Végre!
Elkezdődik az, amit hiányoltam az arc-ból: személyiség a "gonoszoknak". Megtudtuk, Kabuto miért nem veszi le a szemüvegét, az az egyetlen, ami az igazi énjéhez fűzi. Itachi pedig tényleg egy "smooth talker", mi sem tudjuk, hogy komolyan gondolja-e a dolgokat, amiket mond (szerintem igen), vagy csak terel.
Izanamiról el tudom képzelni, hogy sugallja, mit kell tenni a használónak a kívánt hatás eléréséhez (pl. most Kabuto elérzékenyülése), így alakítja a sorsot. De ezek persze csak feltételezések, semmit nem tudhatunk
Sasukét megkérte Itachi, hogy ne avatkozzon bele. Azt nem értettem, miért kellett neki Sasukét védenie, hiszen ugyanolyan Susano'o-ja van neki is, meg tudja védeni magát. Amaterasut már Itachi is használta ilyen módon.
Kabuto származása lehetséges, hogy szintén senju vagy uzumaki lesz, mert el lett többször ejtve, hogy gyorsan gyógyul és erőteljes teste van. Sennin módja erős lett és vannak speciális technikái is, pl. ez a barlang-irányítás durva volt. Ezek szerint ugyanúgy tudna akár homokot is irányítani, mint Gaara? Vagy faelemet is használhatna?
Mert akkor tényleg ő van legközelebb Rikodou sennin erejéhez. Egyébként ez megerősített abban, hogy sennin mód is út lehet.
Ja és Kabuto neve sem realizálódott bennem eddig (pedig van ilyen Pokemon is) hogy héjat jelent, amit ugye jelképesen is lehet értelmezni. Az, hogy Kishi ezt most kiemelte, megint csak hozzátesz a személyiségábrázoláshoz.
Tudom, hogy ez egy shonen és ebből kifolyólag vér és pina elve alapján várja el a többség a történetvezetést, de kellenek ilyen részek. Mondjuk annak én is örülnék, ha gyorsabban haladna a történet, de ezt semmiképpen nem úgy kell elérni, hogy az ilyen részeket kihagyják, több rész pedig nem fog érkezni hetente, úgyhogy inkább ez legyen.