24 nov 27, 15:26:21 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 32 33 [34] 35 36 37
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Rikudou-sennin (a hat út bölcse) és az ő 6 útja  (Megtekintve 164512 alkalommal)
0 Felhasználó és 5 vendég van a témában
viktor6665
Osztag Vezető
*
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #495 Dátum: 12 júl 02, 14:43:25 »

Na látod, az előző 32 oldal alatt mi is azon a 3-an gondolkoztunk. ^^
Hát igen, nem kellett volna már rögtön az első oldal kommentjére válaszolnom  ikszdé
közbe elolvasgattam és sok ötlet született, akár még az is lehet, hogy narutó már 2másik utat megszerzett, egyrészt a kyuubi jinchuurikije másrészt az uzumaki klán örököse, ami azt jelenti, hogy hihetetlen életenergiával rendelkezik és pecsételni is ők tudtak a legjobban(ezt pl nem értem jiraiya miért nem tanította meg narutónak, ha annyira félt az elszabadult kyuubitól anno).
Naplózva

rini67
Rikodu Sennin
*

« Válasz #496 Dátum: 12 júl 02, 18:50:32 »

Ez az életenergia és pecsételés nem jelent semmit. Életenergiával a Senjuk is tele vannak a pecsételést pedig bárki megtanulhatja mint ahogy Minato is megtanulta. Uzumakikat pedig azért lehet találni néhány helyen hiszen szétszóródtak a világban. Lásd, Karin is ilyen. Valami más van Narutonál ami valamiképp Narutohoz került Rikudou "hagyatékéból". Kurama biztosan az egyik dolog de lehet, hogy ő az egyetlen csak Tobi sarkítva mondta amit mondott és a másik dolog Naruto élete lenne.
Naplózva
Chakra
Adminisztrátor

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #497 Dátum: 12 júl 03, 09:06:08 »

... Kurama biztosan az egyik dolog de lehet, hogy ő az egyetlen csak Tobi sarkítva mondta amit mondott és a másik dolog Naruto élete lenne.

Annyi biztos, hogy Kurama az egyik dolog, ami Tobinak kell. De arra semmi bizonyíték, hogy ő lenne az egyik út. ^^
Naplózva

"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
Abe
Akadémiai tanár
*

Akatsuki Akatsuki

未知の,神秘的,でありながら強力な

« Válasz #498 Dátum: 12 júl 15, 15:54:17 »

Nyílván Tobi Kuramat úgy tekinti "útnak" hogy ha megidézi teljes erejében a Juubit akkor gondolom az lenne az egyik út, de ahhoz kell Kurama bár akkor Beenek miért nem mondta ezeket? Ha esetleg ez lenne az egyik út akkor már tudunk négyet. De mi lehet a többi kettő? Valaki írta hogy maga a sennin teste kéne nem tartom kizártnak ezt a dolgot. De rejtély az egész Nevet Aztán lehet hogy már rég ott van az orrunk előtt mind a hat út csak nem vesszük észre. Mosolyog
Naplózva

"The moment people come to know love, they run the risk of carrying hate."
Sorrow
ANBU újonc
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #499 Dátum: 12 júl 16, 19:46:02 »

vagy tobi tud a sennin balkézről született utódairól(fattyakról xDxDxD) és azoknak a képességei a hiányzó láncszemek.....a viccet félretéve....tudjuk h rikodunak két fia született..de arról nem esett szó h ki volt  az anyjuk (a sennin csak nem úgy hozta  világra őket mint zeusz athénét vagy héra héphaisztoszt)....lehet h az anyjuk képességét is használta a sennin (magába olvasztotta)....
Naplózva

Az aláírás nem felelt meg a fórumszabályzatnak (magasabb volt, mint 200 képpont, pontosan 517), ezért a moderátor (Chakra) törölte. Ha új aláírást helyezel el, ezt a szöveget törölheted.
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #500 Dátum: 12 júl 27, 11:58:40 »

Simán el tom képzelni, hogy Rikudo olyan volt, mint Zeusz Nevet
járta a falvakat, csak annyit kellett mondania "szia, én vagyok az új isten, aki legyőzte az egyszemű szörnyet, merre van a hálód?" ikszdé
Naplózva

