Natsu - Erza közt nagyon sok a különbség .
Natsu harcok ... 15/14 a végtelen shounen hero erejéből,vagy a barátok megmentése dumából merte az erejét.Csak a sima tűz,Wtf? Mitől lesz az egyre erősebb ?
Erzánál azért felvan állítva az a sorrend hogy milyen erős vértek,szebben kivan találva...
Szóval Erza csak 2x csítelt ,ha jól tudom,Natsu meg amióta megszületett.
Mashima annyira "kihasználta" Erza mágiáját, hogy lényegében minden történetszálban gond nélkül hámozzák ki Erzát a jobbnál-jobb páncéljaiból. Ennek a jó szokásnak az lett a következménye, hogy Erza harcai hihetetlenül klisések lettek, és a karakterét sem lehet többé komolyan venni.
Erzát a Lullaby arcban ismertük meg, mint a Fairy Tail céh legerősebb? női tagját. Egy erős, félelmet keltő mégis tiszteletreméltó karakter. Az Eisenwald sötét céh és Lullaby ellen megmutatta, hogy tényleg komoly erőt képvisel.
Mi van, ha túl erős karaktert alkottam? Vélekedett Mashima, miközben azon gondolkodott miként lehet Erzát gyengíteni mégis erősnek meghagyni. Az eredmény, ami született kiábrándító lett.
A Phantom Lord ellen kivédte a Jupiter ágyút, amitől széttört a legerősebb védekezésre alkalmas páncélja és ő maga is harcképtelenné vált, legalábbis azt hittük. Mirajane megjegyezte, hogy Ariát azelőtt győzzék le mielőtt leveszi a kötést a szeméről különben esélytelen az ügy. Ez nem sikerült és Aria aktiválta legerősebb képességét, maximalizálva a Légi Ürességét.
A hirtelen felépült Erza fittyet hányva a dologra, keresztül vágott a Légi Ürességen és egyetlen támadással legyőzte az Elemi Négyes legerősebb tagját, aki felmosta a padlót Natsuval. Erza nevetséges győzelmeinek sorozata itt kezdődött.
A Mennyország Tornyában az ellenfele, Ikaruga képes volt helyből átvágni a dimenziókon. Erza páncéljaiból semmi sem maradt úgy, hogy még a vágásokat sem vette észre. Titánia ezek után használta a kivédhetetlen Fásli Páncélt, ami minden erejét a kardjába összpontosítja. Az ellenfele helyből felszeletelhetné, de ehelyett epikus egymásnak rohanás következik.
"Meglepő" módon Ikaruga kerül ki vesztesen. Helyből áttudja vágni a dimenziókat olyan gyorsasággal, hogy nem is lehet észrevenni, de nekifutásból már nem megy? Lépjünk tovább.
Az egyik szeme sír, a másik meg üveg, avagy Evergreen és Midnight.
Mindkettejüket lényegében a műszeme miatt győzte le.
Evergreen ellen megfeleződött a kővé változtatás ideje, plusz a műszemére nem hat a mágiája, így gond nélkül elintézte Evert. Midnight ellen kiderült, hogy az illúziók sem hatnak a műszemére. Remek. Kezdem azt hinni, hogy jobban járt azzal, hogy elveszítette az egyik szemét. Az meg megint más tészta, hogy abból rájött a Reflector gyengéjére, hogy Midnight elkerült egy támadást, ahelyett hogy "elhajlította" volna. Ennyi erővel lehetett volna ez felvágás is. Minek használja Mid a mágiáját, ha ki is tudja kerülni a támadásokat? Nem, Erza ebből egyből kitalálta, hogy egyszerre nem tud támadni és védekezni is Mid.
Erza Knightwalker ellen visszatért a remény egy pillanatra. Az egyik legjobb harcot produkálta a két Erza a történet folyamán minden felesleges, logikátlan külső/belső körülmény nélkül. Mindent beleadva harcoltak egymás ellen. Bravó!
...és a remény el is szállt: Tenrou Sziget. Most átugranám azt az "aprócska" tényt, hogy Juviával szenvedtek Meredy ellen, amíg Juvia meg nem hallotta a G-betűs szót. A Fairy Tail tagjai nem halhatnak meg a szigeten, amíg áll a Nagy Tenrou Fa.
Semmi gond. Döntsük ki az ellenség egyik emberével és szálljon el a mágiájuk is, de az ellenség hagyja meg Erza erejét.
Erza és Azuma remek harcot mutatott, amiből utóbbi került ki győztesen miután rászabadította Erzára a sziget mágikus erejét. A Fásli Páncél megbukott. Gondoltam én kis naiv. A kidöntött fa ellenére Erza továbbra is a sziget védelmét élvezte és a barátainak erejével végzetes csapást mért Azumára. Bezzeg a sziget addig nem védte, amíg harcoltak, csak azután miután látszólag az ellenfél győzött. Újabb szánalmas húzás arra, hogy Erza veretlen maradjon. Azt hittem már nem lehet rosszabb. Tévedtem, de még milyet.
Nagy Mágia Játékok. A torna, ahol minden céh le lett építve, de nagyon keményen. Mindenki, kivéve a Fairy Tailt, de nem akarok elkanyarodni. Titánia bevállal 100 szörnyet, amik közül állítólag a legerősebbel egy Szent Mágusnak is meggyűlhet a baja. Nagy juhtúrót. Ha feltételezzük, hogy a Szent Mágus rang mondjuk megfelel egy SS-osztálynak, akkor azon az egy szörnyön kívül akadtak még S és A-osztályúak is a gyengébb szörnyek közül. Erza vért izzadva leverte az összeset úgy, hogy mint később kiderült még nem használta a második eredetét. Ja, hogy olyanja neki nem volt alapból.
Hagyta magát péppé verni Kagura ellen és a lábát is szilánkosra törte. Kérdem én, miért is? Itt miért nem hívta elő a második eredetét, hogy legyőzze Kagurát? Azért, mert a tény, hogy Erza is elsajátította a második eredetet, amit magától aktiválhat, azért lett kitalálva Mashima leghátsó fertályából, hogy továbbra is őrizze veretlenségét és legyőzze a gonosz Minerva nénit. Felállt a szanaszét tört lábával, majd felszerelte a Nakama illetve Nakagami Páncélt, amivel "Megtudja törni a mágia szabályait és a kardja legyőzhetetlen lesz". Szóval most már félisten szinten van Erza. A páncél viseléséhez pedig csak nagy mennyiségű mágia szükséges. Sehol egy hátulütő, mellékhatás. Nevetséges.
Mondókámat zárva csak annyit jegyeznék meg, hogy Natsu és Erza lényegében egy kaptafa. Rengeteg figyelmet kapnak, cserébe az esetek túlnyomó többségében, mi borzalmas befejezésű harcokat kapunk tőlünk. A reményem egy normális kimenetelű harcra, külső segítség és érzelmek ereje nélkül Erzától és Natsutól megszűnt. Ha akadna a jövőben mégis egy, akkor pezsgőt bontok. ^^
UI: Natsu nem "csítelt" Bora, a Vanish Brothers, Erigor, Cobra és Hughes ellen szerintem.