Hmmm, ez elég tartalmas fejezet lett (19 oldal +fedőlap), most bőven van miről beszélgetnünk egy hétig
Először is, gondolom a több oldal miatt, de megint láttam pár kicsit gyengébb, vagy elnagyolt rajzolt Mashimától.
A fedőlap most nem tetszett, olyan semmilyen volt. Meg hogy van akkor a cím kiírása is?? Egyszer Fairy Tail máskor FT. Oké ugyanaz a kettő, csak így folyton váltogatva van.
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/440/4 Itt alul le a kalappal Mashima előtt, Lucy szemeit már egy teljesen új szinten rajzolja meg
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/440/7 A felső panel Erzáról viszont elég elnagyolt rajzolású lett. Olyan túl gömbölyű és nagy feje lett, ráadásul Mashima egyre többször csinálja azt (már szinte minden fejezetben megfigyelhető), hogy az adott karakter beszél, de a szája csukva van. Pont ezen az Erzás képen, de egy oldal visszább Natsunál is megfigyelhető. Jó tudom, hogy ezek csak "apróságok" sokak számára, de engem cseszettül idegesítenek. Meg mintha a háttér is egyre kevesebb lenne.
Na de akkor a történetről is. Nem csalódtam Erzában, tényleg jó vezető, csak még túl fiatal (jó mondjuk Sting is) és Laxus jobb lenne
De rajta kívül (és persze Makarovon) valóban ő az ideális jelölt.
Szóval mennek """"beosonni"""" a rivális birodalomba, hogy megmentsék Makarovot. Gondoltam, hogy valami hasonló lesz, viszont amikor mondta Erza, hogy "csak az itt jelen lévők", akkor egyből csalódott voltam én is, hogy Gajeelt kihagyják megint egy nagy ívből. De szerencsére nem így lett, mert a vasárnyék sárkány (és talán acél is) átment Piccoloba és mindent hallott
Amikor odament Juviához és Cana-hoz egyből tudtam, hogy mi következik!!!! FAIRY TAIL B CSAPAT!!! VÁÁÁÁ!!! És nagyon vagányul ábrázolta Gajeelt
Oké, nyáladzás off
De a timeskip óta talán ez a jelenet tetszett a legjobban
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/440/13 Ez a kép meg egyszerűen badass lett
Hirtelen Gerard is az eszembe jutott, de ő nem Fairy Tail-es, bár a Mágiajátékoknál sem volt az, szóval talán majd egy eléggé problémás helyzetben, ahol a B csapat, köztük Laxus is (na ehhez már tényleg nagy baj kell!!!) a földön van, mert valaki(k) elverte(ék) őket, erre betoppanna Gerard meg az Oracion Seis-e, egy epik szöveggel, hogy "Én is a B csapat tagja voltam, ne felejtsetek ki"
Mondjuk sokkal nagyobb az esély, hogy Erzának fog segíteni inkább, de hát Erza sem szeret veszíteni...
Ja amúgy Juvia képzelgése megint nagyon jó volt és az utolsó 1-2 panelt leszámítva egész romantikus lett ez az "elmélkedés is". Mashima hihetetlenül jól tudna romantikus egymásra találásokat írni, rajzolni, de egyszerűen nem meri meglépni és inkább a végére hagy mindent
És akkor a fejezet 2. fele, azaz a folyamatos facepalm-ozás. Legalábbis szerintem. Valahogy éreztem, hogy a 3. Ishvali után megkapjuk a másodikat is, de az elsőben nem voltam biztos, viszont így utólag egyértelmű, hogy őt kell hagyni a végére hatásvadászatnak.
Aki valóban kiköpött Yurij, bár én sem értem, hogy miért lány neve van. De ő tuti, hogy férfi, hisz alapból borostája van és a szemén is látszódik. Én sem értem ezt a wtf nevet. Lett volna inkább Sereno vagy Seranus
Ez az "a" végződés nagyon nem tetszik.
Na de az Ishvaliakról. Én sem így képzeltem el őket, leszámítva az elsőt. Mondjuk már Warrod is meglepő volt valóban. Szegény Levi rendesen maga alá csinált, ahogy csak kapta a képébe az Ishvaliakat
A harmadiknak, azaz Mr. Hoi-Hoinak eddig nincs nagy szám képessége, remélem én is, hogy nem csak egy erősebb Take Overben merül ki a tudománya, mert azért Elfman és Mira is elég durvákat tud villantani (az utóbbi a szó szoros értelmében
). Bár ha képes lesz felvenni Sárkányok, Démonok vagy Istenek formáját, akkor elég badass lehet ő is.
A 2. Ishvali egy inkább fehérjét, mintsem vöröset szerető Vámpír
Egyetértek Kuroval, nekem is Erzára hajaz, nem csak a viselkedése, hanem az arca és arcmimikái is.
És akkor a legerősebb mágus a kontinensen természetesen átment az ellenség oldalát erősíteni, hogy még nehezebb legyen a főhőseink dolga. Viszont úgy, hogy már ő is "csak egy" a 12 pajzsból, számomra elég durván el is vette a tekintélyét. Értitek épp, hogy """megismerjük""" az 1. számú Ishvalit, de azonnal kiderül, hogy van még belőle elég sok, csak más földrészen. VISZONT!!! Ha Mashima talán egy újabb nagyon hosszú ívet akar ezzel (amire elég nagy az esély) és nem 2-3 fejezet alatt fogják mindegyiket legyőzni, akkor én már elégedett is leszek. Sőt az lenne a legjobb, ha átmenne az egész Fairy Tail Narutoba, hogy már nem nagyon lennének ívek csak egy hatalmas összefüggő sorozat, amiben ez a 12 pajzs hasonló szerepet töltene be, mint az Akatsuki
Szóval szinte az egész sorozatot végigkísérnék, legalábbis innentől kezdve. Ezt hiányoltam amúgy a FT-ből, mert a One Piece-ben ott a Shichibukai, Narutoban meg ugye az Akatsuki volt, míg a FT-ben mindig jött egy 1-2 évig tartó ív megadott számú "hú de erősek vagyunk" ellenségekkel, de kb. egyik sem lett maradandó Zerefen és Acnologián kívül, vagy átállt, mint Gajeel és Juvia. Ez a 12 pajzs remélem nem csak egy újabb "Hét Rokon a Purgatóriumból" vagy "Kyuukimon" lesz. Hanem igazi, vérbeli ellenségek és fontos szereplők. De ez még soká fog kiderülni
Amúgy tényleg elég durva lehet ez a birodalom, ha 12 SSS osztályú mágus védi a "Császárt".
Ez a fejezet elég jó lett, megy rá a
4/5 Csak hogy én is beszáljak az erőméregetésbe, szerintem Natsuék már bőven ellenfelei lennének a Szentmágusoknak, bár a top 3-4 Ishvali azért MÉG legyen már magasabb szinten, máskülönben nem sok értelme volt eddig húzni a bemutatásukat, mert megannyi helyen jöhettek volna már segíteni, vagy legalábbis menőzni, hogy ők milyen erősek.
Persze idővel ők is csak Bluenote sorsára fognak jutni, elavulnak és az új generáció túltesz rajtuk. Mert hát ott van Zeref és Acnologia főellenségnek