Lew
|
|
« Válasz #75 Dátum: 13 dec 12, 12:36:57 » |
|
Az Elza/Erza témához annyit,hogy a japánok nem tudnak R betűt kimondani,ezért L-nek mondják.
PL: Luffy, vagy Ruffy.
Fordítva. Az L-t nem tudják kimondani.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #76 Dátum: 13 dec 12, 14:19:48 » |
|
Az Erza/Elza dologgal kapcsolatban annyit, hogy a mangában pl. Erza és Natsu harcánál (Lullaby után), a fogadási táblán tisztán olvasható, hogy "Elza". És később is, a FT szépségverseny eredményhirdető tábláján is kiolvasható az "Elza". És ezeket a mangaka írta. Mégis, a kezdeti mangafordításokban "Erzának" indult, és az is maradt. Az animében pedig már csak "Erza" van (Nagy Mágiajátékok, résztvevők "névtáblái").
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #77 Dátum: 13 dec 12, 15:55:10 » |
|
Az OVA-k az OP-jében rendesen le van írva latin betűkkel a főszereplők neve és ott Erza van írva. De szerintem az téves, hogy nem tudják kimondani csak itt a FT-ben van Lucy, Levi, Luxus/Laxus Elfman és mikor kiejtik a neveket, akkor tökéletesen lehet hallani az L betűt. Szerintem ez szinkronszínész függő. A példaként felhozott Luffy-t a szalmakalaposok közül csak Franky mondja R-el, igaz ő nagyon .
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat) "Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #78 Dátum: 13 dec 12, 17:29:38 » |
|
Én ezen nem akadok fent már egy jó ideje. Magam már a kezdetek óta ELZA-ként beszélek róla és mégis amikor leírom a nevét akkor ERZA néven jelenítem meg. A kiejtés az valóban szinkronszemély függő de ez nem véletlen. A nagyobb általánosságban a Japán emberek nem tudják kiejteni az L-t. Szóval amikor eredetileg ERZA nevet hallunk kiejteni az valójában ELZA-ként kell érteni. Csak hát valahogyan jól hangzik még magyarul is az ERZA és ezért mindenki szereti ezt használni a neve kiejtéseként.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
AdamS
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #79 Dátum: 14 júl 23, 09:06:23 » |
|
De szerintem az téves, hogy nem tudják kimondani csak itt a FT-ben van Lucy, Levi, Luxus/Laxus Elfman és mikor kiejtik a neveket, akkor tökéletesen lehet hallani az L betűt. Szerintem ez szinkronszínész függő. A példaként felhozott Luffy-t a szalmakalaposok közül csak Franky mondja R-el, igaz ő nagyon . A szótagábécében nem szerepel az L-betűs alak, ezért van ez. Az L betűt valóban az R betűs szótagokkal kell helyetteséteni, Az ilyen idegen nyelvű szavak átírására szolgál a Katakana szótagábécé. Laxus = Rakusasu Elman = Erufuman Elza = Eruza De a Dragon Slayer is Doragon Sureyaa (ドラゴンスレイヤー), mivel D betű (És úgy mint a többi mássalhangzó az "n"-en kívül) sem állhat magában, mindig kell egy magánhangzó mellé.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jokerke
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #80 Dátum: 14 nov 22, 23:23:27 » |
|
Amennyire én tudom a japánok többnyire tesznek arra, hogy L vagy R. Nekik ugyanaz. A kedvüktől/akcentusuktól függ.
|
|
|
Naplózva
|
\\\"Élvezd a kitérőket! A lehető legjobban. Ugyanis ezeken találod meg azokat a dolgokat amik sokkal fontosabbak, mint amit el akarsz érni.\\\" - Ging Freecss
|
|
|
|
Jon97
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Azor Ahai
|
|
« Válasz #82 Dátum: 15 márc 14, 13:42:13 » |
|
És ebben mi a baki? Ez a lényeg, nem?
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.” (Harry Potter és a bölcsek köve) "Jól jegyezd meg, Luffy. Kerüljön bármibe, mi ketten...megbánás nélkül fogjuk leélni az életünket!" (One Piece 589) "Az, hogy kisebbségben van, ha akár egymaga alkotja a kisebbséget, még nem jelenti azt, hogy őrült valaki. Van igazság, és van hazugság, s ha akár az egész világ ellenében is az igazsághoz ragaszkodunk, még nem vagyunk őrültek." (George Orwell: 1984)
|
|
|
AFR
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #83 Dátum: 15 márc 15, 11:44:50 » |
|
Az a baki h Gerárd az alapján jön rá h van még valaki h 3. nap este akit látott az nem lehetett Future Lucy ugyanis ő azt mondta h 4. nap érkezett viszont a 298. fejezetben egyértelműen Future Lucyt és nem Future Rogueot ábrázolja a kocsmánál (amit linkeltem). remélem így világosabb ha nem ak még egyszer nekiugrok
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jon97
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Azor Ahai
|
|
« Válasz #84 Dátum: 15 márc 15, 12:38:16 » |
|
Jaa...asszem értem, hogy mit mondasz.
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.” (Harry Potter és a bölcsek köve) "Jól jegyezd meg, Luffy. Kerüljön bármibe, mi ketten...megbánás nélkül fogjuk leélni az életünket!" (One Piece 589) "Az, hogy kisebbségben van, ha akár egymaga alkotja a kisebbséget, még nem jelenti azt, hogy őrült valaki. Van igazság, és van hazugság, s ha akár az egész világ ellenében is az igazsághoz ragaszkodunk, még nem vagyunk őrültek." (George Orwell: 1984)
|
|
|
AFR
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #85 Dátum: 15 márc 15, 16:48:08 » |
|
csúcs ak nem lőttem mellé?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jon97
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Azor Ahai
|
|
« Válasz #86 Dátum: 15 márc 15, 20:40:41 » |
|
Én...most átolvasgattam azokat a fejezeteket, és szerintem nincs benne baki. Rougue hamarabb visszajött, beszélt a hercegnővel, Gérardék is érezték a jelenlétét, ám nem találták meg. Aztán, a harmadik nap éjjelén találkozott Lucyval, aki azt állította, hogy akkor érkezett. Ergo, van egy másik személy is, aki visszajött még korábban a jövőből. Ennyi. Szerintem. De amúgy nem látom tisztán, el kéne hozzá olvasni az egész szálat újra, mert most már nem emlékszem tisztán, hogy mi mikor volt, pontosan hogy történt. Azt viszont most biztos nem fogom
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
AFR
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #87 Dátum: 15 márc 15, 23:02:16 » |
|
oké de 3. nap éjjelén látta Future Rogue-ot de Doranbalt miatt meglépett Future Lucyval 4. nap este találkozott és azt állította aznap érkezett és itt a baki mert 298. fejezetben a 3. esén Lucyt jeleníti meg a linkelt oldalon lehet h Mashima még ak nem találta ki az egészet és belezavarodott később
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|