Jon97
Azok sokkal jobban zavarnak, ha valaki a mangában csak az ellenfél felhypolása miatt olyan állításokat mond, hogy: "0% az esély a győzelemre" (most mondta Levy), "az elemi négyes a 4 S-osztályú mágusunkkal ér fel "(amikor Erza ezt mondta, vajon kicsit, vagy nagyon volt részeg? Vagy ennyire túlbecsülték a Phantom Lorde-ot, hogy az elemi négyest Luxusék, meg, te jó ég, Gildartz szintjére tegye? Nevet )
Igen, ebbe már én is belegondoltam elég sokszor, de erre 2 magyarázat van, lehet.
-Az első: Mashima csak a Mennyország Tornyáig tervezte el a FT mangát (nem összetéveszteni az animével, ahol 1 évad lett volna, de az a Laxus ellenes harcokig! ) és az addigi fejezetig tényleg ott voltak a legerősebbek között (mert ugye Jose mester és Gérard voltak csak utánuk erősebb falatok, meg talán Gérard három bérgyilkosa)
-Második: Ahogy te is írtad, valószínűleg Erzáék nem voltak teljesen tisztában a Phantom erejével. Abban a céhben kétségtelenül Gajeel és a négyes volt a mesteren kívül a legerősebb, tehát ezért is adhatott nekik S osztályt, de a Fairy Tail-ben ugye Makarovnál magasabban van ehhez a szinthez az átugrandó léc

Mondjuk így már három indok is van.
Egyébként Laxus -ha a történet legelején még talán nem- de időközben SS osztályú mágus lett csakúgy, mint Gildarts
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/165/20 Azért nem mindegy mennyi S szerepel és főleg nem a Fairy Tail céhbe, mert itt alaposan meg kell dolgozni a titulusért

(A Spriggan 12 tuti SSS szinten van)
Visszatérve a dologra, engem inkább az zavar, hogy sose egy átlagos fiú a főszereplő ezekben a mangában, mert ha nem is az elején, időközben kiderül róluk, hogy vagy az apjuk vagy vki más a családban a sorozat egyik legerősebb személye. De most így belegondolva nem is igen tudok olyan shounent felhozni, ahol ez nem így lenne.
Fairy Tailben ugye Igneel tanította Natsut, az (egyik) főellenség (volt?) öccsét. Ráadásul a Fairy Tail céh tele van emberfeletti lényekkel és dolgokkal.
Off : One Piece-ben ugye Luffy apja és nagyapja tudjuk kik és én még az anime jó sok részéig nem tudtam, hogy a D ilyen nagy dolog lesz (talán Logoutownban esett le)
Bleach-ben ahogy előttem is írták, Ichigoban a sorozat összes faja megtalálható és a szülei se voltak akárkik.
Hitman Rebornban Tsuna a legerősebb maffiacsalád, a Vongola 10. örököse és az apja, nagyapja szintén nagy nevek.
Hunter x Hunter, Yu yu Hakusho: ugyanaz a szisztéma, bár talán az utóbbinál komolyabb a főszereplő apja.
Még a Dragon Ballban talán annyira nem komolyak Goku családtagjai (Bardock erős volt, de nem tudott mit kezdeni Freeza-val és amikor megtudtuk, hogy ki is Goku apja, aztán kb. el is felejtődött azonnal a történetben, Raditz meg egy senki volt a későbbiekben), itt igazából talán csak azt lehetne felhozni, hogy a Dragon Ball Föld Bolygójának megmentője, nem is földi élőlény, hanem egy földönkívüli faj tagja.
Ezért is szerettem még régen Narutoban Rock Lee jeleneteit. Ő tényleg egy átlagos, sőőőt, egy átlag alatti karakter volt, akinek a családjában sem volt egy komoly szereplő sem, mégis rengeteg edzéssel elég sokra vitte az életben

Utólag belegondolva, kár, hogy nem ő volt a főszereplő.
Off vége.
Szóval jól esne már a kicsi szívemnek egy olyan shounen, ahol a főszereplő saját erőből és mindenféle családi vér nélkül jut el a céljáig és győzi le az ellenfeleit. (A sorozat elején még egy hangyával se bír el, de aztán ő lesz a hős [bár ne a világ hőse, elég csak egy falu vagy város is, utálom, hogy az összes shounen ide lyukad ki végül] )
Hozzászólva az aktuális témához, szerintem is vissza fog térni Ivan valamilyen formában, mert hát Laxus apja és Makarov fia, muszáj lesz megtérítenie Mashimának

De ugye a Fairy Heart-ról is tud valamennyit, szóval én el tudom képzelni, hogy a másik kontinensen látjuk majd újra, ahol besúgó lesz. Ehhez meg jó lenne aztán az, amit Jon mondott, hogy a harc közepén ő ellopná a FH-ot.
@Tilon: Logikus javaslat, de lehet Mashima akkor még ki sem találta a Fairy Heart-ot (sok mindent csak utólag hozott be és most próbálja visszamenőleg kimagyarázni), hisz visszagondolva, Mavis elsőnek a Tenrou szigeten jelent meg, azelőtt nem nagyon volt róla szó és főleg nem az alagsorról. Egyébként Gajeel tönkretette az első céhépületet, de Makarov gondolkodás nélkül beleegyezett a "fiainak" segítségébe, hogy újjáépítsék a céh épületét. Azért valljuk be nehéz elhinni, hogy Gajeel "véletlenül" pont nem rongálta meg az alagsort és ezzel együtt Mavis lachrimáját és a tilalom ellenére egyik céhtag sem nézett be/ vette észre az alagsor titkát. Ja és a 7 év alatt amíg le volt foglalva a céh senki sem nézett be oda, vagy a Tartaros történésekben Seilah bombája, ami 500szor erősebb volt, mint a Jupiter
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/368/7 az sem sértette meg egyáltalán az alagsort... Milyen kemény lehet már akkor Mavis kristálya és volt valamilyen varázsképlet vagy akadály, ami "láthatatlanná" tette az emberek előtt? Mert én ilyenre nem emlékszem.
Szóval azért látszódik, hogy Mashima nem tervezett el mindent a legelején (nem egy Oda), ezért merülhetnek fel ezek a logikai furcsaságok. Meg hát Hades alapból Zerefet akarta megszerezni, az is lehet, hogy félt Mavis irányíthatatlan erejétől (mintha a legnagyobb fekete mágust könnyebb lenne volna irányítani, jó volt neki emlékezetkiesése tudom, de attól még Zerefről beszélünk) ezért inkább nem is foglalkozott vele annak ellenére, hogy később a gonosz útra lépett.
Mindezt félretéve tetszenek a mostani fejezetek és ha nem ütnek le 1v1-ben 1-2 fejezet alatt minden Pajzsot, hanem jó sokáig benne lesznek és rendesen megizzadnak ellenük, akkor egész jó kis ív lesz ez. Talán Natsu hatalmas Power Up-ja hagy némi keserű ízt a számban...