Na így 3-4 év után elolvastam mangában a kimaradt 2 ívet és azt kell mondjam; megérte!
Simon arc: KHR legjobb története pont. Nincs is nagyon mit részleteznem, minden pillanata tetszett. Teljesen átéreztem Enma gondjait, így elég közel került hozzám annyira, hogy a kedvenc szereplőm lett. Az első meglepetés szerű támadásuk nagyon badass volt, de persze utána már szokásos shounen sablonként 1v1-ben elbántak velük. A legtöbb harc nagyon tetszett itt is, talán a Gokudera vs Fenébe-P lett túl rövid meg a Lambo vs Ryuji kicsit unalmas, azonban a többi nagyon állat lett. Tsuna harca Enma ellen a végén nagyon megható lett olyan annyira, hogy majdnem meg is könnyeztem a gravitáció használót.
Daemon too.. spade feltűnése is vagány volt, bár egy kicsit hülyeség. Azonban a harc nagyon ütős volt, főleg amikor az mindenfajta lángot használt Tsuna meg Enma pedig közösen skilleztek ellene. Kár hogy nem így győzték le, kicsit unalmas, hogy minden boss-t a "10. Vongolának" kell legyőznie egyedül úgy, hogy mások PU-olják. De akkor is nagyon jó ív lett.
A szivárvány átka arc: avagy, az utolsó ív. Minden hosszú animének az elején és a végén kell a legjobbat nyújtania. Az elején azért, hogy megnyerje a nézettséget, a végén pedig, hogy egy nagyon izgalmas és méltó búcsút kapjon a történet. Lássuk a Reborn esetét. Ugye a sorozat eleje nem shounen volt, hanem általában vicces egy részes történetek, de semmi komoly húha. Éppen ezért rengetegen abba is hagyták itt, ami sajnos érthető. Viszont akik kitartottak az első 20 részig (mangában 50-60. fejezetig ) azoknak elég ijesztő volt az első igazi ív, a Mukuro arc. Legalábbis nekem teljesen, ahogy az eddigi poénos sorozat karakterei ott kezdtek el vérezni és szenvedni, ahol lehet. Persze innentől lett igazán jó a Hitman, de azért elég összképromboló dolog volt az, hogy a szereplőkön kívül már semmi köze nem volt az első 20 epizódhoz. Viszont!
A Reborn utolsó íve
majdnem gyönyörűre és tökéletesre sikeredett. Szinte minden régebbi karaktert visszahozott és nem csak így nyúlt vissza a gyökereihez. Az, hogy Tsuna a legelső haldokló akaratát használta a vagány végső akarata mellett (nem tudom a pontos neveket) szerintem nagyon méltó volt, hisz végül is így kezdődött a sorozat!!! Egy semmirekellő gyerek kap egy fejbelövést és kis gatyában meg teszi azt, amit meg akar tenni! Persze elég groteszk az egész és sokaknak nem tetszhetett, hogy így nyomta le Bermudát, de szerintem ez volt az egyetlen és tényleg elfogadható Power Up Tsuna részére. Azonban elég furcsa volt azt látni, hogy a gyerek Orochimaru-t imitálva kibújt a testéből, de ez az anime cenzúrája miatt volt váratlan.
Maga az egész képviselős harc úgy-ahogy elég jóra sikeredett, leszámítva, hogy Amano nincs tisztában a karakterek erejével vagy csak simán fanservice on volt. Most sorolhatnám a rengeteg bakit, hogy ennek kéne erősebbnek lennie ettől, de mégis x nyomta le y-t, de felesleges, hisz minden 2. harcban ilyenek voltak. Elég csak egy példát felhoznom; Mukuro társainak mégis mi keresnivalójuk volt itt, és miért tudtak egálban lenni úgy-ahogy a többiekkel ???
Maga az Arcobaleno-s történet elmegy szinten mozgott. Annyira látszódott az a kellemetlen érzés, hogy Akira próbálja megmagyarázni a dolgokat, ami elfogadható a legelső részekhez is, hát szerintem lehetett volna jobbat is kitalálni. A Present Please viszont nagyon tetszett, főleg amikor Reborn magán használta, de Colonello se volt semmi.
A 8. láng megint tetszett és Bykuranék visszahozása is jó dolog lett volna, ha csinál is valami értelmeset. Annyira kiismerhető lett Amano azáltal, hogy minden ellenség visszajött szövetségesként és persze esélyük se volt az új ellen... Ez sok shounenben van így igaz, de nem ilyen egyértelmű szinten. Szerintem is túlzás volt az, hogy mindenki megjavul és nem hal meg.
A harc lezárása úgy-ahogy tetszett. Ugye Tsuna PU-ja jó lett és nem random, viszont Kawahira (remélem jól írtam le a nevét) szerepeltetése, hogy ő Checker-face és ügyel a Triniti-settre és 10szer erősebb, mint a hiper-szuper erős Tsuna, hááááát... Nem azt mondom, hogy totál hülyeség, mert nem az, viszont elájulni se ájultam el tőle. Ez egy közepes megoldás lett.
Katekyou Hitman REBORN!: Végezetül megpróbálnám röviden és tömören leírni a véleményem. Szinte tökéletes kis sorozat lett volna ez, ha alapból shounenként indul és csak az ívek között lett volna 4-5 ilyen gag style, úgy, ahogy az animében a Varia arc után. A karakterek totál szerethetőek és érdekesek. Maga a sorozat is az volt a legtöbb részében. A legjobb ívek a Gyűrű konfliktus és Örökösödési arc lett, ezeken különösen élveztem. A jövő is jó lett volna, ha rövidebbre fogják és az animében nem fillereznek. Viszont az utolsó 2 arc szépen összetartotta a történeteket ezáltal több értelmet adva nekik. A sorozat vége meg szerintem méltó lezárást kapott és ahogy írtam tetszett, hogy visszanyúlt a gyökerekhez.
Nem sorolnám a Top 3-5 animém közé, viszont bőven a jó szinten van. Oké, nincs egy Op vagy Naruto szinten, de én már jobban élveztem, mint a mostani Bleach vagy Hxh történéseket, szóval egy 8/10-et tudok adni az egészre. Mindenképp csak javasolni tudom mind a mangát és sorozatot. Mindenki fog találni kedvenc karaktert és érdekes harcokat
Végezetül: anime folytatást, most!!! Mondjuk felkarolhatná a Madhouse a hxh befejezése után
Azt de megnézném.