Punk hazard záró epizódját láthattuk! Mindjárt írok is róla egy kisebb összefoglaló véleményezést, de előbb a részről:
Az epizód első fele úgy el volt rontva és húzva ahogy lehet... Én hatalmasat csalódtam ebben a jelenetben. Az előző rész annyira epik volt, erre fel most mi történt ? Aokiji fagyasztott egyet, Doflamingo meg lazán kitör belőle... Utána pedig egy
nagyon izgalmas párbeszédnek lehettünk tanúi... Óriási csalódás ez a részemről, ez annyira semmilyen volt, hogy szégyent hoz a One Piece-re.
Na viszont a 2. fele, amikor Luffy-ékat mutatták az tetszett. Caesaron mindig jókat röhögök, hatalmas figura
Olyan vicces így látni, hogy egy ilyen erős démongyümölcs használó magatehetetlenül ott van Luffy-ék között, és folyamatosan kapja a facekickeket Sanjitól
Csórinak elég megalázó lehet, de bőven megérdemli.
Momo trollkodása is nagyon átjött és a jégesős jelenet is jó volt, illett az Új Világ misztikus időjárásához. Bár anno Grand Line is ilyen volt, utána valahogy eltűnt a zord óceán feelingje.
Na és akkor egy "kis" PH összefoglaló a részemről:
Egy izgalmakban, fordulatokban és epik jelenetekben gazdag 46 részes igényesen megrajzolt ívet zárhatunk le magunk mögött.... PEEERSZE.... Én lennék a legboldogabb, ha ezt mondhatnánk.
Azonban a zord valóság az az, hogy ez, szépen fogalmazva trágya volt.
Olyan szinten el volt húzva az egész, még 1/1-es adaptációban is, amire szavak nincsenek!!! 20 epizódban meg lehetett volna oldani az egészet, persze gyorsabb tempóval, de akkor is. Csak nézzük össze egy Arabasta ívvel. Ott milliószor több dolog történt, több helyszín és rengeteg harc. És itt ? És itt ?! Szinte semmi...
Egy totál felesleges történetről szólt az egész. Beteg gyerekek... Én lemerném fogadni, hogy ez a "side-story" se fog visszajönni soha a további cselekményekben... Ez a baj a One Piece-el mostanában, most hogy minden Mugiwara tag és fontosabb karakterek történetét letudtuk, már csak ilyen Gyojin sziget féle nép és beteg gyerekek jutnak. Nagyon nem bírom, hogy ennyire szuperhősöknek mutatják be Luffy-ékat. Van/volt nekik elég gondjuk, miért kell ennyire megváltani a világot ?
A harcok megint szánalmasak voltak. Megjegyzem nagyon kevés volt... Rengeteg karakter nem kapott semmi komolyabb harcot. Nem is ezzel lenne a baj, de aki meg kapott, nem is keveset, az meg úgy lebőgött, ahogy lehet. És igen, most Smokerre gondolok! Ez az ív úgy megalázta és a földbe tiporta az erejét, ahogy lehet. Pedig emlékszem még hogy izgultam, amikor elsőnek mutatták a Gyojin sziget végénél, ahogy bevárja Luffy-ékat. Teljesen menőnek, erősnek és okosnak nézett ki.. Errefel kifog rajta egy noname Vergo és egy 2 éve még csak Shichibukai se volt szupernova. Hát szomorú tényleg. Az utolsó "harcát" meg meg sem említem inkább.
Egyedül a Luffy vs Caesar meccsek tetszettek, de az előbbi úgy le volt gyengítve MEGINT mangához képest, hogy ezt is szépen elcseszték.
Az immortal karaktereket meg inkább ne is ragozzuk... Elég csak Jahigét és a Halálországot felhoznom példának. Az egy dolog, hogy Oda nem szeret ölni, de... Nevetséges. Ezek után azon se lepődnék meg, ha Mone is élne....
Ennyi negatívumot mi tudna kicsit kompenzálni ? Az animációk, grafika talán ? Ááááh.... Inkább nem is mondok semmit.
Próbálták érdekesebbé tenni a történetet egy testcserével, de az ebből adandó potenciált is alig használták ki, hogy az szomorú...
Ami tényleg tetszett, az a néhány poén és Caesar Clown karaktere. Ha ő nincs, az egész ívet dobhatnánk a kukába, bár így se végezte sokkal arrébb..
Mindennel együtt ez az arc nem ér többet egy 4/10-nél és így belegondolva, talán ez minden idők legroszabb One Piece íve. A még 6 részes flashback Gyojin szigetet is jobban élveztem, mert ott legalább volt dráma és igényesebb rajzolás...
Mindenesetre jövőhéttől kezdődik egy kis filler ív. Nem is baj az, sőőt. Amilyen közel van az anime a mangához és amilyen csapnivaló volt a grafika, inkább pihentessük a főszálat. Én még egy Caribous anime történetnek is örülnék, ha már mangában befejezték.