Nagato Rinneganja = Madara Rinneganja mekkora trollság, Kabuto kiszedi Nagato szemét, beülteti egy élőnek, megöli, ezt megcsinálja 1000x és van 1000 edo zombija Rinnegannal, na meg kifogyhatatlan chakrával. Nagyon gagyi az is, hogy egy időben 3x létezett ugyanaz a szempár. (Nagato holtteste, amiből Tobi kapta, Nagato edo-ja, Madara edo-ja).
Nem hiszem, hogy Madara szem nélkül, vagy lopott szemmel tovább élt volna, ezt feltételezve megmondhatnánk Madara halálának idejét elég pontosan, Second Shinobi World war vagy 7 évvel azelőtt (Nagato születésekor legkorábban), ha lenne pontos információnk arról, mikor is zajlott a háború. De mivel nem tudjuk Nagato korára kell hagyatkoznunk. Konan nem hiszem, hogy akár 35 éves lenne, és Nagato vele egykorú, de ezt nem mondhatom biztosra, Kishi szépnek rajzolja a nőket, sima arccal, nem mondod meg hogy 20 vagy 40 évesek. Jiraya ~55 éves korában halt meg (Tsunade most 54), amikor edzeni kezdte Nagatot, akkor ő már felnőttebb volt, mint a mostani Naruto, 20-30 éves lehetett, tehát a korkülönbség Nagato és Jiraya között 13-23 év (Nagato az edzés elkezdésekor 7 éves volt, Jiraya 3 évig edzette, 10 éves korára, az edzés végére az összes elemet elsajátította). Szóval kijön így nézve is, hogy Nagato 32 - 42 éves lehetett, Madara ezek szerint legkorábban 42, legkésőbb pedig 32-7, azaz 25 éve halt meg.
A lényeg az, hogy a "maszkos", aki megmutatta magát Kisamének, Itachinak és aki harcolt Minatoval, az nem lehet Madara ezek alapján, Obito most Kakashival egyidős, 29 éves lenne, ő nem szállíthatott még akkor sem, ha Madara 25 éve halt volna meg (4 évesen), Obito =/= Tobi. (De akkor miért mondta Tobi, hogy Kakashi lopta a Kamuit? Szerintem ez szimplán hatásvadászat Kishitől, hogy feldobja az Obito témát, ha akarom érthetem úgy is, hogy ő fejlesztette ki előbb, vagy ez egy Uchiha technika, Kakashi így lopta. Szerintem olcsó trükk ilyen mondatokat feszültségkeltésként bedobni, de mint mondtam szerintem Kishinek belefér.)
Kagami szerintem egy jó sztori volt, főleg hogy nem tudjuk, klánon belül mennyire állt közel Obitóhoz, így a szemüknek is lehetett volna hasonló képessége (lsd. Itachi-Sasuke). De most kiderült, hogy konkrétan Obito szeme van meg Tobinak.
Ezek alapján Tobi nagyon valószínűleg végig egyetlen személy, nem Obito. Ha már van valakinek egy sharinganja, akkor nem hiszem, hogy lecserélné vakon egy szétzúzott genin testéből kiszedettre csak a hecc kedvéért, nem ismerjük, hogy ez milyen hatással van a két szem erejének egyesítésére MS elérésének az esetén, egy Susano'ot vagy hasonló szintű Uchiha technikának a feladását nem éri meg megkockáztatni.
Egy értelme lehetne: ha az illető családja kihalt, nem tud másik (kompatibilis?) MS-t szerezni hogy EMS-t szerezhessen. De Tobi szeme ugyanolyan, mint Kakashié, tehát ha ez lett volna a helyzet akkor nem jött be ez a terve, mivel most is Mangekyoja van.
A fentiek alapján nagyon valószínű, hogy Tobi nem uchiha, vagy egy olyan uchiha, aki elvesztette a szemeit. Itt az Izuna szál erősödik. Kisame Tobit Madarának látta, ebből azt gondolná az ember, hogy hasonlított rá, ami stimmel is, hiszen testvérek voltak. De lehet hogy csak úgy gondolkodott, hogy öreg(?), rejtőzködő uchiha, nagyon erős sharingannal (esetleg MS-t is villanthatott) -> Madara. Shisui Itachival egyidős, tehát 4-5 éves volt Obito halálakor, de ő nem volt gyanús eddig sem.
OFF/
Chakra/Cartnecker: Archívumot nem lehetne csinálni? Pl. a prohardveres megoldás elég jó (
http://prohardver.hu/tema/gyurosok_ide_3/hsz_1-50.html). Persze nem tudom a technikai részleteket, biztos más sémára épül a lapcsalád stb. és nem olyan egyszerű megvalósítani. Mindenesetre nagyon érdekes lenne visszaolvasni a régi hozzászólásokat (amikor még Peint Minatónak hittük) és pl. ez a hozzászólás is úgy érzem, hogy megy a süllyesztőbe.