Sorrow
ANBU újonc
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #501 Dátum: 12 júl 27, 16:48:28 »

lehet h neki is voltak gyarló emberi tulajdonságai....meg ha ekkora ereje volt én nem hibáztatom h néha kihasználta esetleg visszaélt vele Nyelvesít
Naplózva

Az aláírás nem felelt meg a fórumszabályzatnak (magasabb volt, mint 200 képpont, pontosan 517), ezért a moderátor (Chakra) törölte. Ha új aláírást helyezel el, ezt a szöveget törölheted.
spero
ANBU újonc
*

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #502 Dátum: 12 aug 25, 22:42:32 »

Idézet
Szerintem ez így ténylegesen nem volt kijelentve a mangában..
Minden esetre egyáltalán nem logikus és Pain is az említett utakat használta.
Szerintem csak ti magyarázzátok félre, de ha Kishi ilyen hülyeségre vetemedne, akkor elfogadnám.
Pein nem Rikudou hat útját használta, hanem Pein hat útját, ezek pedig az Isteni birodalom, a Démoni birodalom stb. Mellesleg volt egy hetedik út is Nagato személyében, de ismétlem magam ezek nem Rikudou útjai.
Íme, itt mondja Konan, hogy az Uchiha és a Senju a hat út ereje:http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/510/12
Itt meg Tobi mondja, hogy a hat útból kettő már benne van, hála annak, hogy meg van Hashirama(senjuk) képessége(DNSe) is az Uchiha léte mellett(sharingan) http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/510/14

Mellesleg szerintem logikus, mert Rikudou a hat út bölcse és a leszármazottai az Uchihák és a Senjuk is, na meg rinnegan szeme volt(három út ami Rikudouban már alapból meg volt Mosolyog)

Azt meg, hogy a rinnegan is egy út most nem keresem ki Nyelvesít
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 25, 22:46:10 írta spero » Naplózva

\"Még egyszer harcba szállok
Megvívom az utolsó nagy csatám
Ma élek és meghalok
Ma élek és meghalok. \"  (The Grey)
Divya
Gennin
*

« Válasz #503 Dátum: 12 aug 29, 22:07:08 »

A támadt egy elméletem (sry a hosszáért):
Uchiha+Senju=Uzumaki
Tehát tudjjuk, hogy Rudoku két fiának egyenes ági leszármazottaiból jött létre a 2 nagy klán, de lehet hogy a mellékágakon mindkettőből van az Uzumakikban? Miért:

Yin Az idősebb kapta a szemeket, és a nagy chakrát:
Minden ismert uzumakinak hatalmas a chakrája, Karin mondjuk sok mindenre nem használja, de az hogy feltölt bárkit, feltételezi, hogy neki is sok van. Naruto is azt a rengeteg kagebushint a saját erejéből csinálja, hisz a róka erejét eddig nem is tudta használni, vagy baj lett belőle, illetve Kushinát is ezért választották.
Nagato saját maga ébresztette fel a -valószínűleg saját- szemeit, alapból reinenganra: (http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/446/7)
Szerintem ez a sharingan tovább fejlesztése lehet (http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/560/17), de ő nem egyenesági leszármazott, ezért nem tudja a sharinganokat használni.

Yang A fiatalabb kapta az erős testet, és a nagy akataterőt:
A legtöbb Uzumakinak erős a teste is, amikor tobi-obito kiszedi a rókát Kushinából megjegyzést is tesz rá, hogy ezt nemsemmi túlélni illetve tudjuk is, hogy a többi jinjutiki belehalt a biju kivételébe. (http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/501/13)
Hát Nagato nem rendelkezik erős testtel, de az biztos, hogy csökönyös volt... Naruto meg a Hokage mániájával.. szorult belé akaraterő.

