Ez a Hold Szeme terv azért hagy néhány kérdést magaután. Az egyik az, hogy ugye álltíólag ezzel Tobi békét akar hozni a világra (azt, hogy ez jó-e vagy nem, hogyan működne ne részletezzük
) Na már most ehhez a békéhez minek kell Madara? Hisz tervbe volt véve az, hogy feltámad Nagato által, mert mikor ez megtörtént nem lepődőtt meg, csak azon, hogy az Edo Tensei-el hozták vissza. Nem hiszem, hogy Madara a békére törekszik, inkább a világ uralomra, persze ezt csak én így gondolom
Én nem rajongok az Obitos elméletért, de elfogadom, hogy most ez a legvalószínűbb. Igazából csak egy mondat tartja bennem a reményt, hogy ő nem Obito, még pedig az amit Tobo saját maga mondott Konannak, hogy ő adta a rinnegant Nagatonak.
Én arra gondolok, hogy azért kell a tervhez Madara, mert szerintem Tobi nem képes Tsukuyomit használni, Madara viszont úgy tűnik, hogy igen. Rendben van, hogy attól, hogy még nem láttuk Tobi Mangekyou Sharinganját, még lehet neki. De a Tsukuyomi egy borzasztóan erős jutsu. Márpedig felsorolni is nehéz, hogy Tobi hány erős ellenféllel harcolt vagy került szembe, többükkel nem is egyszer (Danzou, Yamato, Kakashi, Naruto, Gai, Bee, Konan, Kagék, Kabuchimaru stb.). Ilyen erős ellenségek ellen egyszer sem használta volna a Tsukuyomit? Miért? Több lehetőséget is lehetne erőltetni, de kézenfekvő, hogy azért, mert ha van Mangekyou Sharinganja, ha nincs, nem tud Tsukuyomit használni. Elvileg lehetséges, hogy van neki, de nemképes rá. Kakashi a Mangekyouval a Kamuit használja, Shishui Mangekyouja pedig a Kotoamatsukamit teszi elérhetővé, ami ugyan szintén erős Genjutsu, mint a Tsukuyomi, vagy talán még erősebb is, de akkor sem azonos vele. Ha pedig Tobi nem tud Tsukuyomit használni, akkor Madara nélkül nem boldogul a tervvel. Elvehette volna Madara szemeit annak halála után, de lehet akkor se lenne képes rá. Esetleg olyan szinten szimpatizál Madarával, hogy előrébb helyezi Madara érdekeit a sajátjánál. (Ez az esetleges önfeláldozás nekem Izunát juttatja eszembe, bár szerintem is minden egyéb jel Obitora utal az eddig ismert karakterek közül, ezért ő a valószínűbb Tobi.)
Mindez bennem két kérdést vet fel:
1. Mi a magyarázat arra, hogy a Mangekyou használók nagy része (Madara, Izuna, Itachi, Sasuke) a Tsukuyomi - Amaterasu - Susanoo jutsukat tudja előhívni, míg mások (Kakashi Obito Sharinganjával, Shishui és Tobi, akinél nem tudunk biztosat) más, az előzőektől és egymásétól is különböző jutsut sajátítottak el? Tippem van, de nem vagyok biztos benne.
Madara és Izuna, illetve Itachi és Sasuke ugyebár testvérek, vagyis vér szerint nagyon közel állnak egymáshoz. Mi van akkor, ha előbbiek közelebbi felmenői az utóbbiaknak, mint mondjuk Shishuinak, Obitonak vagy éppen Tobinak (abban az esetben, ha Tobi az előzőtől külön személy)? Hogy oldalági, vagy egyenesági felmenője lenne pl. Madara Sasukénak, az most mindegy ebből a szempontból, de szerintem valószínűsíti a dolgot a Mangekyou képességeinek hasonló megjelenése, és az, hogy Fugaku (Sasuke és Itachi apja) a klán vezetője volt (ami pl. a Hyuugáknál is leszármazási alapon megy). Nem azt mondom, hogy Sasuke és Itachi unokaöcsik, vagy ilyesmi, de szerintem közelebb állnak a családfában, mint Obito és Shishui. Ráadásul jobban hasonlítanak egymásra ők négyen.
2. Ha igaz, amit a Tsuki no Me Keikakuról (Hold Szeme terv) írtam, akkor már tudjuk, hogy miért volt szüksége Tobinak Madara feltámasztására. De miért van szüksége Madarának Tobira? Madara tönkrevert egy teljes shinobi hadosztályt, vagyis az egyesített shinobi haderő kb. ötödét ( mínusz amit a volt Kagék nyírtak ki), és ugyancsak alázza az öt Kagét. Mi szüksége volt Tobira? Mire várt? Miért nem ment el ő maga a 9 Bijuuért? Megtehette volna, hiszen relatíve fiatalon halt meg. Szerintem simán ütötte volna a kagék második generációját is, akik falvakat védték. (Muut biztosan, mert vele harcolt, és a többiek - Tobirama, Trollkage - is kb. azon a szinten voltak.) Akkor mégis miért? Esetleg Hashirama tovább élt, mint Madara, és utóbbi nem mert az előbbi életben újra mutatkozni? De akkor Obito nem lehet Tobi, mert akkor ő még nem élt. És akkor Madara is mitől halt meg? Ááá.
A második kérdésre nincs önválaszom. Nem mondhatjuk, hogy Madara megöregedett volna, mert nem tűnik olyan idősnek felélesztett formában. (Márpedig az Edo Tensei nem fiatalít, különben Chiyo Ba' biztosan másként festene.
) Erre a kérdésre szerintem majd akkor kapunk választ, ha megtudjuk, hogy ki Tobi, hogyan halt meg Madara és honnan ismeri ez a kettő egymást.