Na, egy egész pofás lezárását kaptunk a NMJ ívnek!
A rész eleji bevonulás nekem nagyon tetszett, és tök jó, hogy visszakapták a nagy céhépületet is. Azért a seggnyaló Twilight Ogre befigyelt, jót nevettem rajtuk
Amikor vonult Luxus is a ultra cool lila ingjében, akkor elgondolkodtam kicsit. Ugye az a ruhája szétszakadt a Jura ellenes csatában. Meg ugye a FT alapból híres arról, hogy a női karaktereket "kicsit leöltözteti". Na már most, animében még nem mutatták, de lazán el tudom képzelni, hogy ebben a világban úgy működik a felszerelések javítása, mint egy mmo játékban. Elviszik a kovácshoz, az a mágikus kalapácsával ráüt egyet és jobb, mint új korában
Mutathatnának valami ilyesmit. Oké, Erzának ott van a Hearth Kreuz, de igazából az se nagyon volt említve animében.
Na és igen, tényleg megkaptuk a nagy választ, miért volt Lucy menyasszonyi ruhában
Valamiért nem lepődtem meg... Ugye a rész fele, tehát ez a küldetés filler volt, ami tényleg nem lett nagy szám, de... Kövezzetek meg, nekem bejött és kész! Visszahozta egy kicsit a régi FT-es hangulatot
Meg Erza Csillagos égbeli kalapácsa is visszatért!
Jöhet még több ilyen filler részeknek!
Aztán az epizód vége, hú! Sajnos erről már tudtam, de azért szépen megcsinálták, bár lehetett volna egy kicsit drámaibb is. Meg az elején még tényleg úgy beszélt Zeref, mintha nem hallaná, csak érezné mit mond, de utána eléggé úgy tűnt számomra, hogy ezek tényleg értik egymást és úgy beszélgetnek. Ja meg feltűnt a kis mizé is RT-ből, nem lepődtem meg, hogy Zerefhez futott
Plusz nemtudom, hogy én hallottam e rosszul, de más valaki adja Zeref hangját mint az előző évadban ? Vagy ugyanaz ? Mert ha új ha nem,elég gagyinak tűnt ahogy beszélt, főleg mikor mondta, hogy mészárlás lesz, azt valahogy komolyabb hangszínben képzeltem el.
Ugyanaz volt a hangja, mint eddig, de igazad van, kicsit másabbul beszélt. Lehet a mostani One Pieces Cavendish szerepe zavarta meg, mivel ott egy majdnem full hülyét kell megszólaltatnia, ahol nem sok drámai hangnem kell
Szóval jó kis rész volt ez. Oké, voltak hibái, de a rajzolás és a hátterek nekem továbbra is nagyon adják. Részemről egy
5/5Az endingen meglepődtem kicsit, nagyon jó kis rajz lett Lucy-ról, de én jobban örültem volna egy Nagy Mágiajátékokat összefoglaló amv szerűségnek, mint ami a Nirvána végén is volt. Ne értsetek félre ez is tetszett, de mire megláttuk teljes egészében (másfél perc) én eluntam az életem
És egy kis összevágás az elmúlt 26 részről egy kicsit sem lett volna nehezebb.
Mivel ezzel az epizóddal tényleg vége a
Nagy Mágiajátékoknak, ezért írnék egy
összegzőt:
Először is, a Fairy Tail eddigi leghosszabb íve volt ez (50-51 rész), de szerintem lehetett volna terjedelmesebb is. A régi animében, tehát az "S1"-ben még szépen ki voltak dolgozva a csaták és nem volt elkapkodva az egész. Rengeteg új szereplőt ismertünk meg, akiknek harcait is szépen bemutatták, nem csak a főszereplők hangsúlyosabb csatáit. De még ha nem is, akkor a régi anime kitoldalékolta nekünk és láthattunk egy viszonylag pofás Lyon & Yuka vs Kagura & Milliana fightot. Az alap koncepció is jó volt, nekem nagyon bejött ez a mágia játékok és elsötétülés projekt. Mivel az első 25 részét már kitárgyaltam régebben, így csak az elmúlt 26 epizódot fogom most.
Elég problémás dolguk volt a készítőknek, mivel az évad felénél elvágták a sorozatot és egy új kezébe adták, aminek köszönhetően egy komoly pro és kontra hasonlatokat tudtunk vizsgálgatni, és rengetegszer éltünk is a lehetőséggel
Az új anime rajzolásban és hátterekben nekem egyértelműen jobban tetszik, de zenékben és színvilágban az első jobb volt, bár... Az utóbbi nem biztos, mivel ez egy komolyabb és élethűbb dizájnt ad neki, de az ostok egyértelműen sokkal gyengébbek.