Tehát bennük a Yin és Yang is erős, ha bejönne, akkor valószínű, hogy Narutóban pont kiütközik az összes út... Nyelvesít csak fel kell ébresztenie xD
Mivel 2 fia volt lehet, hogy az utakat 3-3 arányban osztotta el, és pár kijön a főágakon, de lehet mellékágakon más klánba is került valami... az, hogy mennyire ágazhatott szerte, csak attól függ, hogy hány generációval élt korábban, és szerintem, akár több klánt is alapíthattak az utódai...
________________________________________________________________________________________
Ha már ide írtam tippelek az utakra is ^^
1. Senju DNS - erős test - akaraterő/fizikai erő  // itt az a bibi, hogy elvileg ők "adnak életet", persze Tsunade dokimegminden, de látjuk, hogy hiába járkál valaki az első DNSével, lehet, hogy "csak" bútorokat készít ami a szemesek dolga kéne legyen(mármint a semmiből alkotás)... ezért a fa elemhez nincs köze, vagy nagyon félre értettem. Tehát ami belőlük kell az a fizikum.

2. Uchiha DNS - szemek - sharingan/rinengan // Mivel szerintem egymásból kifejleszthetőek, -Madara meg is tette, halála elött, a Senju DNS nélkül (ezt Kabuto ügyeskedte bele ugye?) eszerint itt csak arról volt szó, hogy Tobi-Obito nem volt olyan ügyes, és lopott 1 rinengant készen...

3.1 Uzumaki DNS? ami talán ötvözi is a kettőt Hümm-hümm (Nagatonál azt mondta Tobi, hogy ő a 3. út, és elvette a szemét.. de a szemről nem volt szó smirksweat) Miért?
- Amit még tudunk: (http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/510/13) A szemmel/képzelettel tárgyakat lehet formálni a semmiből, a test/akarat birtokosa meg életet ad annak. Az is valószínű, a Senjukhöz közelebb állnak az Uzumakik, mert Kushina őket említi távoli rokonnak.
- Tehát a tipp a következő útra (ha ez nem a Senju DNS) amit itt Naruto csinál: (alsó sor) http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/505/10
Nem hiszem, hogy ez pusztán a jinjuriki lét miatt van, mert Bee is "elővette" a bijuuje erejét... és megfigyelhettük már azt is, hogy Naruto az akaraterejét fizikai erőre tudja konvertálni... és másokkal is ezt tette:
- Konan mondja, hogy Naruto a "fény megtestesítője, mert aki találkozik vele az a remény virágait hordozza" (http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/509/4)
Vagyis lehet út akár az életkedv/remény fenntartásának a képessége? A többiek is (és Tobi is) békére vágytak/nak csak tőlük nem virul ki így minden.. ebben is lehet valami  >.<#...vagy nem de ötletnek tán elmegy..xD

3.2 Ha a fentebbi dőlt rész a Senjukhöz tartozik vagy nem út (bár az élettelennek életadás szerintem valamien formában az lesz), az egész 3.pont hibás, vagy ha a jinjurikiség miatt kapnak életre a bútorok akkor ez jön:
"sima" jinjurikinek lenni biztos nem elég, mert Beere nem reagált, persze az is lehet, hogy egy bizonyos módon kell belezárni, avval a pecséttel, sajátmagának....stb... tehát valamilyen feltétel mellett kell jinjurikinek lenni.
Tehát az lehet, hogy a 10farkút az öreg pecsétjével zárni el, annak a testének és chakrájának szétválasztásával, és lehetőleg saját magának - tehát ahogy narruban van...
És egy észrevétel: ugye a 10farkúnak más szeme van, amikor elvileg a rinengannal irányítják...http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/501/10 a kyuubinek is más lesz a szeme, nem sharingan: egy kör, és pöttyözve is van, de ilyen oválisokkal.. bár a 10farkút lehet nem irányítja, mert inkább barátkozik vele... Gondolkozik mindenesetre elképzelhető, hogy az is hasonló okból módosul.. illetve a 10farkú szemében 9 (rendes)pötty van.

Az is lehet, hogy mindkettő járható út, és akkor az "Uzumaki" a 3.(talán nem azért amit leírtam, hanem más kell belőle...) és a jinjuriki lét a 4.

