Egyetértek a többiekkel, valóban nagyon szép rész lett ez a 200. epizódnak!
Én sem éreztem, hogy 1 mangát dolgozott fel, csak úgy, mint az előzőben, itt is ötletesen kiegészítették.
Az elején tényleg le lehetett vágni, hogy Urtear az öreg néni a hosszú haja és hangja miatt, de ez nem nagy negatívum, hisz 5-10 perccel később úgyis kiderült volna. Már amikor átadja a levelet Gerardéknak ott is gyanítható, de ha nem, akkor a leghülyébbnek is leesik akkor, amikor eltűnik a néni.
Na, de térjünk vissza az elejéhez! Ötletes kis kiegészítés volt a kommentátor szerepeltetése (mindig elfelejtem a nevét).
Végre láthattuk teljes egészében, és igen, van alsó teste is!!! :O Nekem szokatlan volt
A Fairy Tail-es pihenős jelenetek nekem nagyon tetszettek, hisz nem agyament baromságokkal ment el, hanem baráti lazulással. Bár Erza karakterét kicsit "meggyalázták" azzal, hogy nem tud szépen rajzolni (de a nagy mell a képén befigyel
), viszont ez is megbocsátható, senki sem tökéletes, még Miss Legyőzhetetlen Titánia se!
Doranbalt jelenete is jó lett, megtudtuk, hogy nem csak hozzáadni, de törölni is tud emlékeket, elég ópé kis képesség ez!!! Meg haverkodik Gerardal és nem akarta bajba sodorni a jófiú Laharlt, jó kis karaktere van Mestnek
Cobra feladása is hihetetlen jó lett, érződött rajta az őszinte vallomás (nem tudta legyőzni a sárkányt, hallhatott hangokat), de persze az is, hogy még mesterkedik valamiben
Oracion Seis!!!44
Végül pedig Urtear elbúcsúztatása: tökéletes
Fantasztikus lezárást kapott a karaktere, hatalmas pont Mashimának. Ha a nem főszereplők harcait nem is tudja mindig jóra megcsinálni, azért a jellemfejlődésükre és jeleneteikre nagyon odafigyel. Jó példa erre Gazille, Luxus és Gerard is. Ezzel a fejezettel újfent bemutatta, hogy a Fairy Tail igenis egy nagyon komoly és drámai sorozat is tud lenni, ha akar. Sok szereplőnek nagyon kidolgozott és összetett jelleme van, szinte már-már létező emberek. Ezért is a kedvenc sorozatom
Szóval ez a rész megérdemli a 200. számát, én is lazán beletenném S2 top 3 legjobb epizódjába. Ami még tetszett, az a szép rajzolás és hangulat keltő háttérzenék. Egyértelműen
5*/5 Az utóbbi 5-10 rész színvonala már nagyon jó, hátha belejöttek már a sorozat készítésébe az új animések. Legalábbis én remélem, hogy ez a szint maradni fog
Megkaptuk az újabb 1-2 ENYHE utalást a (nem feltétlen rögtön) következő ívre
Tartaros!! 7 évvel ezelőtt szerintem a 2. legerősebb Balam tag volt, mert ugye mindenki említette, hogy a GH a legkeményebb, de most eltelt 7 év, a GH céh nagy esélyekkel felbomlott, így most a Tartaros lehet a legop-bb. Amúgy csak szerintem van egy chips márka név feelingje? "Tartaros, most wasabis ízesítéssel. Harapj rá te is!"
Az előzetes KICSIT spoileres... De
szerencsére "azt" a meghatározó képet láttam már régebben... Viszont Lucy
megint esküvői ruhában?? Húha, nagyon akar már valamit
Kuro25: Én is reménykedek egy kb. 10 részes, de akkor már legyen 13 részes filler évadban. De olyanokban, mint ami a Nirvána után volt. Mármint nem agyament robotsárkányos hülyeségekben, hanem, hogy 4-5 ilyen egy epizódos kis különálló kalandok, utána meg egy 6-7 részes rövidebb és kicsit komolyabb ív. Mint mondjuk a sorozat legelején, az Erigoros
A lényeg, hogy utazgassanak és térjen vissza a küldizgetés feeling, mert egy jó ideje már nagyon nincs meg.
BrownOsment: És tényleg!!! Virgo és Urtear hangja ugyanaz a színésznő :O A Kana & Aquariust tudtam, de ez most nagyon meglepett