Na ugye az 5. játéknappal folytatódott a sorozat, ami egyértelműen a legjobb LEHETETT VOLNA, de persze, hogy nem volt! Az összes izgalmas harcot vagy elrontották a Nakama Bankai-al, vagy csak nevetségesen rövid lett és kidolgozatlan. De most tényleg, kérdem én, hogy ha régen egy Elfman vs Bacchus, Lucy vs Flare és ugye Lyonék vs Kaguráék harcra rászántak 1-1 teljes epizódot, akkor egy Luxus vs Jura ezt miért nem érdemelte meg??? Csaták terén egyértelműen borzasztóra sikeredett az 5. nap. Inkább a nevetségesen sokat mutatott Kivégző Osztagra pazarolták a képkockákat, nevetséges...
A hangulat viszont itt is nagyon megvolt. Most nem kezdem el sorolni, de nem egy jelenet volt, ahol végig éreztem a feszültséget és izgalmat.
Aztán jöttek a sárkányok, akik jól néztek ki, de nem nagyon mozogtak és ezért aztán egy jó amv-et se lehet készíteni a Sárkányok vs Sárkányölőkről..
A
S2 NMJ íve: számomra csak egy
7/10, ami Fairy Tailhez képest borzasztó gyenge pontszám. Azonban a
TELJES NMJ ív helyzete már mindjárt más.
Szerintem egy szépen felépített és kellően összetett történetet láthattunk. Persze volt 1-2 "logikai baki" talán, de nem tudom, javítsatok ki. Azokra a jelenetekre gondolok, amikor Arcadios nagyon-nagyon gonoszan viselkedett, a végén meg kiderült, hogy jó (bár Mestnél is volt egy hasonló anno), meg még az elején Levy szemszögéből olvashattuk a Jövő naplóját a múltról, de utána ez is totál Lucy-s lett... Bár az anime pofásan kiegészítette egy fillerrel ezt a Levis dolgot 2 résszel ezelőtt, tehát próbált menteni a helyzeten. De ezek a dolgok mind Mashimának írhatóak fel. Továbbá Sting feladása is rengeteg embert kikészített, amit meg is tudok érteni, de ezekről már beszéltünk.
Mashimának elég nehéz dolga volt, hisz ez lett az első One Piece ív hosszúságú története és Odához hasonlóan RENGETEG karaktert szerepeltetett. Legtöbbször szépen megoldotta, de ahogy korábban írtam, több helyen is összecsapott munkát végzett.
A S1-ben nekem sokkal jobban bejött a
Mágiajátékok, tehát ez felhúzza az átlagát egy
8/10-re. Jó lehet, hogy ez tényleg túl hosszú ív lett így elsőre, de rengeteg potenciált tartalmazott (még mindig elég csak a Luxus vs Jura harcra gondolni), amit Mashima szépen elrontott úgy, ahogy azt lehetetlen.
Végül még egy-két mondat a 4 opening és endingről, ami összefoglalta ezt az ívet. A legelső nyitány még régebbről, nekem nagyon nem tetszett, mivel a zene is élettelen volt és csak bemutatta a csapatokat. Azonban többi, tehát a legutóbbi három cseszett jó lett, mindet visszanéztem egy csomószor
Oké, full spoileres az összes, de igazából csak így lehet egy képi tartalmilag izgalmas openinget összerakni. A zenék pedig ugyancsak fantasztikusak voltak az utóbbi háromnál.
Az endingek elmentek szódával, bár nekem az utolsó zárány Tenrounál tetszett igazán, azóta egy kiemelkedő sincs.
A következő részek: Ez lesz az utolsó pont tényleg, nem akarok floodolni
Először is, ahogy korábban írtam, nekem nagyon tetszik az, hogy megcsinálják a "nkwt által -egész, öttized fejezeteket"
A rész végén lévő előzetes nem egy képkockával keltette fel a totális érdeklődésemet, szóval én nagyon várom őket!
Az Eclipse Celestial Spirit Arc pedig brutálisan jónak ígérkezik a részemről, már csak karakter dizájnilag is, te jó ég
Akkor Loki lesz a főellenség? :O :O Meg a többiek is jól néznek ki, bár eddig csak hármat láthattunk összesen, viszont az árnyékképek is nagyon ígéretesek. Egy ilyen történetből lazán ki lehet hozni 10-20 epizódot, szóval fogalmam sincs, hogy meddig lesznek fillerek, de igazából egyáltalán nem zavarnak
Vége!