Heti elemzésemet kezdeném azzal, hogy jövő héten röviden elbúcsúzunk Zentopiás barátainktól, hogy megismerjük az újakat
Igen, jól halottátok jövőhéten a rész második felében már a manga cselekménye fog folytatódni
Új szereplők, új opening, új ending és hihetetlen izgalmak. Elnézve a részek címeit maradunk a 2 fejezet= 1 epizód aránynál 150. rész:
Be kell valljam, hogy azon kívül, hogy poénkodtak a krízis közepén, hogy Lucy a halas hajóvá változott ez a rész, ami konkrétan lezárta a filler cselekményét, nagyon szépen le volt vezetve.

Natsu és Midnight harcánál se fogtam a fejem. Győzött az ökölharc, aminek örülök. A Genezis Zerot s viszont láthattunk és főhősünk megint kitört belőle

Sebaj
Megtörtént a várva várt Cobra és Kinana találkozás. Nekem tetszett a végkifejlete, megható volt még ha az is lett, amitől sokatok tartott. Megtudtuk Cobra igazi nevét is:
Erik 
Úgy legyen vége történetnek, hogy a könyv meg van írva, nem igaz? Ez is nagyon jó húzás volt

Imitatia meg Lucy szülei mellé került az endingben

A beígért arc összefoglaló:(Bevallom, hogy tegnap estig tartalmilag akartam leírni a folyamatos cselekményt, de mérhetetlenül hosszú volt, így módosítottam és általánosságokká fajult a dolog, sajnos...)
Mondókámat ott kezdeném, hogy tekinthetjük ezt az arcot akár hivatalosnak is, filler helyett. A mangában mondják Lucynak, hogy biztos hallott már a Zentopiás incidensről. Amikor az anime elér oda, biztos jönnek majd a jobbnál-jobb Zentopiás visszaemlékezések.
Szerintem kellőképpen izgalmas történetet sikerült összehozniuk. A Végtelen Óra, a keresés és a Real Nightmare elnyerte a tetszésemet. Voltak benne természetesen unalmas részek is, de fillerhez képest örömmel áldoztam rá heti 25 percet. A többi anime készítői remélem szorgosan jegyzeteltek, arról, hogy milyen a jó filler.

Hihetetlen jó húzás volt, az edolasi banda földvilági énjeinek használata. Egyrészt Edolas még mindig rejteget jó alapanyagot (és még fog is

), másrészt remek karaktereket ismerhettünk meg. Byro Cracy, Mary Hughes, Coco, de még Sugarboy „Spicy” is a kiemelkedő karakterek közé tartozott. Volt, aki rendkívül komoly volt, mások inkább a humoros oldalt erősítették. Mindegyikük lazán volt olyan jó, ha nem jobb mint az edolasi énje. Voltak visszatérőink is Erigor és a Vanish Brothers személyében. Őket is jó volt újra látni. Nem mehetek el szó nélkül Dan Straight és Samuel mellett sem. A hősszerelmes lovag és a kezdetben unszimpatikus Exceed sok kellemes pillanatot okozott a filler során. Guttman Kubrick, a takarító is élvezhető figura volt, bár lehet a One Piece-be jobban illett volna.
Itt érkeztünk el fillerünk főszereplőjéhez Imitatiához.
Mind az ügyetlen, bátortalan énje, mind a badass fighter énje nagyon bejött. Ki is mondom: Hiányozni fog és nem bántam volna, ha valamilyen filler Csillagszellem vált volna belőle. Külön gratulálok még egyszer annak, aki sejtette a megrongált képről a Heartfilia Villában, hogy az arra utal, hogy Imitatia--> Lucy babája

Természetesen kedvenc sötét céhemről, az Oración Seisről is ejtek néhány szót: Nagyon boldog voltam, hogy visszahozták őket az animében, új külsővel, új mágiával. Nem okoztak csalódást, bár a harcaikban
sokkal-de, sokkal több potenciál volt. Úgy érzem a készítők nagyon elkapkodták a harcaikat, siettek(csak azt nem tudom hova, mikor a következő arc javában tart a mangában) pedig egy egész epizódos harcot jó lett volna látni.
Jó ötlet volt, hogy minden tag feláldozott valamit az új hatalomért. Racer az emberi szívét, Angel az élettartamát, Cobra a látását(én sem jöttem rá, hogy a meglévő szemére is vak-e), Erigor az emlékeit, Midnight pedig a jövőjét az apjával--> Ezt mondjuk nem nagyon értem, hogy mit takar...

Egy szónak is száz a vége: túl könnyen és gyorsan lettek lerendezve.
Doranbolt lecsúszása is filler volt, de jó volt látni, hogy mennyire zavarta az, hogy magára hagyta a Tenrou csapatot.

A negatív oldalról mindenképpen meg kell említenem a Rengőfenekű és Hájú Bandát. Ne lássam őket soha többé…

Sajnos nem mehetek el szó nélkül a meg nem magyarázott, logikátlan vagy már baki gyanús dolgokon:
- Kitől, honnan kapta az új erejét az OS?
- Hogyan élhetett Klodoa, amikor Zero megsemmisítette?
- Honnan volt Midnightnál haj Zerotól?
- Ha Rapowant hozta ki az OS-t a börtönből, akkor mikor lett ő teremtve, ha Midnight a börtönben csücsült?
- Midnight hozta létre a bábok seregét és Rapowantot?
- Mi lett az igazi Michelle Lobsterrel, miután Laki és Gildarts elvitte?
- Hogyan tudták a régészek feloldani Natsun, Dan varázslatát?
- Ha Erza nem bírt Dannal, hogyan bírta Angel egy támadással szétzúzni a páncélját?
- Honnan tudott Juvia az Iced Shellről?(Tudom, hogy már felvetettem)
- Honnan tudott Cobra az Erza vs. Azumáról?(Tudom, hogy már felvetettem)
- Mit műveltek a csapatok az OS elleni első összecsapásban, ha a végén 1 vs. 1-ben simán verték az OS-t?
- Klodoa miért tudott a Jackpotos ruhától más mágiát használni? Egyáltalán hogyan mozgathatta a bot azt a jelmezt?
- Hogyan jutott be a Rengőfenekű Banda a Zentopia főhadiszállására?
- Midnightnak honnan a fenéből támadt az az ötlete, hogy elmegy a Heartfilia Villába, majd ott életre kelti Lucy babáját?
Mindezek ellenére én bíztatok mindenkit, hogy nyugodtan megnézheti a fillert, nem kell kihagyni, mert garantáltan nem veszít vele semmit az ember.

Talán ennyivel le is zárom az összegzőt. Nem lett olyan jó, de legalább támpontot nyújt arról, hogy mi is történt a fillerben, úgyhogy ismétlem magam, de nyugodtan bele lehet kezdeni emberek