Az én észrevételeim a következőek.
Az Obitos dolog nekem sandít eléggé, bár elképzelhető, hogy, mint ahogy Oro mindig átlépdel egy másik testbe, úgy Obitot is valahogy átoperálták máshova és valami szuper gonosz (esetleg Madara) nevelte fel, így megkergült és ezért akarja a tervét megvalósítani. Nagyjából ennyi ami miatt Obito lehetne, bár nem látok rá esélyt. Amire én inkább kiváncsi lennék, hogy mért mondja azt Tobi, hogy "kölcsön vett erő". Két variáció lehet rá:
1. Tobi Obito, így visszaakarja venni a szemet (aminek értelme nincs, mert van már egy jó szempárja)
2. Valaki olyan, aki nem tudja pontosan hogyan került Kakashihoz a szem, max csak annyit, hogy Obito meghalt, Kakashinak lett sharinganja
http://naruto-kun.hu/manga/mangas/Naruto/597/Naruto_597_13.pngItt Tobi a "Neked csak a szád jár ..." résznél elképzelhető, hogy arra az esetre gondol, hogy Rin-t ott akarta hagyni, így viszont megint csak Obito-ra lehetne az egészet ráfogni, vagy magára Rin-re.
A következő mondata, hogy "Késő már megbánni." Mit kéne megbánnia? Ha csak nem megint arra célozz, hogy Obito meghalt, mert későn indultak útnak.
A lényeg a lényeg, hogy Tobi Obito szemét uralja (bár gondolom ezt eddig is megállapította már mindenki), ott volt azon a napon (ezt Tobi is mondja) és akkor ott valamilyen formában találkoztak egymással. A kérdés az lenne, hogy amíg Kakashi eszméletét veszti, addig mi történik. Ugyanis amint meghal Obito, Kakashi picit harcol és utána egy nyugodt környezetben ébrednek, ahol Rin már mindent elmondott. Abban az 1-2 órában lophatták el Obito szemét, habár ezzel se vagyunk közelebb. Amire esetleg lehetne tippelni, hogy Tobi a Rejtett Kő faluból származik.