Nem könnyű kérdés. Úgy vélem nem csak erőben, hanem észben is mérendő ez a lista. Szerintem a jelenlegi állás szerint(ebben a háborús részben) így néz ki a sorrend:
1. Rikkodou Sennin ... azt hiszem egyértelmű. Az eddigiek alapján ő a legerősebb shibobi. Eddig még nem igazán volt rá a mangában példa, hogy valaki ezt túlszárnyalta volna. Majd Naruto, de csak majd... addig meg marad a Sennin az első helyen.

2. Uchiha Obito ... mivel jelenleg ő a Juubi jinchurikije, és nem úgy néz ki, mint akit olyan simán lenyomhatnának, így a második legerősebb shinobi, Rikkodou Sennin után.
3. Senju Hashirama lenne... ha Madara azóta meg nem szerezte volna a sejtjeit, és nem lenne Rinneganja. Szóval nálam a második helyezett Uchiha Madara.

4. helyezettem Senju Hashirama. Első Hokage, aki a maga idejében legyőzte az akkori Madarát, és korának legerősebb shinobija. Ha Madarának nem lenne Rinneganja most, és Hashi sejtjei, akkor harmadiknak írtam volna.
5. Senju Tobirama... higgadt, megfontol, és jó pár jutsut kifejlesztett. Na meg amúgy szimpi szereplő.

6. Uchiha Itachi ... azon kívül, hogy szintén Uchiha, aki rendelkezik a Mangekyou Sharingannal, nagyon intelligens is, és ez a tulajdonság végett még egy tőle erősebbel szemben is képes lehetne győzni.. ha még élne, vagy szerepelne a történetben. Nagyon gondolkoztam, hogy ő vagy Tobirama kerüljön-e előrébb, de ha ismerték volna egymást, tuti egy oldalon álltak volna, és nem valószínű, hogy harcoltak volna egymás ellen. Így meg csak találgathatok..
6. helyezettem Uzumaki Naruto ... főszereplő, így így is, úgy is ő lesz a legerősebb, de még nem tart ott... Ha nagyon jóindulatú lennék, akkor ötödiknek írtam volna. Viszont még nálam nem tart ott.

7. Uchiha Sasuke ... még nem igazán sokat mutatott ugyan mostanság, de Naruto után áll mindig.
8. helyezettnek az Öt Kage-t tenném. Raikage, Tsunade, Mizukage, Gaara, és a Tsuchikage...
A leggyengébbnek most azokat a szereplőket tartom, akik úgymond mellékszereplőként szerepelnek a mangában (ebben a mostani háborús részben). Ilyenek pl. Kiba, Shino, Shikamaru (lehet nem a legerősebb, de észben nagyon ott van, és ez azért sokat nyom a latba, de meg sem közelíti az általam említett listán szereplőket. ), Sakura (szükséges szereplő az orvosi jutsujai végett, és persze a taijutsuja is kiváló, de nem tartozik a legjobbak közé). Na meg a maradék...