24 nov 27, 15:25:53 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Sárkányölő mágiák  (Megtekintve 55781 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
Chakra
Adminisztrátor
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #30 Dátum: 11 feb 24, 22:05:04 »

Ezt nem tudjuk. De ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy a sárkányölő mágiás lacrima nem mágikus erőt ad, hanem a mágikus erő "milyenségét" változtatja meg. Vagyis a mágus a saját varázserejét használja továbbra is, csak "aktiválja" a lacrimát, az pedig átalakítja a mágikus erejét. ^^
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #31 Dátum: 11 feb 24, 22:10:08 »

Volt az a rész amikor a mérgező sárkánylacrimás gyerek megette a mérget, tehát ebből következtetve valószínűleg fel is tölthető a lacrima ha megeszi a saját típusát.
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 24, 22:11:38 írta rini67 » Naplózva
CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #32 Dátum: 11 feb 24, 22:24:39 »

Attól inkább csak erősebb lesz.. nem feltétlen"tölti fel" a lachrimát.. az éppen használatos erőt természetesen sokkal erősebbé teszi. Gazille, ha vasat eszik, még félholtából is képes visszaállni 10 perccel ezelőtti voltára. Natsu szintén. Sőt, van amikor ezáltal kijönnek a sárkány pikkelyek.. bár ahhoz tényleg nagy erőhatás kellhet Nevet (kivéve Gazille papának, neki van miből előállítani.. az már más kérdés, hogy állatira zabálhatja a mágikus erejét.)
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #33 Dátum: 11 feb 24, 22:24:41 »

Rini67:

Viszont az is lehet, hogy ott nem a lacrimát, hanem a saját, éppen "módosított" varázserejét tölti ezzel vissza. ^^

Szerk.: Közben CrazyCat beírta ugyanezt elém. Nem baj. ^^
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 24, 22:25:41 írta Chakra » Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #34 Dátum: 11 feb 24, 22:49:14 »

Azért Natsuéknál sem ez látszódott teljesen. Emlékezhetsz a Natsu vs Gazille meccsre. Ott is először visszatöltődött az ereje eredeti szintre. Nem plusz erőként jelentkezett hanem az eredeti erejeként. A gond ott volt, hogy Natsu volt már kimerülve mert a korábbi mérkőzéseken elhasználta az erejét. Amikor pedig összecsapott Gazillel akkor az elején egyforma volt a teljesítményük, majd miután Gazille étkezett akkor ő feltöltődött 100%-ra míg Natsu maradt 50%-on. Happy nagyon szépen elmagyarázta nekünk akkor, hogy mi történik. Másrészt szerintem ha többet eszik valamelyik a saját eleméből mint amennyire szüksége van, akkor azt képes plusz erőként felhasználni és így növelni a varázserejét egy bizonyos szintig.

Másrészt szerintem a lacrima is folyamatosan töltődik/fejlődik az emberi testben és ahogy az ember varázsereje növekszik úgy nő a lacrima varázsereje is. Tulajdonképp egy örökmozgóhoz tudnám hasonlítani a lacrimát amely folyamatosan feltölti saját magát varázserővel. Ha nem tudna feltöltődni akkor ezek a fickók akik használják mehetnének ennyi idő után a töltőállomásra benzint venni. Hogy ez a varázserő egy másik fajta varázserő átalakításához kell azt szerintem nem tudjuk.
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 24, 22:55:00 írta rini67 » Naplózva
CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #35 Dátum: 11 feb 24, 22:57:05 »

Magától biztos, hogy nem töltődik.. szerintem felszív valamennyit a környezetéből. Míg az emberi testben simán feltöltődhet magától, addig egy lachrimától ne várjunk ennyit...
Vegyünk egy példát: Ha magadat megvágod egy késsel, az begyógyul. Ha egy üvegbe karcolsz késsel, az ott marad, saját magától nem fog megjavulni. Vagy egy kristály.. kettétöröd - akkor maximum az idő és a környezeti tényezők tudják visszaforrasztani, és akkor se lesz a régi.
Még az lehetséges opció, hogy elveszi az embertől a varázserejét, egy amolyan élősködő.. De ez Luxusnál nem működne, mivel neki ha nem lenne lachrimája, a varázsvilágban semmit sem érne. Cobrával meg nem tudjuk, mi van..
Naplózva
rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #36 Dátum: 11 feb 24, 23:10:19 »

