Sziasztok,
lassan 4éve hogy felhagytam a Naruto olvasássával,míg a múlthéten nem találkoztam egy fórumon egy oylan bejegyzéssel hogy Sasuke már rég visszatért konhoába és nagyban csapja a szelet Sakurának...akkor ott eltört bennem valami,szóval gyorsan elkezdtem átnyálazni a mangát.Ééééééss *hatalmas fellélegzés* lassan de biztosan utolértem a történetet,ami (hálistennek) meg sem közelíti ezt a ijesztően elcsépetl végkifejletet. (azthiszem most kell elnézést kérnem az összes sasukesakura rajongótól. c: )
szóval...az az igazság h lenne pár kérdésem.(valószínűleg az agyamnak még nem sikerült feldolgzonia azt a 594 fejezetet így egybe,kérlek ne haragudjatok ha olyan dolgot kezdenék boncolgatni,ami egyértelmű vagy már kifejtették a mangába.) Bocsi hogy ha külön a magamfajtának is van egy topik,(ha jól sejtem valahogy úgy nézhet ki h NARUTO-KÉRDÉSEK),de gondoltam ha már írok valamit..akkor kifejtem a saját elméletemet is a történet befejezéséről..
Ami most kifejezetten zavar..vagy ami felett nem tudok napirendre térni.Az Itachi.
Vannak dolgok amik azután is eljutnak egy emberhez,ha hanyagolja..barátoktól is hallottam ezt azt..De a neten is mindenhol belebotlik az ember ezekbe.
Evvel csak azt akarom mondani,hogy nem volt újdonság az hogy Itachiból "jófiú" lett..de tényleg lehet őt jó fiúnak nevezni? (huh..azthiszem megkell válogatnom a szavaimat...és lehet h ezt is inkább egy másik helyen kéne kifejtenem..de ha lúd akkor már legyen kövér..)
Röviden,Itachi azért ölte meg a családját,hogy megakadályozzon egy puccsot,konoha,béke,virágok,sunshine..stb..
Azon gondolkodtam valyon Kishimoto-bácsi eredetileg is pozítív karakternek szánta Itachit? Nekem picit olyan...szoszi van a bablevesben..
Nem azt akarom ezzel mondani,hogy nem tetszik a "fordulat",csak Néhol olyan szájbarágott..mintha csak egy újabb mozgatórugó lenne Sasuke bosszúálló hadjáratnák folytatására..valahogy nagyon összeakarja csapatni a mangaka Narutot,Sasukeval..
(Mellesleg..ti eltudjáok képzelni,hogy Sasuke drága miután megölte a bátyát..és Mondjuk Itachi,valóban egy b@zigyilkosáruló lett volna ,haza sétál konhoába és bedob Narutoval egy rament? hmm..csak nem ezt hívják úgyhogy irracionális?)
Annak ellenére h leszóltam,azért bekell látnom h igenis tetszett a jó Itachi.Örültem mikor ismét megjelent,és nagyon tuti lett a Nagato-Itachi-Narutos rész.Ésss..igen majdnem bőgőrohamot kaptam mikor elbúcsúzott Sasukétól...
De! egyzserűen nem értem..ha Itachi valóban annyira megakarta védeni Konohát hogy még a saját családjával is végzett,akkor miért lépett be az Akatsukiba? :c
Mért ösztönözte Sasuket az Ms megszerzésére? Tudta hogy Orochimarunál tanul,ha hallotta hogy gáz van..akkor mért nem avatkozott közbe?
Az utóbbi 2tőre még ..olyan teszetosza választ én is tudok adni..de,ne..!mért?
Jelenleg ez az ami nyomja a lelkem..elég szenilis vagyok..pedig vannak még dolgok amitől rendesen idegállapotba kerültem.
A történet amúgy elég korrektul halad a lezárás irányába..így újra értékelve az olvasottakat,és látva a folytatást..azt kell mondjam örülök h újra elővettem.Vannak részek ami,hogyismondjam ...nekem túl sok..(az ismételt lelkizésekre gondolok..anno még ezért is hagytam abba..) De rájöttem hogy nagyon kedves számomra ez a manga.
Olvasva pár előző bejegyzést..találgatást itt-ott..mind valami nagyszabású last harcra várunk,amiben végre Sasuke is megadja a módját..itt az ideje h irracionális változások történjenek..és megegye narutoval azt a bizonyos rament..
Szerintem,igenis illene végre valami nagyobb szabású fordulat..a világ változik..a shonen is változik..Kishimototól azért számítok valami pluszra.Mondjuk így végig nézve a történetet..valóban nem büszkélkedik túl sok "újjítással"..de szerintem van benne lehetőség.Ki tudja...( ha egy rajongó sem tudja megfogalmazni mi az amire vár..akkor nem tudom
)
Először én is arra gondoltam hogy Sasukenak vesznie kell,szerintem elég közel fog kerülni a halálhoz.De egy hatalmas megvilágosult mosolyt várok tőle,vagy egy olyan feláldozós jelenetet mint anno a Zabuzás,Hakus harcban ejtett.Szerintem nem fog meghalni..Remélem azért nem t@sszák el nagyon a karakterét..
Meghalnék ha abban a bizonyos epilógusban,boldog családapa lenne Sakura oldalán..Egy küldetésre induló 7escsapatot megnéznék,vagy mondjuk a Hokage Naruto mellett álló Sasuke is nagyon bejövős lenne..
Na mégegyszer bocsánat az ömlengésért..