5. A sennint meg nem véletlen hívták annak.. valószínű, hogy ő is remete volt (persze talán csak elvonultan élt a világtól)
Láttam, hogy a remete létről vitáztatok már... én bizonytalan vagyok, hogy út-e de látok mellette pár érvet:
- ero-sennin, sőt a kígyósok is arra törekedtek, hogy remetévé váljanak, és az egyetlen élő szereplő, aki teljesen elsajátította ezt, az Naruto.
- Tudjuk, hogy ezt sem könnyű elsajátítani, és a kígyók elég megszállottai a dolognak.
- A raikage ellen Naruto inkább ezt használja, mint a biju-mótot, mert élesebbek az érzékszervei gyorsabban érzékeli a veszélyt http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/555/15 (biju-módban "szándékot" érez meg, negatív érzelmeket, http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/505/12, szerintem ez nem hat a többi érzékszervével)
- A remete mód "harmónia a természettel" és szerintem Rikudou is ilyesmire törekedhetett, tekintve, hogy békét akart...
Igaz Tobin nem látszott, hogy kutatna ez után, de lehet, hogy ő is próbálkozik vele, vagy még folyóban van (amíg narutó felnőtt, addig nem sok gondot okozott...és csak a tervek szövögetése nem kellet, hogy minden idejét lefoglalja. Lehet, hogy már kísérletezett vele..csak nem ment, ezért előbbre jön a többi út). Szemmel tartotta Orochimarut és Kabutot is, akiknek ez az egyik fő kutatási területük...

6. at passzolom  smirksweat

Remélem nem olyan nagy hülyeség  Hümm-hümm (Főként az 1. részről érdekelne a véleményetek)

ui.:Köszi a javítást ^^
« Utoljára szerkesztve: 12 okt 01, 11:56:06 írta Divya » Naplózva
spero
ANBU újonc
*

« Válasz #504 Dátum: 12 aug 29, 22:44:06 »

" A fiatalabb kapta a szemeket, és a nagy chakrát"
" Az idősebb kapta az erős testet, és a nagy akataterőt"

Ez fordítva helyes Nevet http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/462/13

Huh, te aztán sokat írtál ikszdé Véleményezni még nem tudom, mert nem olvastam el, most kezdem Nevet
-------------

Idézet
szemek - sharingan/rinengan // Mivel szerintem egymásból kifejleszthetőek, -Madara meg is tette, halála elött, a Senju DNS nélkül (ezt Kabuto ügyeskedte bele ugye?)
http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/561/11 itt két eshetőség áll fent:
1. Madara azért nézett a ruhája mögé mert valami furcsát érezhetett ott (egyáltalán éreznek bármit is az Edosok? Hmm?)
2. Azért nézett oda, hogy lássa ott vane Hashirama DNS-e, amit korábban magába ültetett.
Ha a 2. a helyes, akkor feltételezem, hogy a rinnegan eléréséhez kell egyaránt Uchiha és Senju DNS is. Ebből a két összetevőből létrejön a 3. út.

Idézet
Nagatonál azt mondta Tobi, hogy ő a 3. út, és elvette a szemét.. de a szemről nem volt szó
Csakhogy, Tobi azt mondta Konannak, hogy ő(Madara) adta a szemeket neki, amik az övé(Madaráé). A szemeken kívűl pedig nem vett el semmit, legalábbis mi nem tudunk róla. És ha igaz amit Tobi mondott, akkor a rinnegan nem tartozik az Uzumakikhoz, így a szemre értette a 3. utat.

Idézet
És egy észrevétel: ugye a 10farkúnak más szeme van, amikor elvileg a rinengannal irányítják...http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/501/10 a kyuubinek is más lesz a szeme, nem sharingan: egy kör, és pöttyözve is van, de ilyen oválisokkal
Ez tényleg érdekes, mikor Sasuke Mandán használta a genjutsuját, akkor annak a szeme sharingan alakot vett fel.

