Chakra
|
|
« Válasz #45 Dátum: 11 okt 18, 19:42:44 » |
|
Ja, az eredeti japán nevek... amik még eredetilegebben egy francia férfinév (Gérard) és egy német női név (Erza/Elza) voltak. Csak mint tudjuk, a japán írásrendszer nem képes mindent 100%-ban átvenni, mert van amire nincs írásjelük. Ezért is nem értem, mire akarsz kilyukadni.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
EnxTheOne
ANBU újonc
Nem elérhető
Akatsuki
A világ leendő teljhatalmú ura.
|
|
« Válasz #46 Dátum: 11 okt 19, 09:52:07 » |
|
Arra akartam kilyukadni hogy az volt a téma hogy melyik a jo átirás, és szerintem az eredeti a jo. Azt tudom hogy japánul nem lehet "rendesen " leirni illetve hogy nem japán nevek, de pl. van a microsoft windows a gépen. Azt se ugy irjuk hogy májkrószóft vindóz, hanem ahogy Bill Gates kitalálta. Persze a név átirása legyen a legnagyobb problémám az életben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #47 Dátum: 11 okt 19, 16:19:16 » |
|
Az általad leírt nevek "véletlenül" nem fonetikus írás? Tehát, ahogy kiejtjük. Erza neve meg elméletileg Elza, le is van írva egy mangaoldalon... ámbár lényegtelen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #48 Dátum: 11 okt 19, 17:55:43 » |
|
Hát a Fairy Tail wikin is Erzának írják de az nem jelent semmit. Chakra szerint az Erza német név és én neki elhiszem.^^
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat) "Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #49 Dátum: 11 okt 21, 21:26:29 » |
|
Az "Elza" a női név, sőt a mangában is le van írva, itt: http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/129/8 A plakáton és az Mashima-sensei írta. De ez a név már az elejétől Erza-ként van, szóval már így is marad.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
BrownOsment
ANBU újonc
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
|
|
« Válasz #50 Dátum: 11 okt 25, 14:15:11 » |
|
Nem tudom, kinek mennyire volt feltűnő, de én a 97. rész végén pont Kanát figyeltem, hogy abban a fekete-fehér ruhájában megy oda a hajóhoz. Viszont amikor megáll mindenki a hajó előtt, akkor már a régebbi ruháját viseli. Kb. 2-3 másodperc van a két kép között, szóval gyorsan átöltözött.. xD Első kép -> második kép. (bocsi a rossz minőségért)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
Badass level is over 9Raditz
|
|
« Válasz #51 Dátum: 11 nov 15, 07:27:12 » |
|
Hát ez tényleg baki, de én is ehhez hasonlót figyeltem meg a Lisannás jelenetek között, sokszor van rajta rövid nadrág sokszor meg csak egy szál bugyiban van ott
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hamisjoe
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Vas Országa
|
|
« Válasz #52 Dátum: 11 nov 28, 17:08:04 » |
|
Natsunak az animében néha six packja van néha meg eight packje
|
|
|
Naplózva
|
Világ legjobb Suiton használója: Mózes xD
|
|
|
Putir
Vendég
|
|
« Válasz #53 Dátum: 11 nov 28, 17:14:39 » |
|
Mi van? Ezt csak én nem értem?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #54 Dátum: 11 nov 28, 17:28:15 » |
|
A hasizmáról beszél.
Egyébként ez a mangaban is megfigyelhető mindig attól függ, hogy mekkora méretben rajzolják meg, mert attól függően lesz részletes.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
hamisjoe
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Vas Országa
|
|
« Válasz #55 Dátum: 11 nov 28, 18:24:34 » |
|
6 kocka meg 8 kocka
|
|
|
Naplózva
|
Világ legjobb Suiton használója: Mózes xD
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #56 Dátum: 11 dec 03, 10:31:45 » |
|
Kíváncsi lennék, hogy Mashima Sensei mennyivel előre gondolja el a cselekményt. Mert, amikor Makarov lezuhan a földszintre Aria támadása után, akkor látszik, hogy Erza mindkét szeme könnyezik: http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/049/21 És ugye a következő arcban derül ki, hogy csak az egyik szemére tud könnyezni. Szóval, vagy csak véletlenül rajzolta így, vagy csak ez időben még nem tervezte el Erza sérülését.
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat) "Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
|
|
|
sasame103
Újonc
Nem elérhető
Artist girlie
|
|
« Válasz #57 Dátum: 11 dec 03, 20:21:09 » |
|
juj tleg! ez kicsit gáz :DD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ozymandias
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #58 Dátum: 12 feb 18, 23:35:52 » |
|
Onnantól fogva, hogy a homloka is gyöngyözik, így az nem feltétlen könny, lehet csak izzadság... Bár amennyiben tényleg könnynek szánta, akkor jó kérdés, hogy mennyire is tervez előre (:
|
|
|
Naplózva
|
„Király légy bár, jöjj, és reszketve nézz: nevem Ozymandias, urak ura.”
|
|
|
fafelyjonny
Újonc
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #59 Dátum: 12 júl 25, 17:02:29 » |
|
Fú, Gray jó nagyot üt... Még a karkötője is eltűnik. Innentől - Idáig De sebaj, később visszateleportál rá Meg ha a jeget a jövőbe küldi pára lesz, ha a múltba, akkor víz? azaz ez lenne a sorrend? víz jég pára De ha logikusan gondolkodunk, akkor egyik halmazállapot sem mondható alapnak, de ha mégis akkor a jég és a pára is a víz jövője, de két külön irányba. Ahhoz, hogy a jégből pára legyen, vízzé kell változnia, így a víz a jég jövője is ez vicces hogy pont tegnap elött volt a discoverin hogy a jég képes anélkül elpárologni hogy vizzé változna elötte.ugyanis vmi dokumentum film volt amiben azt tárgyalták ki az okosak hogy mi lenne ha eltünne az ember.és ott mondták hogy a jégkunyhok (igluk)kb egy év alatt elpárolognak ... tehát ez a a párává változó jég dolog tudományosan igaz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|