Az új opening: Meg kell mondjam hatalmas elvárásaim voltak vele szemben, hisz az S2 7. openingje, ami ráadásul a Tartaros Arc utolsó szakaszát fogja "feldolgozni". Így hát elég nagy mércét állítottam elé, amit részben igen, de részben nem sikerült átugrania. Félreértés ne essék, így is
5/5 lett, mert a zene baromi jó (van igazi refrén) és a képi világát is sikerült eltalálniuk, bár az elején Natsu arca kicsit pufi lett, Zerefnek meg a szeme sem állt jól
. Azonban én egy TOP 5 gyanús openinget vártam (tényleg szuper nagyok voltak az elvárásaim), de ezt közel se tenném be ebbe a listába.
Egyébként az első 1 perce még nem is lett olyan spoileres, de az utolsó 20-30 másodpercre szinte mindent betettek amit lehet, szóval
csak az nézze meg, aki nem fél a spoilerektől!Amúgy nekem ez az opening hasonló szinten van, mint az előző, az is nagyon tetszett, bár egyiket se mondanám kedvencnek, viszont vannak benne hasonlóságok, pl.: a 2 ellenséges nő szereplő Erza imádata...
Azok az elpirulások
A rész: Grat a készítőknek, nagyon eltalálták a hangulatát!
Bár a mangában se tetszett nekem se Gray debil feje a legérzékenyebb jeleneténél, kár hogy nem változtatták meg az animében
ezt is, úgy, mint Natsu és Gajeel reakcióját arra, amikor Juvia belement az ellenségbe.
A mangában szinte elbarmolták Juvia nagy jelenetét, de szerencsére az animében komoly volt a meglepődésük, nem ilyen "wtf" szintű... Egyébként a vízi "boszorkány" nagyon durván meg tudna így ölni kb. bárkit, ha a FT nem shounen, hanem a komolyabb kategória lenne.
4/5Az ending: Sajnos ezek továbbra is gyengék, de szerencsére az előzőtől jobbra sikeredett... Bár ez tényleg nem nagy teljesítmény
Mondjuk azt vettem észre, hogy megismerkedési sorrendben voltak a szereplők Natsu számára? De hamarabb beszélgetett (illetve verekedett) Natsu Gray-el, akiket aztán Erza békített ki mindig
Szóval Grayt kellett volna Erza elé tenni és akkor még jó is lett volna. Mondjuk Laxus is érdekes helyen van, de azt még talán el is tudom fogadni. (Tudom Lily Wendy-ék után jött, de az összes sárkányölőt a macsekjával mutattak
)
Viszont a "régi" Lucy-t elég jól visszaadták S2 grafikával. Ebben az endingben nagyon durván látszódik, hogy mennyit "nőiesedett" a karakter
Gyenge
3/5-öt adok rá. Elég durva, hogy nekem eddig igazán csak az első zárány tetszett az S2-ben...