Aysee
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Maknae Taemin. <3
|
|
« Válasz #255 Dátum: 10 ápr 21, 23:25:20 » |
|
O.O Hetalia. Manga. Magyarul. Május 22. Fumax kiadó. Remélem nem fake az infó, és valóban megjelenik x3 A rész meg kjáá~ Szokásosan jó volt :3 Neenee Furansu-niichan~ Kawaiso Ita-chan, nem kapta vissza Mona Lisát... Liet-chan meg kjáá... olyan édes *-* Feliks is... ahw~~ *-* Nomnomnomnomnomnom~ Tateria~ Egyre jobban oda vagyok Chibitariaért x3 Egyszerűen olyan édesek Shinsei Roma-val x3 *már 5 perc hihetetlen reakciókat tud kiváltani belőle*
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
katsuyu-chan
Chuunin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #256 Dátum: 10 ápr 22, 16:44:12 » |
|
OMG, ez most komoly, magyarul a Hetalia?!? Bár, mintha Mamuzzy-chan oldalán is láttam volna kiírva tegnap. Ezek szerint jól! Egy darab nyomtatott mangám nincs, de ezt biztos, hogy megveszem. *.* Kíváncsi vok, miként sikerül a fordítás, bár ezt annyira elrontani nem lehet. A nevek tuti magyarul lesznek, ami nem baj, de elsőre biztos fura lesz. Már megszoktam Olaszország "Doitsu!Doitsu!"-ját. XDDD Kína aru-ja helyett viszont ki ne találjanak valami egetverő baromságot, mert akkor harakirit követek el. Megtaláltam a Movie plakátját neten, szóljon, akinek kell!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 22, 18:00:25 írta katsuyu-chan »
|
Naplózva
|
|
|
|
BM-13
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
BM-13= Katyusha = Orosz rakétavető kocsi :)
|
|
« Válasz #257 Dátum: 10 ápr 23, 06:04:26 » |
|
Nekem is csak mondták, próbáltam utánanézni a helynek, de nem találtam (vagy rossz helyen kerestem xD), egyelőre azért nem akartam kiírni ide. De azon a képregény fesztiválon fog megjelenni, hamár május 22. (még mindig utálom Budapestet, mert nem ott lakok xD) Nem tudom, magyarba nem tudom elképzelni a "doitudoitsu"-t, hiába is szeretem. xD Inkább írják át -országra. Hamár hángáriban jelenik meg. xD
|
|
|
Naplózva
|
"Amikor a test fenyegeti az elme biztonságát, olykor szorgalmazni kell annak eltávolítását. //Dr. Killjoy
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #258 Dátum: 10 ápr 23, 21:46:52 » |
|
Na zsír... hosszú idők után a kedvenc hazai kiadóm kiad egy olyan mangát ami érdekel is. Bravó a Fumaxnak! És ez a manga legalább nem lesz 40 kötettel lemaradva a japántól.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
BM-13
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
BM-13= Katyusha = Orosz rakétavető kocsi :)
|
|
« Válasz #259 Dátum: 10 ápr 24, 07:57:07 » |
|
Érdekes amúgy, hogy Amerikában csak ősszel fog megjelenni!
|
|
|
Naplózva
|
"Amikor a test fenyegeti az elme biztonságát, olykor szorgalmazni kell annak eltávolítását. //Dr. Killjoy
|
|
|
|
katsuyu-chan
Chuunin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #261 Dátum: 10 ápr 25, 19:55:06 » |
|
Woww, akkor tényleg nem volt kamu a hír! *táncot jár örömében.XDDD* Na, erre tuti beruházok, csak ne lenne egy hónap, míg a boltokba kerül. Ilyen szerintem sosem volt még, hogy nálunk előbb jön ki egy manga, mint Alfredéknél. :'DDD Kíváncsian várom, a Fumax-ról jobb véleményeket hallottam, mint mondjuk a Mangafanról...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #262 Dátum: 10 ápr 25, 20:35:46 » |
|
"Kíváncsian várom, a Fumax-ról jobb véleményeket hallottam, mint mondjuk a Mangafanról..." OFF: Mert jobbak is. A Mangafan alapból próbált nagyfiút játszani, a Fumax pedig kicsiről kezdte, és lám már Hetaliát ad ki. És ez egyre jobb lesz. Ami a mangát illeti, én is meg fogom majd venni. Ez különösen érdekel. Remélem nem lesz majd olyan húzós az ára mint a Csillagsivatagnak volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
katsuyu-chan
Chuunin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #263 Dátum: 10 ápr 25, 21:21:26 » |
|
Lehet, hülyén hangzik, de én büszke vagyok arra, hogy nálunk előbb van Hetalia. Nézegettem a Fumax honlapját, tényleg nem adtak ki eddig sok mangát vagy manhwát (bocs, ha elírtam), de úgy hallottam, a Bania fordítását kimondottan dicsérik a fanok. Anno szerettem az X-ment is, látom, azt is fordítanak. Bevallom, jó pár dolog visszatartott eddig a magyarra fordított manga vásárlásától. Egyik a helyesírási hibák tömkelege, másrészt engem kimondottan zavart, hogy kiejtés szerint írták le a neveket, ráadásul csomót rosszul (pl. a Narutónál Sasuke neve Szaszuke...no comment...XDDD). Javítsatok ki, ha rosszul tudnám. Lehet azt mondani, már megint egy hülye, aki ezen fennakad, de szerintem egy mangát vagy a rendes átírás szerint adjanak ki, vagy sehogy. Semmi extrába nem kerülne, ha adnának a rendes fordításra.
Bocsánat, picit én is OFF voltam. Árban - remélem - 3000-3500-nál nem lesz nagyon több, mindegy, egyszer van gyereknap, spórolok majd rá. XDDD Amúgy könyvesboltba később kerülnek ki a mangák, mint a kimondottan erre specializálódott üzletekbe? Vagy nincs eltérés? Bocsi, hülye kérdés, de nem árt tudni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #264 Dátum: 10 ápr 25, 21:46:12 » |
|
"Árban - remélem - 3000-3500-nál nem lesz nagyon több, mindegy, egyszer van gyereknap, spórolok majd rá. XDDD Amúgy könyvesboltba később kerülnek ki a mangák, mint a kimondottan erre specializálódott üzletekbe? Vagy nincs eltérés? Bocsi, hülye kérdés, de nem árt tudni. " Nekem már ez az ár is borsos lenne érte, jobban örülnék ha nem kerülne többe 2200 Ft-nál. Könyvesboltokba pedig később kerül, egyenlőre az 576 Kbyte üzleteket és az Alexandrákat tudnám biztosra mondani. OFF: Az átírást illetően: a magyaros átírás a magyar helyesírás szabályainak előírása, tehát a legtöbb kiadó - a Fumax kivételével - ezzel adja ki a köteteket, mert ez az előírás. A Fumax egyedül a Baniával tett kivételt, mert annak a címe eredetileg Banyaként van leírva. Nekem sem fűlik a fogam az átíráshoz, úgyhogy ezért ez a kedvenc kiadóm.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aysee
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Maknae Taemin. <3
|
|
« Válasz #265 Dátum: 10 ápr 26, 16:25:16 » |
|
Conon ilyen kis képeslapszerűségek volt *-*
Jézsuom, annyira várom már *-* Végre valami, ami hamarabb lesz nekünk az amerikaiaknál *-*
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
katsuyu-chan
Chuunin
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #266 Dátum: 10 ápr 26, 18:21:39 » |
|
Nekem már ez az ár is borsos lenne érte, jobban örülnék ha nem kerülne többe 2200 Ft-nál. Én is sokallom, de kicsit pesszimista vagyok, mivel egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mangáról van szó. Aysee: Na, akkor már bejöttek a fancuccok is, gondolom, ilyen trading card-okat lehetett venni: http://cdn.myanimelist.net/images/clubs/3/60803.jpgNaptárat is láttam már valahol neten, de elég borsos ára van. Egy kis felhívást szeretnék közzétenni itt a Hetalia-fanok körében, remélem, nem baj (mivel a témába vág): Egyik blogos ismerősömmel, akinek köszönhetően megszeretettem a Hetaliát, elhatároztuk, hogy feliratozzuk a részeket.^^ Rukia-sama vállalta a lektorkodást, jómagam fordítanék, de sajnos, egyikünk sem tud feliratozni. Ehhez kellene segítség. Igazából nem lenne szerintem nehéz, mivel nem vészesen hosszú egy epizód. Szóval, ha benne van valaki egy minőségi Hetalia-fansub összehozásában, örömmel várjuk.^^ Persze, más munkálatokban is lehet segíteni, nem baj, ha több fordító és feliratozó van, legalább nem lesz túlterhelve senki. *csillogó szemekkel várja a jelentkezőket*
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aysee
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Maknae Taemin. <3
|
|
« Válasz #267 Dátum: 10 ápr 26, 19:52:08 » |
|
Mármint a képeslapszerűséget a fumaxnál lehetett elvenni ingyéé... Doitsu, Japán és Feliciano voltak rajta~ De biztos forrásból tudom, hogy majd nemsokára lehet kapni figurákat is x3
Húú, fordításban szívesen segítenék, feliratozáshoz viszont béna vagyok >/////<
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Daken
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Felhő Falu
~The Dark Agent~
|
|
« Válasz #268 Dátum: 10 ápr 26, 22:27:27 » |
|
Húú nekem két képeslapom is van xD Egyszer voltunk a Fumaxnál a Conon, és akkor is ott azon a minilejátszónál álldogáltunk és csorgattuk a nyálunkat a World Series 1. részére xD meg persze azt az egy szál eredeti Hetalia kötetet tapogattuk és folyattuk rá a testnedveinket xD CP-zni meg nagyon jó volt *o* ez volt a második cosplayem, de ez legalább jóra sikeredett..asszem xD
Amúgy nem tudja valaki, hogy új ending mikortól lesz?:O
Az új rész meg..Te jóságos ég..FLY POLAND FLY!! xDDDDD Russia meg istenem de cuncimókus volt*o* no meg Felix levele is
|
|
|
Naplózva
|
"They were criminals, so I killed them in name of justice...As soldiers, weakness is a sin. They surrendered to evil, and caused a crisis in the kingdom. That type of soldier doesn't deserve to live. So they're dead." - Rob Lucci
|
|
|
TaraAkera
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
Ma is tanultunk valami újat gyerekek~
|
|
« Válasz #269 Dátum: 10 ápr 27, 14:29:59 » |
|
Én nem örülök a magyar mangának,de ez gondolom senkit nem izgat xD Tömeganime lesz ebből is... Az árról meg annyit,hogy valószínűleg többe fog kerülni,mint úgy általában a mangák..mivel értesülésem szerint kicsit nagyobb méretű lesz a megszokottnál. Tehát a 3000-es árkategória igencsak reálisnak tűnik Én mindenesetre azért is meg fogom venni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|