Én teljes mértékben meg vagyok elégedve azzal, hogy Poroszországgal hoztak össze.
Ugye Prussia-chan az elején Teutonic Knights néven szerepel. Ez más néven a Német Lovagrend, amit a közel-keletről visszahívva, többek között a Magyar Királyság területén telepítettek le. Azokon a területeken, ahova betelepítették őket, létre akarták hozni a saját országukat, ezért szembeszálltak a magyarokkal. Ezért kb 15 évvel a betelepítésük után szerencsétleneket kiűzték MO-ról. A poroszokat meg épp meg kellett téríteni, úgyhogy oda lettek áttelepítve.
Úgy 50 év alatt ráncba is szedték a poroszokat, és megalapították a saját független országukat. (itt kezdődik a mi kis Gilbertünk története ^3^) Kevesellték a meglévő területeiket (pedig már az egész Baltikum az övék volt), úgyhogy megtámadták Lengyelországot, Litvániát és Oroszországot. (ez a mangában is benne van) Ugye, azt olvastuk/láttuk, hogy Lengyelország leverte őkelmét. ^^” Eredetileg létre hozták a Magyar-Lengyel-Litván szövetséget, hogy megfékezzék a Lovagrendet, csak Erzsikének közbejöttek a törökök, úgyhogy nem tudott besegíteni a Lengyeleknek. Végül, Visegrádon sor került egy találkozóra, amin a lengyel, a cseh, a magyar és többek között még a Lovagrend uralkodói is részt vettek --> békét kötöttek Gilberttel. :3 De mivel őkelme elég nyughatatlan, ez az állapot nem tartott túl sokáig, szerencsére, később megint kibékültek. ^^” Ezután a Lovagok segítettek egy kicsit Magyarországnak, a törökök elleni harcban. :3
A Porosz Királyság pedig úgy alakult meg, hogy a porosz uralkodó kialkudta az osztrák-magyar császártól, hogy amiért segít Ausztriának a franciák ellen, az cserébe ad neki területeket.
Később megszerezte Ausztriától Sziléziát is. Ezért Mária Terézia megkérte a magyarokat, hogy segítsenek neki a poroszok elleni harcban (benne volt az animében/mangában ~ feltételezem ez az esemény váltotta ki a Hetaliás AusztriaxMagyarországxPoroszország közötti kapcsolatot).
Lehet, hogy van még valami, de már lusta vagyok gépelni.
Szerintem így is túlbuzgó voltam.