175.rész, azaz a Finálé:Natsu harca az ikersárkányokkal tényleg hangulatosra sikeredett, de kicsit túl Bleach-esre is. Gondolok itt az Ichigo vs Grimmjow leszámolásra Hueco Mundo-ban. A helyettes shinigami gondol egyet, hogy én erősebb vagyok, és leveri a nagyon op Arankát. Na hát itt is ugyanez volt szinte. Azért kicsit nagyobb megerőltetést vártam volna, mert ahogy Erza is mondta, Stingék nem gyengék ( főleg ha sárkányokat is megöltek az erejükkel még taknyos korukban ) De nem, még csak nem is fáradt el Natsu, hát eléggé érdekes összképet adott a dologról. Viszont tetszett benne, hogy Dragneel annyi idő után újra EGYES EGYEDÜL, SEGÍTSÉG NÉLKÜL győzte le a "boss"-t ( jelen esetben Rouge-ékat ) Sokat erősödött

Az a bevágás, amikor a Charliot-on Sting mondta, hogy: ezt most átadom nektek, azaz 1-2 pont nem számít- és erre mégis

Ez a jelenet nagyon tetszett, ennyi Sabertooth

Most mindenki a Fairy Tailt látja már riválisnak, tök jó

A legtöbb jövendőbeli párok harca érthető, kivéve a Sabertooth-ból Ren/Hibiki érdeklődése Gazille felé, azt nem értem miért.
Ha már a vassárkányölőről van szó, talált egy sárkány temetőt ??? Meg Natsu válasza Lilly-nek, hogy Gazille nem tudja, mi a páros harc lényege hatalmas volt

Meg a bizonyos jóslatban vagy mi az, Levy sír a barátaiért, és mond egy olyat, hogy : "Még ő is meghalt, akit annyira szerettem"- itt biztos a vassárkányölőre utal

Polyushka is kezdi megszeretni az embereket

Az utolsó nap, amit jó ideig nem látunk animében, nagyon érdekesnek ígérkezik. Persze már erről is tudtam, de egy túlélő free for all leszámolás sok izgalmat rejthet

Na és akkor itt elérkeztünk a rész végéhez. Az ending előtt lévő új zene nagyon tetszett. A rész vége meg nagy trollság volt Mashimától

Az a To Be Continued a mangában is ott volt, biztos az animének készítette elő a mangaka.
Írnék egy kis összegzőt is a Nagy Mágiajátékok ívről:
Mind minden Fairy Tail arc, ez is nagyon jóra sikeredett. Tele volt pózer és egyben hangulatos jelenetekkel, de a romantika se maradt ki

Kedvenc jeleneteim: Erza és Gerard kis aktusa a tengerparton, Rofus hullócsillagok éjszakájának aprítása, Gerard vs Jura, Natsu betörése a Saberhez, Erza Pandamóniumos kihívása és Luxus 1v5 harca, de igazából az egész ív

A háttérzenéket és a szinkronokat is nagyon eltalálták, mint mindig.
Megismerhettünk elég sok új szereplőt is, ezekből nekem Bachuss és Kurohebi tetszett meg különösebben.
Negatívként megemlíteném, hogy a grafika többször is gyengére sikeredett, és azt is sajnáltam, hogy nem láthattuk élesben Erzát a Fairy Tail-es csapatruhában :S
Természetesen nem volt olyan jó, mint a Tenrou-sziget arc, de így is adnék egy csillagos ötöst az "évad"-ra

Végezetül habár egy ideig ( remélem nem sokáig ) szünetel az anime, így se maradunk Fairy Tail nélkül. Még itt a mozifilm és az ova 5 is. Továbbá természetesen a manga, amit szerintem én is elkezdek olvasni, mert nem igen fogom kibírni a hetet FT nélkül

De szépen befogom osztani a felgyülemlett kb. 30 fejezetet, legalábbis megpróbálom