Jesszusom, miért nem néztem eddig körbe rendesen?! Ezüst nyíl téma? itt a helyem! ^^
Fuh, gyerekek... tavaly sétálok barátnőmmel a DVD-s előtt... oldalra pillantok, először fel som fogom mit látok... két lépés után rátapadok az üvegre... boltba be, Ezüst nyíl DVD-vel ki...
Még azon a héten beszereztem az összes többi DVD-t is:D
Életem első animéje, örök kedvenc, már kívülről tudom a szinkron szövegét, de nem bírom megunni... két nappal ezelőtt pl. unatkoztam, és egész du. Ezüst nyilat néztem:D
Amikor kicsi voltam, a napom így telt:
felkelés-mosdás-reggeli a videólejátszó-TV kombó előtt- ezüst nyilat végignézem- előretekerem-végignézem(kb. 3-4-szer belefért egy napba)- lefekvés alvás- másnap előről...
anyuék nem bírtak elrángatni...
Az elejét, amikor a vadászokat megtámadja Álmatlan (mielőtt Riki "meghal") emlékszem, mindig a kezeim mögül néztem végig... féltem a csúnya nagy macitólXD
Amúgy valahol olvastam, hogy (az idézet nem száz százalékos pontosságú) "Ilyen durva MESÉKET nem lenne szabad vetíteni, csak agresszivitásra neveli a gyerkeket" nem tudom, mit gondolt anno a kommentelő, de én amikor 4 évesen a fightokat néztem, nem gondoltam arra, hogy De jó, holnap én is nekiesem az oviban a többiek nyakának!
A magyar szinkron
ahhoz képest, hogy mikor készült, hogy alapvetően MAGYAR SZINKRONRÓL beszélünk és hogy ez mégis csak egy anime, szerintem kiváló... Jancsikástól, Csibészfalvistól, Morzsistól
Amúgy nekem a kedvenc részem (vagy inkább az egyik kedvemcem
):
"Sátán! Most megtudhatod, hogy miért Ezüst nyíl a nevem! Figyelj, mert bemutatót tartok neked!" XDDDD Így kell valakit felakasztani egy fáraXDDDDDDDDDDDD
De a loncsos kutyákon ki voltam akadva.... "Ezeknek elment az eszük... Hogy tehetnek ilyet egy ház kedvéért?!"
Jaj, itt áradozok, de ha csak erre az animére gondolok, elönt a nosztalgikus boldogság^^
Bár a magyar verzióban a vágás nagyon durva lett... kicsi koromban nem zavart, maci meghal, ezüst nyíl az új vezér, midnen happy... a többi nem lényeg...
de most... jó,a brumi-lefejezés nem feltétlenül ajánlható estimeseként, de akkor tegyenek rá egy 16-os karikát, és probléma megoldva...
BONTAKUN! azt hiszem, csak képzelgés... legalábbis ilyen, hogy bezárnák őket egy barlangba, az Ezüst nyílban nincsen, és asszem, a Weedben sem... bár az annyira nem ragadott meg... Talán ragaszkodom a gyerekkori emlékekhez, és amiatt van, de nekem a GNG rajzolása sokkal jobban bejön, mint a GDW-é... mondjuk a Weednek is jó a vége, de amúgy úgy összességében az egész nem az igazi... legalábbis szerintem...
Ja, még valami... nekem úúúúúúúúúúúúúúúúúúúgy tetszenek az Ezüst nyíl zenéi... szerintem nagyon szépek/ ütősek/ hangulatosak/tudjátok, miről beszélek^^
jóh, befejeztem, pofaalapállásXDDDDDDD