Hát az hogy az Uzumakikban meg van a Senjuk és az Uchihák ereje is az egy kicsit sántít, legalábbis az Uchihás rész, mivel eddig nem láttunk egy Uzumakit sem szemtechnikával. Na jó Nagatot, de azok valószínűleg Madara szemei. Nagy chakrával pedig az Uchihák nem rendelkeztek(persze akadhat kivétel), hanem erőteljessel. A hatalmas mennyiségű és az erőteljes nem ugyanaz.
Ha az Uzumakiktól kellene DNS, akkor Tobi azt megszerezhette volna Nagatotól, vagy Karintól... Bár ők nem voltak jinchuurikik, talán uzumaki+bijuu létrehoz valami olyan valamit ami egy út és Tobinak ez kellhet Kurama mellett Gondolkozik Vaagy nincs különösebb jelentősége ennek Nevet
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 30, 00:43:03 írta spero » Naplózva

Ma élek és meghalok
spero
ANBU újonc
*

« Válasz #505 Dátum: 12 szep 15, 12:42:19 »

Idézet
Akkor végülis a Sharingan csak a RInnegan elődje. Tehát a Rinnegan is Sharingan csak fel kell fejleszteni nem? legalábbis én ezt vettem ki. 

Igazából a rinnengan az elődje a sharingannak. A rinnengan Rikudou szeme, ő volt az első aki rendelkezett vele. Neki volt két fia, az egyik a fiatalabbik a senjuk őse. A másik, az idősebb pedig az uchihák őse, aki Rikudoutól örökölte a szemeket és az erőteljes chakrát. Bár, ahogy emlékszek az ő szeme nem rinnengan és nem is sharingan. Lehet az évek alatt mutálódott a szem és így jött létre a sharingan, persze ez csak egy felvetés.

Amúgy a rinnengan egy út Rikudou 6 útjából és még ismerünk két utat: a senju DNS az egyik, a másik pedig az uchiha DNS. Gondoltam ezt még hozzáteszem, ha nem vagy tisztában vele Mosolyog
(Remélem nem gond, hogy ezt ide írtam, de ezt találtam a legalkalmasabbnak.)

Vagy úgy... ebből a szemszögből nézve igazad van Gery0704.
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 15, 18:09:35 írta spero » Naplózva

Ma élek és meghalok
Gery0704
Kezdő Jounin
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #506 Dátum: 12 szep 15, 16:32:08 »

spero: maga madara mondja hogy a sharinganja fejlődött tovább rinneganná szóval ilyen értelemben a sharingan az előd
Naplózva
tasymc
Újonc
*

« Válasz #507 Dátum: 12 szep 18, 18:59:29 »

És mi van ha az a 6 út
1. Senju
2. Uchiha
3. Uzumaki
4. Béka remete forma
5. kígyó remete forma
6. Csiga remete forma

Mert mikor mondta ,hogy narutóban 2 ő benne van(Uzumaki,Béka) lehet azokra gondolt. Vélemény?
Naplózva
Sasukefan
Kezdő Jounin
*

Rejtett Felhő Falu Rejtett Felhő Falu

« Válasz #508 Dátum: 12 szep 18, 19:34:32 »

A Senju és Uzumaki nem ugyanaz? Elvégre a Senjuból "alakult ki" az Uzumaki. És én úgy tudom, hogy a Rinnegan is út. A remete, kígyó, csiga formát nem nagyon értem, mert léteznek más állatok is, csak azért legyenek ők kitüntetve, mert Konoha 3 Sanninja őket idézi?
Naplózva

Ezt a hatalmat csak azok érhetik el, akik mindkét szemükben aktiválják a Mangekyout. Ez a harmadik erő... a Susanoo.
Krulszeme
Chuunin
*

« Válasz #509 Dátum: 12 szep 19, 13:52:32 »

szerintem nem emlékezek rá pontosan de a logika alapján az Uzumakikra mind a Senjuk mind az Uchihák igényt tartottak mint olyan lehetséges hitvestárs akik hatalmas csakra töbletet, egészséges hosszú élettartamú testet, és különféle spec pecsételő tecknikákat hoz magával tulajdonképpen ők voltak a mérleg nyelve Harisma és Madara korában.

Az én olvasatomban az erős test nem egyenlő az egészséges hosszú élettel (pl kinimaró na az ő teste erős volt.)
« Utoljára szerkesztve: 12 szep 19, 13:53:30 írta Krulszeme » Naplózva
Oldalak: 1 ... 32 33 [34] 35 36 37
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins