágta volna meg Monet, akkor szegény már halott lenne... oh wait A végén viszont nem tetszett Pica egész testes hakija... MOST MIÉRT KELLETT EZ??? Punk Hazardon pedig úgy fel volt hájpolva ez miatt Vergo, erre kiderül, hogy más Donquixote tiszt is tud ilyet... Jó mondjuk az övé nem volt olyan erős, tegyük fel, de akkor is... Nekem az egész haki dolog nem tetszik, figyeljétek meg, hogy át fog menni az egész Dragon Ball Z-be: az nyer, aki nagyobbat üt->erősebb a hakija. Oda tökre felrúgja az eddig jól felépített logikai harcait ezzel a hakival. Ha sokáig húzza még a mangát (ami biztos), el fog romlani a színvonala az egésznek Na de maga a fejezetre 4/5-öt adok! Még mindig jobb harc volt, mint Diamante-é, csak ne lett volna úgy elhúzva. Érdekel, hogy most merre tovább. Szerintem lesz 1-2 átvezető fejezet még a fő harctér helyszín előtt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
jasek89
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #4997 Dátum: 15 feb 27, 10:36:28 » |
|
Csabi28
Sztem Pica Vergo-nál is erősebb, csak egyszerűen túl erősek a szalmakalaposok...... ha valaki jól tudja használni a hakiját az valszeg az egész testére kitudja használni, sztem Luffy is eljut majd erre a szintre.....
Viszont egy valamit nem értek, akkor most Pica nem is logia? Vagy csak nem az a típusú logia mint akiket eddig láttunk?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
oky
Chuunin
Nem elérhető
Akatsuki
asd
|
|
« Válasz #4998 Dátum: 15 feb 27, 11:53:52 » |
|
Szerintem nem logia, hanem paramecia, mert inkább irányítja a követ, mint ő maga is az. És a Pica erősebb mint Vergo az nem biztos, hogy igaz - ez függ a tereptől. Egy épület nélküli szigeten, vagy egy hajón lehet Vergo erősebb. Csabi28
Sztem Pica Vergo-nál is erősebb, csak egyszerűen túl erősek a szalmakalaposok...... ha valaki jól tudja használni a hakiját az valszeg az egész testére kitudja használni, sztem Luffy is eljut majd erre a szintre.....
Viszont egy valamit nem értek, akkor most Pica nem is logia? Vagy csak nem az a típusú logia mint akiket eddig láttunk?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jon97
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Azor Ahai
|
|
« Válasz #4999 Dátum: 15 feb 27, 14:43:46 » |
|
Mindenkinek van egy bizonyos haki szintje, amilyen erős a hakija. Na most ezt el tudja osztani, Vergonál láthattunk olyat, amikor az összes hakiját a bambuszba sűrítette, gondolom az brutális erős volt. Amikor meg elosztotta az egész testén, annyit ért el vele, hogy az egész teste védve lett, egy nagyon erős hakival, de az nem közelítette meg azt az erősséget, amikor a bambuszba koncentrálta. Ezért gondolom, hogy amikor pl. csak a hasadra, vagy a kezedre koncentrálod, erősebb a hakid, mintha az egész testedre, ezért nem éri meg sokszor úgy használni. Ennyi. Szerintem nem nagy művészet az egész testre átvinni, ha már tudod használni. Vagy tévedek?
Ui. Amúgy fenntartom továbbra is, Pica nagyon jó ellenfél volt, és ez egy nagyon jó harc volt.
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.” (Harry Potter és a bölcsek köve) "Jól jegyezd meg, Luffy. Kerüljön bármibe, mi ketten...megbánás nélkül fogjuk leélni az életünket!" (One Piece 589) "Az, hogy kisebbségben van, ha akár egymaga alkotja a kisebbséget, még nem jelenti azt, hogy őrült valaki. Van igazság, és van hazugság, s ha akár az egész világ ellenében is az igazsághoz ragaszkodunk, még nem vagyunk őrültek." (George Orwell: 1984)
|
|
|
Asasino
Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #5000 Dátum: 15 feb 27, 14:48:48 » |
|
Vergo gyengébb szerintem Picánál jóval, esetleg a hakija jobb lehet nála. Pica még mindig tökéletesen csinált mindent.Nagyon tetszett, hogy a végén nekiment volna Zoronak. Ez a haki dolog nekem sem tetszett soha de majd meglátjuk. A one piece-ben amúgy azt imádom, hogy Oda a főszereplőit nagyközönség elé állítja mindig mint most Zorot.Narutoban is ezért imádtam amikor az egész falu előtt verte le Paint Naruto. Még mindig az újságot várom a legjobban ami Doffy leverése után fog körbemenni a világszerte
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Toshin Raizen
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás :D
|
|
« Válasz #5001 Dátum: 15 feb 27, 18:31:39 » |
|
Szerintem nem volt, rossz fejezet, hisz azért mind tudhattuk, hogy EZ nem lesz egy nagy volumenű harc. Oda szerintem, most arra játszik, hogy bemutassa a 2 év edzésének eredményét, olyan embereken, akik a One Piece világban jelentős szerepet töltenek be. Ezzel is mutatva azt, hogy ők nem az a Mugiwara csapat, akik anno kikaptak Sentomarutol, Kumátol és egy Pacifistából. Azt is láthattuk, hogy a "többi" SZUPER~nova is sikeresen felnőtt az egyébként rettenetes(?) Újvilághoz. Law PH-t lezáró fejezeteiben, kijelentette, hogy Ők fogják diktálni az új kor alakulását. Pont. Igen ám, csakhogy ezek után a Yonkou-k nem fognak szó nélkül maradni, és végre tiszteletet parancsoló egyének is színre lépnek majd és nem csak ilyen "az alárendeltemnek az alárendeltje" egyének fognak Luffyék, ill. Kid és szövetsége útjába állni. Elég valószínűnek tartom, hogy Kidéák szövetségéből lesz egy vesztes(ismerjük be, hogy háborúban nem jó másodiknak lenni...), amikor Big Mom ellen indulnak. Luffyék dettó, mondjuk én itt nem kimondottan halálra gondolok, hanem egy súlyos sebesülésre, pl. Usopp egyik lába(mert valljuk be neki a kezei érnek aranyat és tök mindegy, hogy féllábon állva, vagy tolószékből szedi le az ellenfelét kilométerekről, vagy Law legénységének egy-két tagja. Shanksal pedig az első Yonkou leverése után fognak találkozni, ezzel bizonyítva azt, hogy felnőtt hozzájuk és innentől ő fogja diktálni a tempót.
A Hakit illetően Jon97-el értek egyet, biztos vagyok benne, hogy ezt bármelyik Yonkou megteheti és abban is biztos vagyok, hogy egyik sem olyan retardált, hogy megtegye, mivel osztozom a véleményén John97-nek, hogy egy helyre koncentrálva sokkalta erősebb, mint ha szétoszlatod a testeden. Valószínű, Vergo nem tudta, hogy mindkét Hakit érdemes fejleszteni, ha erős akarsz lenni, ezért csak a fegyverzetszínére gyúrt rá és el is érte, hogy közepes Haki használó legyen. Szerintem, még sok ilyen ellenfél lesz, akik az egész testüket képesek lesznek Hakival borítani(mintha csak egy Tekkai lenne) de ezek mind harmadosztályú kalózok lesznek. Mert ha egy kicsit is végiggondoljuk, azon a gondolatmenettel, amivel John és én is osztozunk, beláthatjuk, hogy teljesen felesleges végig egy Haki páncélt viselve harcolni, ha van olyan, hogy Megfigyelés színe, amivel előre tudhatjuk, hogy hol fog minket csapás érni és csak arra a pontra illetve területre bocsájtjuk ki az erőnket, ami így sokkalta nagyobb biztonságot nyújt.
