Egy ideje nem néztem Fairy Tail animét, elég volt a manga is.
De most megnéztem a 34. részt és... majdnem azt mondom, hogy kár volt.
Először is, a Mennyország tornya úgy néz ki, mintha egy rakás ócskavasat hajigáltak volna össze. A mangában legalább egy normális kőtorony volt. Ami persze... de nem akarok spoilerezni. ^^
A másik pedig, hogy minek kellett leleplezni Gérard arcát? Az ikertestvéres szöveg korai bedobásával is igencsak melléfogtak. Aki olvassa a mangát, az tudja miért.
Ráadásul ebben a részben 20:50-kor látható valami érdekes Rob nagypapi hátán. Ez is túl korai még. Aki olvassa a mangát, az szintén tudja miért.
Oké, a Fairy Tail sosem lesz egy Naruto vagy One Piece népszerűségű manga. De a készítők magukhoz kaphatnának, mert nem muszáj minden mangából animét csinálni, főleg ha nem képesek rendesen megcsinálni. ^^
Másik két nagy szívfájdalmam már az anime kezdete óta:
1.) A varázskörök. Minek? Az Abyss Break-nél vagy az Aetherionnál megértem, hiszen azoknál a mangában is volt. De hogy minden kis csipp-csupp cuccnál...
2.) Ez tulajdonképpen az első folytatása: A Mágiatanács az animében miért egy nyamvadt varázskörön álldogál egy toronyban a nagy semmi felett...? Nem lett volna jobb, a mangához hasonlóan, ha a szokásos kerek asztaluk körül üldögéltek volna? Akkor még az asztalt is verhetnék néha.
Szerencsére a sárkánytojásos részt normálisan csinálták meg. Kivéve azt, hogy túl koránra tették az animében és leleplezték vele a MiraJane, Elfman és Lisana közötti rokoni kapcsolatot.
De azért egy "előnye" volt. Amikor Elfman a Mágikus Óriás belsejében MiraJane-t keresi és az Elemi Négyes Sol-ja elkezdi szívatni, akkor a Lisanás "trükkök" nagyon ütöttek. o.O Az ott meglepően komoly lett... o.O ...még ha a nagy része filler is volt.
Az viszont nagyon LOL, amikor Sol lelke el akar szállni, a démon Elfman elkapja és visszagyömöszöli a testébe... ^^"