Azzal kezdeném, hogy ez lett az eddigi kedvenc FT fejezetem. Rendkívül érzelmesre és emberire sikerült.
Laxus felébredése és egész jelenete nagyon szép lett. Tetszett az, hogy milyen őszintén kinyilvánította az érzelmeit a barátai felé.
Gray és Juvia jelenete tele volt érzelmekkel. Imádom, ahogy meg lett valósítva. Innentől én is Gray és Juvia páros támogatónak mondom magam. (Eddig nem voltam az, mert mindig csak el lett poénkodva.) Ha továbbra is ilyen őszintén nyilvánítanák ki érzelmeiket szerintem ők lehetnének a legszebb szerelmes pár az egész FT-ben.
Gerard mondandója nekem is Sasukét juttatta eszembe. Erzát ilyen Narutonak képzelem el, aki nem engedi el és harcol érte. Lesz még a végén Erza Gerard páros szerintem.
Az, hogy Makarov feloszlatta a céhet (még, ha csak egy időre is) az eddigi legváratlanabb és legjobb húzása volt Mashimának. Ez egy teljesen helyénvaló döntés volt és ehhez pont egy olyan bölcs vezetőre volt szükség, mint Makarov. Átlátta a helyzet komolyságát és meghozta a legjobb döntést. Ezzel Makarov szerepét is tökéletesen lezárta. Az ő szerepének innentől vége. (Persze még ott a Lumen és azzal is kezdeni kell valamit.)
Mesten én is meglepődtem. Mit mondhatnék. Az FT ott van mindenhol.
Natsu és Happy szerintem egyedül fognak edzeni. Szerintem szükséges lenne a karakterének.
Ha kb olyan személyiséggel térne vissza, mint Gildartz az lehetne az ő személyiség fejlődésének megkoronázása. Hiszen gondoljatok bele. Gildartz hülye, mint a segg. De, ha a helyzet úgy kívánja, akkor megkomolyodik. Natsunak is ez lenne tökéletes. A vicces oldala megmaradna, hiszen mindenki ezért szereti. De mellé ott lenne a az, hogy komolyan viselkedik ha arról van szó. Például vegyük a Natsu Lucy párost. Natsu kis megkomolyodásával a kapcsolatuk talán tényleg kapcsolattá fejlődhetne, és nem lenne ledegradálva egyszerű fanservice-é.
Lucy pedig szerintem Wendyékkel marad.
Én valami hasonlót várok, amúgy mint a One Pieceben, hogy mindenkiből mutatnak egy kicsit majd utána térnek vissza. Plusz karakterdizájn változásokat. Pl Laxusnak olyan haj, mint ami Yurinak van.
Ha már FT Zero. Sokmindent nem tudok hozzáfűzni. Sokmindenre gondoltam, hogy Mavis honnan tanulhatta a mágiát, de hogy pont Zereftől az mellbevágott. A végén pedig, Mavis a Fekete mágus. Nem tudom, mi van velem, de annyira imádom Mavist. Ebben a jelenetben is olyan aranyos volt.