Zoro harca szerintem is baromi jó lett, főleg mert sejtettem, hogy a Sanzen Sekai-t fogja használni.
Ja és igen, a harcok összecsapása... szerény véleményem annyi, hogy Sanji magasabb vérdíjat fog kapni Zoronál, és az Ő csatájukat akarja majd kihangsúlyozni, ezzel is azt éreztetve, hogy a Donquixote család előétel az Újvilág urainak.
|
|
|
Naplózva
|
FRUILI BERENGAR itáliai király ombardiai követe a magyarokról 921-ben: Gazdagságuk pazar és szembetűnő. Hatalmas sereget tudnak kiállítani! Kürtszóra indul fordul egész serege. Napokig lovagolnak váltó lovaikon. Ha megindulnak megmozdul ég és föld alattuk. Harciasságuk és bátorságuk egyedülálló. Nem félnek a haláltól! Mosolyogva halnak meg! Legyőzhetetlenek.
Igaz magyarnak lenni akkora teher, hogy aki sokat viseli, megerősödik. Wass Albert
|
|
|
Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #5002 Dátum: 15 feb 27, 19:12:38 » |
|
Nekem is régóta szívem vágya, hogy Sanjinak nagyíobb vérdíja leghyen mint Zoronak és nem azért, mert erősebb lenne egyik a másiknál, hanem mert jó poén forrás lenne köztük egy ideig. Mindenképp jó vérfrissítés lenne a rivalizálásuknak.
|
|
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
jasek89
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5003 Dátum: 15 feb 27, 21:47:44 » |
|
Nekem is régóta szívem vágya, hogy Sanjinak nagyíobb vérdíja leghyen mint Zoronak és nem azért, mert erősebb lenne egyik a másiknál, hanem mert jó poén forrás lenne köztük egy ideig. Mindenképp jó vérfrissítés lenne a rivalizálásuknak.
Ha ez megtörténne, eltudnám képzelni h ezentúl számolni fogják melyikük üt le többet, hasonló lenne mint a Gyűrűk urában Gimli vs Legolas esete....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kristofkristof
ANBU újonc
Nem elérhető
Rejtett Felhő Falu
|
|
« Válasz #5004 Dátum: 15 márc 01, 19:29:41 » |
|
Kicsit megkésve a fejezet elolvasásával, de legalább a következőre nem kell annyi várni. A borító sztori is végre kezd érdekes lenni, de szerintem már abból se sok van hátra. Azt azért nem mondanám, hogy nincs semmi haszna ezeknek a borító sztoriknak. Legalább meg vannak magyarázva a dolgok és amikor majd később visszatérünk egy szereplőhöz, hogy mi lett vele nem lehet azt mondani, hogy Oda ezt csak most találta ki stb. Ezt kicsit hülyén sikerült leírni, de akkor elmagyarázom: Ha Luffyék eljutnak Dragonhoz és a forradalmárok között véletlenül találkoznak Caribouval akkor nem lehet mondani, hogy ez csak egy légből kapott ötlet, mivel Oda részletesen levezette, hogy Caribout félreértések miatt elvitték a forradalmárok, szóval nem kell meglepődni, ha akkor felbukkan. Az előző fejezetnél kicsit megijedtem, hogy Zoro is majd tudja használni a Sky Walk-t, vagy valami hasonló képességet, de szerencsére nem így lett, és a felrepítést szerintem jól megoldotta. A harc az nagyon jó volt, voltak jó harcok ebben a történetszálban, igaz kevés, de eddig ez volt a legjobb. Zoro kapott egy kis rivalda fényt és az egész város őt nézte és csak annak az egy embernek a reakcióját nem mutatta, akiét nagyon vártam, hogy mit szól hozzá, és az Fujitora. Igaz ő nem láthatta, de attól értesíthették, hogy mi történt. Remélem a következő fejezet elején benne lesz. Külön tetszett, hogy be lett mutatva, hogy Zoro az érzékelés színét is jól tudja használni, pedig én végig azt hittem, hogy az lesz beadva nála, mint az eltévedésekkel és ügyetlen lesz benne. Pica tudta, hogy sarokba van szorítva, ez csak egy utolsó kétségbeesett próbálkozás volt. Amúgy érdekes, de én amikor megláttam ezt a borítót: http://naruto-kun.hu/manga/One_Piece/775/3 egyből arra gondoltam, hogy ennek jelentése van és Usoppnak lesz szerepe és a három végső harcban benne lesz, az az, hogy Térbolt ő szedi le és nem csak random került fel a borítóra. Persze még lehet belőle valami, de a mostani fejezetben a magatehetetlen nyavajgása után nem érzem így.
