Sziasztok. Olvastam, hogy a "Ki is lehet Tobi?" topicot bezárták és átrakták ide mivel a következő manga fejezetekben erős utalások lennének. Én már egy jó ideje tervezem, hogy leírom nektek az elméleteimet és ezt a komplett teóriát amin már hónapok óta dolgozom. Felvetettem nem egy nagy Naruto fan ismerősömnek és bármit kérdeztek, nem igazán találtak rajta rést. Szeretném, hogy ha ezt megcáfolnátok.
Na akkor kezdjük is.
Szerintem Tobi nem más, mint az elcsépelten és folyamatosan felbukkanó Uchiha Obitó. Hogy miért is ? Azt most elmondom.
Kezdjük a legelején. Ezek az elcsépelt dolgok, hogy ugyan úgy néz ki, ugyan az a szeme hiányzik meg hogy hát Uchiha.
De ugyebár Obito 12 éves korában meghalt mert ráesett egy szikla. A történetet mind ismerjük. Akkor hogyan ?
A Tobi vs Konan harcot átolvastam már nem egyszer és abban egyszer nem szóltak semmit az edo tenseiről. De az animében elszólták magukat. Mert mikor Tobi mondja, hogy visszaveszi a Rinegant, akkor kérdezte Konan, hogy minek kell az neked ? és mondta Tobi, hogy az edo tenseihez kell. És Konan megkérdezte, hogy mi az az edo tensei, és itt jön a lényeg. Tobi erre azt válaszolta, hogy "az edo tensei az a technika, amivel engem is életre keltettek."
Tehát Tobi egy edo tenseies ember. De ha edo tenseies ki hozta vissza ? Csak két ember ismerte a technikát. A második hokage Tobirama (aki kilőve mert Tobi jól ismerte Minatót Kakashit meg Gait, és ők akkor még csak nem is éltek), illetve Orochimaru. Folytassuk az időrendbeli nyomozást. 16 évvel a történetünk előtt kiengedte egy maszkos fickó a Kyuubit aki harcolt Minatoval. Nézzük. Ismerte Minato technikáit, a mozdulatait, magát Minatot, és ugyebár Obito Minatonak a csapatában volt. Amikor Obito meghalt, 12 éves volt és akkor Minato még csak jounin volt. De mikor Tobi visszatért már Hokage lett Minatoból. Mivel ez nem az első verziós edo tensei amikor kunaiokkal irányítja a testet, ezért meglehet az, hogy itt képes öregedni, nőni, fejlődni, de másik esetben új testet kapott Orochimarutol.
Tökéletesen 100%, hogy Tobi az Uchiha, hiszen maga Itachi is megmondta az Uchiha mészárlás idején, hogy már a mozgásából látta, hogy Uchiha.
Miért nevezi mindenki Madarának ?
Egyszerű. Mert mindenkinek így mutatkozik be ! Ezt mondta Sasukénak is, Itachinak is, a Kagéknak is. De most ha azt mondja, hogy ő az én kicsi pónim, akkor mindenki úgy nevezné
Miért van másik szeme is ?
Idézzük fel a képet a mangából, mikor Sasukénak beültették Itachi szemeit. A háttérben rengeteg üveg benne 1-1 sharingannal.
És miért lettem ennyire bátor, hogy én ezt ide leírjam, azért mert az előző fejezetekben kiderült, hogy Tobi erősen bosszút akar állni Kakashin, és elhangzott egy mondat, hogy "Kakashi, neked sosem volt jó az arcmemóriád."
Tehát régóta kell, hogy ismerje Kakashit. Obito pedig a társa volt.
És, hogy miért pikkel Kakashira ?
Mert Obito szerelmes volt Rinbe, és Kakashi a nagy szabálykövetése hevében, ott akarta hagyni Rint, de Obito halála után meghalt Rin. És szerintem Rinért akar bosszút állni.
Miért a mega tsukuyomi terv ?
Obito háború ellenes volt nagyon, és ha mindenki az ő irányítása alatt áll, nem lesz több háború.
Honnan ilyen erős a szeme ?
Emberek. Egy rakás sharinganja van. Bármikor berakhatott egyet, vagy még mindig ott van az, hogy Ez az edo tensei képes fejlődni. És 16 év Akatsukis bújócskázás alatt sokat lehet fejlődni. Főleg ha még Kabuto DNS mintáit is megfújta.
Remélem érdekes volt, és mondtam vele új dolgokat is. Várom a válaszokat ^^