Én személy szerint a mai napig nem értem, hogy itt hogyan fejlődnek a szereplők és ráadásul a mágiájuknak is sokszor nincs semmi jelentősége (pl.: Natsu lángjai nem égetik el az embereket és nem okoznak égési sérüléseket, legalábbis többnyire). Akkor miért használ tüzet? Ennyi erővel simán bunyózhatna is, tűzokádás helyett meg kiabálhatna és a hangerő elvinne mindent.
Sounen.
Ha tényleg valós fizikai hatása lenne itt az elemi mágiáknak. Gazille halott lenne. Natsu halott lenne. Mindketten ugye Luxus jóvoltából. Mert akármiylen kemény legény valaki egy 220-as villám azért leállítja a szívverését.
Ha Natsu lángjainak erejét az alapján kéne megítélnem, mint ahogy a környezetre hat. Akkor az emberekre gyakorolt hatása, olyan lenne, mintha valaki egy napalmos kannára rárakott volna egy C4-est és persze nem megy tisztes távolságba. Szóval percek alatt leégetné a húst a csontokról, de még egy két testrészük is oda veszne, ami meg megmarad azon meg egy csapat orvostanhallgató törhetné a kobakját.
Erza meg ugye mágiával felerősített fegyvereket használ. A kisebb seregek elleni harca tényleg tömegoszlatás lenne.
Szóval a mágiák némely hatásának mellőzésének okai:
1 Sounen magazinban jelenik meg a manga, amit gyerekek is olvasnak.
2 Kicsit problémás lenne fejezetenként új (fő)szereplőket alkotni.
---
Aszem valahol az első fejezetekben az is ott volt, hogyan erősíti Natsut közelharcban a tűz. Ha jól emlékszem akkor részint gyorsítóként működnek ezáltal felerősítve az ütésének az erejét.
-------------------------
Másik dolog, hogy szerintem itt a mágusok java része inkább hasonlít egy X-men mutánsra, mint egy mágusra.
A kevés kivétel a nagyobb céhmestereken és a mágiatanács tagjain kívül kb Zsöráld. Többféle varázslatot tud, elég mélyreható az ismerete a mágia terén.
----
Kicsit a fejezethez is.
A megszálló erő ami átvette Vadócka felett a hatalmat, az vajon benne szunnyadt, vagy kívülről inváziózott be.
Ha benne szunnyadt, akkor elképzelhető az végül is Skyadrum.
Vadóckában benne van a sárkánya lachrimája.
A lachrima az kikristályosodott, materializálódott mágia, továbbá élő mágusból, illetve mágikus lényből is lehet lachrimát csinálni lásd Edolas.
Kompletten egy sárkány lachrimává alakítva bazi nagy lenne.
Szóval lehet, csak a szívéről van szó. hmm sárkányszívből lachrima az talán pont okés. (vagy eleve egy lachrima a sárkányok szíve).
Most pedeg visszafelé gondolkodva. lachrima, mágia, spirituális energia, lélek, tudat.
Szóval simán hordozhatja Skyadrum tudatát.
És az sem igazán fér a fejembe, hogy Skydrum aki árnyék mért az égről kapja a nevét,
Éjszaka setít az ég.
Nekem olyan elméletem van, hogy az a valami ami megszállta Vadóckát korábban Skyadrum tudata felett vette át az irányítást. Ez okot adhat arra, hogy Vadócka miért ölte illetve tudta megölni. Skyadrum az utolsó tudathasábját összeszedve hagyott magán egy támadási pontot, és rávette/megkérte Vadóckát, hogy végezzen vele.
Ezután lachrima gyártás, tudat, lélek, mágia... bla bla.
Szóval ez entitás is belekerült Skyadrum lachrimájába majd pedig ezáltal Vadóckába.
Másik lehetőség, hogy ez az entitás ami megszállta Vadóckát kívülről jött, ott kolbászolgatott a mágia játékok színterén és évről évre hoyg az ideét elüsse (ideiglenesen) megszállt egy egy mágust. Ami magyarázza, hogy miért érezték Zsöráldék a korábbi években is Zeref mágiáját. Hacsak nem minden esetben Vadócka volt a ludas.
De lehet, hogy ez az izé ami megszállta Vadóckát és Zeref mágiáját hordozza olyan mint az FMA-ban a homunculusok.
Ha jól rémlik alpavetően azok is valami fekete entitások voltak.
---- szerk ezt inkább átrakom ide:
És az sem igazán fér a fejembe, hogy Skydrum aki árnyék mért az égről kapja a nevét,
Éjszaka setít az ég.
Vagy lehet nem "sky" a megfelelő átírás.
Vicelogiának is van egy Weißlogia féle átírása. Ráadásul mivel a fehér sárkányról (白竜) van szó, lehetséges, hogy a baisurogiában (バイスロギア) a bai (バイ) a fehéret (白) jelenti csak ép kínaiul.
Igneel esetében latinra tippelem a névadást. Ignis=tűz a neel, neal esetében pedig a szarv, vagy kürt jelentsét találtam Igneel = Tűztülük? (Firehorn?)
Égidobos esetében meg fogalmam sincs mi lehet a név jelentése, vagy miként kötődik az az árnyékhoz.
De ha ebből az egidobos "sky" a "drum" dologbol indulok ki akkor az átvitt értelemben lehet akár égzengés is.
Ami pedig a viharra utal. S akkor már ketten vagyunk:
, egyre gyanúsabb nekem, hogy nem is az árnyék (nem csak), hanem a vihar lesz az ő eleme.
A fekete dolog, meg talán nem is az érnyák, hanem a fekete viharfelhő.