|
|
|
Naplózva
|
"Just exactly what kind of person are you? What color is your hair? What kind of eyes do you have? And what are the contours of your face? I wish I hadn't closed these eyes. I'd have enjoyed taking a good look at you."
|
|
|
Asasino
Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #5005 Dátum: 15 márc 02, 16:23:58 » |
|
Ráadásul akkor Zoro előtt kellett volna jönnie Usoppnak. Legalábbis gondolom azért lett így elhúzva Zoro harca, hogy Luffy előtt már csak ő maradjon.Ennek ellenére nem lenne meglepő mivel Usopp mindig agyon lett verve, szinte meghalt csomószor és mégis egészen felgyógyult egy kis kötszertől.Szóval lehetséges de a sorrendet azzal felborítaná Oda aminek mondjuk örülnék.+ ugye a nyavalygás amit mondtál.Szerintem a borítón csak az egész God Usopp dolog miatt volt
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
Badass level is over 9Raditz
|
|
« Válasz #5006 Dátum: 15 márc 02, 23:04:03 » |
|
Zoro harcai mindig közvetlenül a Luffy bossfightok előtt van. Ezek után már csak Bellamy és Dofi maradt, ami tovább erősíti bennem a gyanút, hogy Trébol sokkal több annál, mint aminek elsőre kinéz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vaszil1
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5007 Dátum: 15 márc 04, 11:35:12 » |
|
Az eddigiek alapján úgy veszem észre, hogy van egy alap fegyverzet szine haki, meg a sokkal erősebb változata, amitől már fekete az adott testrész. Hisz láthattuk a hakit a Nők szigetén, mégsem volt fekete semmijük, se a nyilaik hegye. Szóval lehetséges, hogy valaki a kezére összpontosítja, és fekete lesz, de ha kiterjeszti az egész testére, akkor elveszti a színét, mert annyit gyengül. Ezért lehetett a nagy meglepődés Vergó egésztestes hakijára, mert ilyenkor gyengül, de neki még így is fekete maradt mindene.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dani
|
|
« Válasz #5008 Dátum: 15 márc 04, 12:38:53 » |
|
Szerintem nem kell ilyet belemagyarázni. Egyszerűen csak később jött az ötlet Odának, hogy látványosabb lenne a haki, ha feketén ábrázolná.
Ugyanez a helyzet Enelék mantrájával. Csak később találta ki, hogy ezt tovább is lehetne fejleszteni.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha nincsenek ellenségeid és kritikusaid, akkor nem is vagy igazi egyéniség." - Paul Newman
|
|
|
jasek89
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5009 Dátum: 15 márc 04, 15:21:36 » |
|
Szerintem nem kell ilyet belemagyarázni. Egyszerűen csak később jött az ötlet Odának, hogy látványosabb lenne a haki, ha feketén ábrázolná.
Ugyanez a helyzet Enelék mantrájával. Csak később találta ki, hogy ezt tovább is lehetne fejleszteni.
Én is így gondolom, de nincs is ezzel semmi gond, maga a szerző is fejlődik az anime előrehaladtával, nyilván nem lehet egy 10+ éves anime történetét részletesen előre kidolgozni......., pl Dragon ball-ban is azt tervezték h csak Goku képes SSJ szintre, aztán lett több ilyen harcos majd jöttek a SSJ fokozatok is.....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|