Ez igaz amit mondasz de ez az eset valamiképp más. Mivel a Lacrimát hozzá kell kötni az emberi testhez, így annak onnét folyamatosan kapcsolatban kell lenni a testtel. Lásd Kuxus esetét is. Azért kapott lacrimát mert kiskorában gyenge volt a teste. Tehát azért kellett a lacrima, hogy megnövelje a teste erejét/állóképességét. Ezt csak úgy érhették el, hogy a lacrimát hozzákötötték a testéhez, annak szerves/fontos része lett. Hasonlóan lehetne leírni mint Naruto esetét a rókával. Hogy itt halál nélkül elválasztható vagy nem és ezért talán túlzás szinbiozisról beszélni mert nem tudjuk.
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #37 Dátum: 11 feb 24, 23:20:17 »

Ezek nem butaságok, de ettől még szerintem a saját elemnek "csak" az aktuális varázserő visszatöltéséhez van köze. Ha valakinek alapból nincs varázsereje, az egy lacrimával sem fog sokra menni...

Innentől spoiler veszély!

Ugye az edolasi kalandok során láttuk, hogy a közönséges lacrimák egy idő után kimerülnek, elvesztik varázserejüket és újra kell tölteni őket. De azt is láttuk, hogy vannak víz, tűz, szél, stb. lacrimák. Ebből következik szerintem, hogy maga a varázserő semleges természetű, csak a lacrima, amit feltöltenek vele (vagy az adott mágus teste) határozza meg, hogy milyen természetű lesz. Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy egy emberi testbe beültetett lacrima nem varázserőt ad, hanem csak átalakítja a meglévőt és az adott test mágikus erejét használja fel a "működéséhez". ^^
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 24, 23:38:16 írta Chakra » Naplózva

rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #38 Dátum: 11 feb 25, 00:59:33 »

Ennek én sem mondtam ellent.  Szerintem is csak olyan elemel töltheted vissza amilyen típusú a lacrima. Ha az villám vagy méreg alapú akkor azzal  is kell/lehet feltölteni, vagy maga a használója a mindennapjaiban a saját varázserejéből tölti fel passzívan. Tulajdonképp megcsapolja a lacrima a gazdatest varázserejét a mindennapokban amit létrehoz a varázsló. Azt viszont biztosra nem mondhatjuk, hogy ettől nem tud varázsolni az a személy akinek nincs varázsereje mert azt nem tudjuk, hogy a lacrima önmagában nem hordoz e varázserőt is. Tehát lehet, hogy ettől még tud, csak korlátozottan és legfeljebb nem tudja újratölteni. Igazából ehhez ismernünk kellene, hogy hogyan hozzák létre a különböző lacrimákat. Másrészt egy sima lacrimához képest gondolom óriási különbség van egy sárkány lacrimához képest. Nem tartom kizártnak, hogy ezeket a sárkány lacrimákat nem emberek hozták létre és azért olyan ritkák és drágák. Ráadásul rengeteg fajta lacrimával találkozhatunk a történetben. Például itt is egyfajta lacrimáról beszélnek amely gondolom a napjaink kézigránátjának felel meg.

http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/051/8

Spoiler:

Azért Edolasban teljesen mások a mágia törvényei mint Fioreban. Amelyek ott semmi perc alatt kimerülnek az nem biztos, hogy itt is kimerülne vagy csak hosszabb használat után következne be. Mivel Fiore tele van mágiával itt lehetséges az újratöltődés is míg ott pont ennek lehetősége hiányzik. Azt viszont a magam részéről nem gondolnám, hogy semleges lenne az a lacrima amit beültetnek az emberi testbe. Ezt azért gondolom, hogy akkor nem hívnák villám vagy méregsárkány lacrimának. Akkor elég lenne csak villám vagy méreg lacrimának hívni. Sőt a lacrima megnevezés is elég lenne hiszen majd a használó olyanná alakítja amilyenné a teste illetve varázsereje kívánja. Persze lehetnek ilyen lacrimák is, de szerintem Luxusék lacrimája teljesen más kategóriába tartozik.

Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #39 Dátum: 11 feb 25, 03:17:41 »

Én nem mondtam, hogy olyan "elemmel" töltheted vissza a lacrimát, amilyen típusú a lacrima. Éppen azt írtam, hogy a varázserő, ami a feltöltéshez kell valszeg "semleges" és maga a lacrima az, ami egy bizonyos hatást/tulajdonságot kölcsönöz a mágikus erőnek. Pl.: sárkánylacrima, robbanó lacrima (Racer), kommunikációs lacrima (Phantom Lord részek).

Fiore helyett gondolom Földvilágot akartál írni, hiszen Fiore "csak" egy királyság. ^^

És olyat sem mondtam, hogy semleges a lacrima. Éppen hogy nem az, lásd amit fentebb írtam, nem írom le még egyszer. ^^

Viszont a sárkányölő mágiát szolgáltató sárkánylacrimák esetén van egy érdekes dolog. A fent leírtak ellenkezője is igaz lehet. Vagyis az úgynevezett sárkánylacrimából csak egy fajta van és a gazdatest (akibe beültetik) mágikus erejének megfelelő sárkányölő tulajdonságokkal ruházza fel az illetőt. Vagyis ez esetben sem nevezném "semlegesnek" a sárkánylacrimát, egyszerűen csak a kapott mágikus erő milyenségére reagál és annak megfeleő képességeket ad. Pl. Luxus villámmágiát használ, így a sárkánylacrimája villám alapú sárkányölű tulajdonságokkal ruházza fel. Cobránál már bonyolultabb a helyzet, hiszen tőle az "éles" hallásán kívül nem nagyon láttunk mást. Az ő esete meg pont a másik elméletet látszik igazolni. Nevet

Bár én még mindig jobban pártolom az első elméletet (a mágikus erő semleges és a lacrima vagy az adott varázslat határozza meg a tulajdonságait). Hiszen a mágikus erő mindenkinél "egységes" (persze a mennyisége és a jellege* eltér) és az, hogy pl. Natsu esetében ez a testét beburkoló tűz képében nyilvánul meg, vagy MiraJane esetében a Take Over-eként, az már a saját mágiájuk, használt varázslatuk hatása. ^^

* Jose esetén pl. MiraJane szinte rosszul lett a mágikus erejének kisugárzásától, mivel Jose egy enyhén gonosz fickó volt és ez a mágiájának is egy gonosz kisugárzást kölcsönzött.

De ha Ivan mester (Luxus apja, Makarov fia) újra feltűnik, akkor talán megtudjuk, hogyan is működik pontosan egy sárkánylacrima.

u.i.: Nagyon toljuk itt az elméletek ahhoz képest, hogy a sárkánylacrimák létezésének tényén kívül szinte semmit sem tudunk. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 11 feb 25, 03:29:53 írta Chakra » Naplózva

rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #40 Dátum: 11 feb 25, 12:06:47 »

Akkor néhány dologban félreértettelek. Elnézést kérek érte. De valóban túl keveset tudunk a lacrimákról, hogy biztosat tudjunk mondani róluk.

Én is várom majd Ivan próbálkozását mert akkor talán kiderül, hogy hogyan került ez a lacrima Luxushoz, illetve arra vagyok kíváncsi, hogy Luxus már a behelyezés előtt rendelkezett villám alapú varázserővel vagy később a lacrima hatására változott villámmágussá. Ha ezt megismerjük akkor sok mindenre is magyarázatot kapunk a sárkány lacrimákról illetve azok lehetőségeiből.

Abban biztosan egyetértek veled, hogy maga a varázserő semleges és később az egyedi tulajdonságok/képességek változtatják meg olyan típussá amilyen a felhasználóhoz legközelebb áll.
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #41 Dátum: 11 jún 09, 08:54:55 »

Időközben kiderült, hogy a tűz sárkányölő bármilyen lángot képes elnyelni, még olyat is, ami erősebb az ő mágiájánál, csak előtte ki kell nulláznia a saját mágikus erejét. Ezt szépen láttuk is a Natsu vs ZanCrow elleni harcban.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ez a képesség csak a tűz alapú mágiákra vonatkozik-e? Mert ugye annó láttuk, hogy Natsu felzabált egy kis Aetherionos lacrimát és erőre is kapott tőle, de eléggé meg is viselte. És azt is tudjuk, hogy még korábban Luxus villámaiból is kaját. Vagyis vajon lehetséges lennem, hogy ezeket a mágiákat is elnyelje, ha kinullázza a saját mágiáját?

Továbbá vajon ez a képessége a többi sárkányölőnek is megvan?
Naplózva

Chakra
Adminisztrátor

« Válasz #42 Dátum: 11 jún 15, 18:25:35 »

Horito felvetett egy érdekel dolgot.

Van is rá egy elméletem, bár én kicsit másképpen képzelem el:

Lehet, hogy nem is a sárkányölők, hanem az egyes sárkányölő mágiák idősebbek, mint 80 év. Itt a mágiát nem úgy képzelem, mint egy "szimpla" tanulható dolgot, hanem mint egy továbbadható, örökölhető, formálható, éppen az aktuális használójához igazodó "spirituális energiát".

Vagyis arra gondolok, hogy a történelem során az egyes azonos elemű (tűz, vas, égi) sárkányölők valamiképpen mind hozzátettek valamit a saját, használt mágiájukhoz és ezt az utánuk következő sárkányölő társuk "örökölte". Hogy ezt ő maguk adták tovább (nem valószínű, hiszen az ismert 3 sárkányölőt sárkányok tanították) vagy a sárkányok segítettek be valahogy, hát jó kérdés. Mindenesetre érdekes, mert elvileg a sárkányok mágiáját ember el sem sajátíthatná (többször is elhangzik).

Szóval ezzel arra akarok célozni, hogy Fried Varázsképlete azért nem engedte ki Natsut és Gazillét a "80 évesnél idősebb nem mehet ki" szabállyal rendelkező ajtón, mert a mágiájuk egyáltalán nem sima mágia, valamiképpen "él", de legalábbis van kora. ^^
« Utoljára szerkesztve: 11 jún 15, 18:26:42 írta Chakra » Naplózva

Ronyszkusz
Kezdő Jounin
*

« Válasz #43 Dátum: 11 jún 15, 19:07:09 »

Látom minimális eltéréssel egy rugóra jár az agyunk. Én úgy képzeltem el, hogy maga a sárkányölő mágia, olyan mintha reinkarnálódna, Ami magyarázná is az emlékezet vesztést a korábbi életről. Ugye a megtisztult lélek tér vissza egy új testbe elmélet. Mivan akkor, ha a sárkányok feladataik közé tartozna, hogy az új, "saját sárkányölőjüket" kiképezzék. Ekkora megkapjuk a választ, hogy miért a tanítványok az egyetlen emberek, akiket megtűrnek a sárkányok maguk mellett, illetve miért ápolnak szölő-gyermek kapcsolatot is akár. hírtelen most ennyi jött össze egy királyi gyalogút alatt (miért is ne ott kapja az ember a legjobb ihleteket). Felvetéseket, ellenérveket szeretettel várom Nevet
Naplózva
Zer0
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #44 Dátum: 11 jún 16, 08:35:07 »

Szerintem pedig Natsu sála több mint 80 éves. Annak tuti van élete, mert láthattuk a Zerefes esetben. Gondolom Gazillenek is van vmi a sárkányától. Pl az a tollas vállasa.
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins