Arvael
|
|
« Dátum: 09 júl 19, 22:07:35 » |
|
Hű, csodálom, hogy még nincs téma neki Most hétvégén jött ki belőle a 79. fejezet; nagyon izgalmas, (viszonylag) új, shounen manga! Bemásolom az ismertetőt, amit írtam róla az oldalamon:Különös sztorik keringenek a városban, eltűnt emberekről, egy piros telefonkártyáról és Psyren titkos közösségéről. Yoshina Agehát, történetünk főszereplőjét azonban egészen addig nem érdekli a dolog, míg egyik osztálytársa el nem tűnik. Akkor aztán nyomozásba kezd és hamarosan ő is kap egy titokzatos hívást és egy piros telefonkártyát, amit Psyrennel hoznak összefüggésbe. Közben az egész világ erre a különös jelenségre figyel; nagy összeg ütheti a markát annak, aki fényt derít a rejtélyre. Ám ki gondolta volna, hogy ezért akár az életükkel is fizethetnek...? Izgalmas shounen-manga, humorral és elgondolkodtató epizódokkal megfűszerezve. Ha elsőre nem tetszik, ajánlott tovább olvasni még pár fejezetet és akkor meglátod, hogy mennyire magával tud ragadni Psyren titokzatos világa és a kis csoport izgalmas kalandjai, akik a történet során összegyűlnek Egyedi karakterek, egyedi múlttal és Psyren levegőjének köszönhetően különleges, pszichés képességekkel. De vajon pontosan mi is ez a Psyren? Ha belekukkantotok a történetbe, meglátjátok Tényleg mindenkinek szívből ajánlom, mert nagyon érdekes és izgalmas!^^ (első 2 fejezet TM-en megtalálható)Szerk.: ja, egyébként az avataromon is az egyik szereplőt láthatjátok Ő még egy darabig nem fog feltűnni, de nekem nagyon szimpi karakter^^
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 júl 19, 23:02:26 írta Arvael »
|
Naplózva
|
|
|
|
Lili
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1 Dátum: 09 júl 20, 18:19:30 » |
|
Nekem nagyon tetszik ez a manga,igaz még csak az 1. fejezetet olvastam el,de máris megfogott Emellett pedig még a rajzolása is remek,ami nálam azért elég sokat számít
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
perhilien
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3 Dátum: 09 aug 06, 17:24:43 » |
|
Juj egyszerűen imádom, én magyarul kezdtem olvasni el is olvastam addig ameddig le volt fordítva most meg tűkön ülve várom a folytatást
|
|
|
Naplózva
|
Humor-zsák: Ha az úszás jót tesz az alakkal, mi a helyzet a bálnákkal? A tanárok olyanok mint a drogosok, mindig az anyagon jár az eszük. Ha az iskola az életre készít fel, akkor nem félek a haláltól. Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
|
|
|
|
Morimoto-kun
Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5 Dátum: 09 aug 09, 17:11:37 » |
|
Én is imádom ezt a mangát,rohadtul tetszik a főszerplő Bírom az ilyne karaktereket
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Lili
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #7 Dátum: 09 aug 11, 13:13:27 » |
|
Most frissítettünk *.* A hetedik fejezetben kiderül, hogy mi is az a Psyren! Persze bővebb infó csak a későbbi fejezetekben várható x'D Mindenesetre ezzel el is készült az első kötet
No, számítottatok erre? Mármint, hogy micsoda is tulajdonképpen Psyren? x) Én soha sem gondoltam volna ezt .Azt szeretem ebbe a mangába,hogy tele van meglepetésekkel ,és a mangaka ráadásul még ilyen drámai hatást is kelt,amikor kiderül valami,legalábbis én így érzem .Remélem később is megmarad ez a stílusa a mangának.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #11 Dátum: 09 aug 11, 22:02:32 » |
|
van némi fogalmam arról, hogy miről is szól egy mangafordítás ..
remélem tényleg sűrűn jönnek az új részek, kellenek a népnek. mert egy nagyon jó manga, jó rajzolással, és ahogy Te is mondtad, a mangaka ért a meglepetésekhez ..
amúgy akkor most hogy is van a kiejtés? [psziren] vagy [pszájren] ?
szerk.: végeztem a 7. résszel, és néztem egy nagyot.. o: ez tényleg nagy meglepetés volt .. o:
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 aug 11, 22:17:39 írta Miroku. »
|
Naplózva
|
Let's do our rock, scissors, and paper make your hands, don't blink your eyes... アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム
今日 も 君 信じる こと 忘れず に 見覚められて いますか。
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #12 Dátum: 09 aug 11, 22:29:07 » |
|
Oké-oké, bocsi Persze, gondolom, hogy van, csak... na, annyi akartam azzal a megjegyzésemmel, hogy habár előrébb tartunk a fordítással, azok közül a fejezetek közül még nem mindegyik van beírva és amelyek már bevannak, azok se mindegyik még publikálásra termett (át kell még őket nézni 1x-2x). A kiejtés a következő: pszájren - ez azt hiszem, még az első fejezetben kiderül; odaírtuk megjegyzésként, mikor van a sairen-féle vita Agehával és az osztálytársaival xD Az új fejezeteket igyekszünk olyna rendszeresen tartani, ahogy tőlünk telik
Hmm... hát igen engem nagy meglepetésként ért, mikor először olvastam... azt hittem, csak egy másik világban vannak vagy egy virtuálisban vagy valami, de ezt... na, ezt nem gondoltam volna xD
Ui.: mailedre csak holnap fogok tudni válaszolni, remélem, nem haragszol
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #13 Dátum: 09 aug 12, 09:09:50 » |
|
értem-értem .. amúgy azt a fejezetet tegnap olvastam, de nekem nem esett le .. ketten mondtak kétfélét .. xD bár én arra is gondoltam, hogy a psyren az az angolosított változat, japánul sairen .. és ha jól tudom, az angolban más a kiejtése, mint az a japánban ..
amúgy nekem a címről az FMA-s rabló jutott eszembe .. :'D az is Psyren volt, bár ott [szirén]-nek ejtették ..
lényégében én nem gondolkodtam el róla, de olvasás közben valami ilyesmi jött le nekem is .. egy másik dimenzió .. egy képzeletbeli világ .. de a valós dolog érdekesen jött ki, erre pont nem számítottam .. :'D
ui.: dehogy haragszok ..
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 aug 12, 09:10:52 írta Miroku. »
|
Naplózva
|
Let's do our rock, scissors, and paper make your hands, don't blink your eyes... アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム
今日 も 君 信じる こと 忘れず に 見覚められて いますか。
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #14 Dátum: 09 aug 12, 09:18:59 » |
|
Nos, a japán címe eredetileg ez: サイレン [sairen] Viszont ha megnézed rögtön az első oldalát az első fejezetnek (még csak nem is a címlapot) akkor láthatod, hogy: 1. oldal és a címlapon, ami a köv. duplaoldal, a japánok ott is "Psyren"-t írtak. Szóval innentől kezdve, hivatalosan Psyren. És nem véletlenül, hiszen... na, igen, ez majd most jön vlmelyik fejezetben... ööö a 8-ban, ami a héten kerül ki, hogy psyren "psy" része az angol "psi"-ból jön, ami meg a magyar pszi. És ha belegondolunk, elég furán hat a pusiren xD pusairen vagy mittoménmi, szóval tényleg a sairen az, ami a legközelebbi kiejtéséhez áll a psyrennek xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|