A fejezet jó volt. Úgy érzem, Kishi megtalálta a duma és bunyó közti optimális egyensúlyt. Sőt, még humort is tudott keverni egy ilyen ígéretes csatába. Ami a kimenetelét illeti, valóban sok múlik Kabuto tervén. Elég ha képes a jinchuk mellett tartani ezt a kettőt, ki tudja húzni velük, amíg Madara odatalál, akkor összeállhat velük ellene. Például.
Persze Naruék még az Ita-Naga kombóra is veszélyt jelentenek (valamelyik csak tud pecsételni, szöszi nem tudná akár azt használni, amit a róka ellen?), de csak összehasonlítás képpen: ha Sasuket tekintjük Naru végső ellenségének, az már Itachit is épp elég veszélyessé teszi, aki egyrészt rendelkezik ugyanazokkal a nagy jutsukkal (susano, amaterasu chidori helyett tyukuyomi), másrészt anno az öccsét is legyőzhette volna, ha akkor úgy kívánja (bár Sasu azóta fejlődött). Most jobban kihasználhatja a szemét (nem vélem tutinak, hogy az Edo-lét védi a látását, de most akár rögtön Susanozhat anélkül, hogy mással építené le a szervezetét... amennyiben az le tud).
Egy dolog lesz, amitől nem lesz itt fölényes győzelem: a holló, amire mondom is az én elméletem. Mint láttuk ugye arra mászott elő, hogy Itachi behozta a MS-ját. Na már most azt kizártnak tartom, hogy a visszatérését előrelátta. Honnan kellett volna tudnia, hogy valaki edozombik ezreivel (több ezer van ugye? nem emlékszem) dobja föl ezt a háborút? Még ha tudta is, hogy Oro tud ilyet (amit nem tudunk), őt épp megölni készült, Kabuto átalakulására depláne nem számított. Nem, a madárkát egy másik MS ellen ültette be. Úgy gondolta akár Sasukevel akár Madarával kerül szembe Naruto, szüksége lesz némi megsegítésre. A fennmaradt kérdés, hogy mi vetekedhet a MS-nal? Félve gondolok arra válaszra, hogy egy másik MS, de ettől kreatívabb megoldást sejtek (márcsak azért is, mer ha így át lehetne adni egy családon kívülinek ezt a do-jutsut, biztos fordult volna már elő a történelemben). Mivel a holló előbújni látszik én azt sejtem, hogy maga a madár is rátámad a MS-t használóra és azt teszi, amit jó hollóhoz illik - kivájja azt (amely esetben persze egy szuper hollóról beszélünk
).
Viszont ebből is ered egy kérdés: lehet, hogy ezt az áldást mindössze egyszer (netán max kétszer) lehet fölhasználni, és pont most megy tönkre Itachi nagy terve, hogy őrá pazarolódik el? Alighanem igen, és épp ezáltal lesz Sasuke később annál nagyobb ellenfél Naruto számára, hogy mindkettő csak a saját erejére támaszkodhat (na meg a rókáéra - csalás
).
Elnézést ha valakit bealtatott a hosszú commentem.